משפטים ותואר אחר - שאלה

• פותח הנושא s law
  • פורסם בתאריך

s law

New member
משפטים ותואר אחר - שאלה

שלום, אני לומד משפטים במכללה. אני בעל תואר שלישי בתחום שכלל אינו קשור למשפטים. האם אוכל לציין בניירת ובכל דבר אחר שמופיע בו שמי (למשל, החותמת) את העובדת היותי דוקטור? או שמא זו הטעיית הציבור? למשל, האם אוכל לציין: דר' שם מלא, עורך דין? שואל שאלה בפורום זה, מאחר שראיתי כי עורכת הדין הינה רופאה תודה

s law

New member
אופס..הדבקתי את השאלה שלא הייתה שלי

האמת, השאלה שהדבקתי יותר מתאימה לפורום.... זו השאלה שלי: המקרה שלי דומה, לזה של הדוקטור... אני גם לומד משפטים (סיימתי שנה א') ואני בעל תואר "חשבונאי בכיר". האם אני יכול לציין על הניירת (העתידית) שלי את עובדה שאני חשבונאי בכיר, והאם אני אוכל לציין את זה בכל דבר שכולל שמי, לרבות החותמת? למשל: השם המלא שלי, עורך דין וחשבונאי בכיר ניסיתי לראות חוקים או משהו מנחה בעניין הזה, אבל לא הצלחתי.... אודה על העזרה! תודה אני מפרסם פה שאלה כי מנהלת הפורום היא בעלת תואר נוסף ושונה ממשפטים

תארים נוספים וכללי האתיקה

הנושא אמנם לא קשור לפורום כל כך , אבל אענה בכל זאת. את כל התשובות לשאלות שהעלית כאן תלמד לעומק בקורס אתיקה לעורכי דין (קורס חובה לשנה ג' משפטים). החוק מתיר לעורכי דין שימוש בתארים שנקבעו לפי חיקוק אחר: לכן - רופא יכול להשתמש בתואר ד"ר בנוסף לתואר עורך דין, ואין עם זה בעיה אתית. לגבי רואי חשבון: בעבר היתה מניעה כלשהיא והחוק שונה לאחרונה- למיטב זכרוני: נראה לי שניתן להשתמש בשני התארים. אבל - מכיוון שאני מסתמכת כאן על זכרון... כדאי לבדוק את זה באופן יותר יסודי בחוק ובפסיקה. בכלל, לאחרונה צומצמו ההגבלות על עורכי דין לעסוק בעיסוקים נוספים, ובלבד שימנעו מניגוד ענינים.

s law

New member
לא, לא ולא!!

פשוט רופא אחד שלומד משפטים שאל את השאלה בפורום חוק ומשפט, ואני הצטרפתי לשאלתו....... ובמקום "להדביק" הודעה שלי הדבקתי בטעות את הודעתו.... אני חשבונאי בכיר. (באנגלית זה Sr.Accountant, להבדיל מ CPA). _______________________
בפרסומים של הלשכה כתוב שאפשר להוסיף תואר אקדמי או אחר לפי חיקוק אחר. את ההסמכה לחשבונאי בכיר מקבלים מועדה מקצועית לבחינות לחשבונאים בכירים בשיתוף לשכת רואי חשבון, אבל לא מצאתי כל חוק שמדבר על חשבונאי בכיר... את חושבת, שעדיין אוכל לציין? תודה

s law

New member
את חושבת שכדאי לפנות לוועדה?

אני ראיתי שאלה שיש להם השכלה בחשבונאות ואינם רואי חשבון מציינים ACCT. נכון לעכשיו ייתכן שאין נהלים ברורים, ואם אשאל - הרי יש סיכוי שיגידו לא..... יש טעם לפנות, או לציין כמו כולם וזהו?

למעלה