משפטים וכלכלה ?!

realizer007

New member
משפטים וכלכלה ?!

שלום, אני מתעניין במסלול הלימוד המשולב של משפטים עם כלכלה באוניברסיטת חיפה. חושש מהשם שיש לאוניברסיטה, ועל ההשפעה של שם המוסד על התקדמות הקריירה לכשאסיים את התואר. התחום נשמע לי מאוד מעניין. אשמח אם תוכלו להעיר את עיניי בנושאים של: 1.מה איכותה של הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה, יחסית לתל-אביב ועברית. 2. אני תושב חיפה, האם ההבדל בין המוסדות מצדיק מעבר לעיר אחרת (בשביל לקבל השכלה ממוסד איכותי יותר) ? 3. האם תואר משולב כזה הוא לא בעצם נפילה בין הכסאות ? לא כלכלן ולא משפטן לגמרי... תודה מראש !

משפטים וכלכלה

אוני' חיפה, כמו האוני' העברית ואוני' תל-אביב, מוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה ומעניקה תואר ראשון בתחום שציינת. סקרים שנערכו בקרב סטודנטים מראים כי הם מייחסים יותר יוקרה ללימודים בחוגים מסוימים ובאוניברסיטאות מסוימות (מצ"ב דירוג מיוני 2005), אך לא ניתן להסיק מכך על איכות התואר. כמו כן, ניתן לבדוק עם מעסיקים פוטנציאליים לגבי השיקולים השונים להעסקת בוגרים מתחום זה. לעניין השילוב, מדובר בתואר כפול- משפטים וכלכלה- כך שההתמקדות היא בשני התחומים בו זמנית.

realizer007

New member
תודה רבה אבל..

נניח ואני מסיים עם ציונים טובים את אותו התואר המשולב של משפטים וכלכלה עדיין תהייה עדיפות מסויימת למסיימי ת"א, עברית, בר אילן בקבלה לעבודה לא ? והאם לא עדיף ללמוד תואר ראשון משפטים ושני כלכלה או הפוך ? מאשר שניהם יחד (לא מורחבים) ?

משפטים וכלכלה

לא יהיה זה נכון להניח מראש כי לבוגרי האוני' שציינת תהיה עדיפות על פני בוגרי אוני' אחרות. שוב, כדאי לבדוק עם מעסיקים פוטנציאליים רלוונטיים ולשאול את דעתם, כמו גם לבחון את מכלול השיקולים בבחירת אוני' כזו או אחרת.

למעלה