משפטים של הורים

פלגיה

New member
משפטים של הורים

בתוך שרשור בפורום אחר על משפטים קבועים של הורים עלו משפטים שהורים נוטים לומר בקביעות לילדיהם בזמנים מסויימים : אחרי ציון במבחן או בזמן שיעמום, או כדי לשמור על הבריאות. האם "כל ההורים אומרים דברים כאלה"? האם זה לא חינוכי? האם זה רע להשתמש במשפטים שחוקים כמו "אל תצאי החוצה בשיער רטוב" או "אל תפתח את המקרר כל הזמן כדי שהקור לא יברח"?

יש משפטים שלעולם לא אומר לבת שלי למרות

ששמעתי בילדותי כמו - שום דבר טוב לא יצא ממך ויש משפטים שאני כן אומרת- הבת - "אמא , משעמם לי" אני - "אז את יכולה לקפל כביסה ולהכין ארוחת ערב" כנראה כשהופכים להורים - יחד עם קבלת התינוק/ת, השכל מקבל תפנית ויחד עם האהבה והאחריות צצים המשפטים הללו

מאיו

New member
כן. כל ההורים אומרים משפטים 'כאלה'

גם אם נשבענו שלא נחזור על המשפטים של ההורים, אנחנו ממציאים משפטים משל עצמנו. זה נותן מענה טוב, שנון ומבדח (בעינינו) למשפטים או סיטואציות שחוזרים על עצמם. מהורי כמעט ולא שמעתי משפטים כאלה. אבל אני מוצאת את עצמי אומרת: "עוד פעם משעמם?" - על ציון 100 "היום המשרתים בחופש" - נא לפנות את השולחן "עוד מעט יבואו הליצנים וןהבדרנים" - בתשובה ל"מה נעשה עכשיו?"

פלגיה

New member
אז מבחינתך משפטים "שבלוניים" כאלה הם טובים

הם באמת "עושים את העבודה"? כלומר הם עוזרים למטרה שלשמה אומרים אותם שוב ושוב, או שכן יש צורך לגוון קצת?

מאיו

New member
זה לא ענין של טוב או רע

כל עוד זה לא משפיל את הילד או פוגע. זה בא כמענה 'אוטומטי' לשאלות טריוויאליות. מלבד בעניין הציונים- אני מנסה להנמיך את רף הציפיות שלו מהציונים. במקרה שזה לא יחזיק מעמד. כרגע הוא לא עושה מאמץ מיוחד להגיע אליהם.

פלגיה

New member
השאלה היא כן

האם המענה האוטומטי הזה הוא טוב? האם להיפך - עצם האוטומטיות של המענה והשבלוניות שלו פוגעים בילד, ומשדרים לו שההורה אינו מחשיב את קשייו ומצוקותיו? האם הורה טוב צריך להימנע ככל שיותר מסיטואציות כאלה שבהן המענה הוא אוטומטי, ולשאוף לתשובה מחושבת ומדוייקת בכמה שיותר פעמים? האם זה נכון לומר, כפי שאמרה שם אחת ממשתתפות השרשור: "אני מקווה שאצליח לחנך את ילדי בלי להיעזר במשפטים מהסוג הזה"? או שבאמת אין עם זה בעיה, והדברים עושים את העבודה ולכן אין צורך לדוש בהם כל כך, ואם המחיר הוא שהילד בגיל 30 יזכור בתור "אבא שלי תמיד אמר לי" הוא לא כזה נורא?

Jen74

New member
../images/Emo122.gifלפעמים אני מוצאת את עצמי אומרת משפטים

ואני לא מאמינה שהם יוצאים מהפה שלי וחושבת שאמא שלי עומדת מאחורי ואומרת אותם
אני את הלימודים שלי כבר סיימתי - זה אחד המשפטים שהכי חוזר אצלי בתקופה האחרונה.

פלגיה

New member
כאן נכנסים לשדה מוקשים חדש

והוא "משפטים שבלוניים של מורים"

אוי, זה כבר לא קופץ

עכשיו אף אחד לא יודע שאבא שלי לוקח בגדול ביציאות על רקע הישגים... "יכולת לסיים את התואר מזמן!" (בגיל 17 וחצי, נשארו לי 6 מבחנים
)

הוא גם המציא מקצוע חדש

כתור המקבילה של "לא נורא, צריך גם מנקות בעולם" הייתי שומעת ממנו, עד שלא קיבלתי את אישור הזכאות לתואר (ואחרי שקיבלתי באופן טבעי הגיע התור של אח שלי) - "אני מכיר מישהו שיכול לסדר לך עבודה בספרות רכב" (saparut, אם לא היה ברור). יפתיע אולי לציין שמבין שני ההורים שלי אבא שלי הוא היותר נורמאלי בעניין הזה, ולראיה - אמא: "נו באמת, תהיי רצינית" (בטון ובמבט המתאימים) אחרי שאמרתי לה שאקבל 100 באיזה קורס. לאחר שחטפתי עליה את הקריז מהאמירה הזאת אז היא הצדיקה את זה בכך ש"אני רק לא רוצה שתתאכזבי"
(מיותר יהיה לציין שהתוצאה הייתה עוד 93 לאוסף)

iris mom of two

New member
יש לי משפטים כאלו

כל עוד שזה נעשה במקום המתאים אין בעייה. כשהילדים עונים לי במשפטים שבלוניים של ילדים, כמו זה לא פייר, אני עונה במשפט שבלוני - החיים לו הוגנים. כאשר יש כבוד הדדי, לענות במשפט שבלוני זה לא במקום. אבל במציאות, אנחנו חוזרים על עצמנו הרבה, אז למה לא עם הילדים? מה שחשוב זה הכוונה.

Kalla

New member
לא יודעת אם כולם, ברור שרבים.

ומשתמשים במשפטים אם מאמינים שהם נכונים, זה טבעי ולא רואה שום רע או לא חינוכי בזה. נכון, אסור לפתח את דלת המקרר כי זה בזבוז מיותר של אנרגיה וכסף. מה לא בסדר בלהגיד את זה (בניסוח כזה או אחר)?

../images/Emo41.gif חשבתם איזה משפטים שלכם הילדים מפנימים ???

למשל אני יודעת שאצל ילדיי זה אמא אומרת "נקודה" סימן שאין יותר על מה לדבר כן כן כבר בגילם הם מפנימים ולפעמים שואלים אותי שאלה ועונים לעצמם כי XYZ נקודה !

פלגיה

New member
אבל מפנימים זה טוב, לא?

זה אומר שהדברים עובדים, כלומר שאם חוזרים על משהו פעמים רבות - המסר לבסוף נקלט.

למעלה