משפטים ברוסית.

משפטים ברוסית.

טוב, תיאור הפורום לא ממש עולה לי, אז אני לא סגורה אם זה הפורום המתאים. אני צריכה להרכיב כמה משפטים מטופשים ברוסית (בסגנון של הרשל'ה רכב על אופניו לחנות חצילים בירוחם), למטרות לא קונבנציונליות ולא חשובות. שאלתי - אתם גם דוברים רוסית ותסכימו לעזור לי? -אני לא יודעת מילה אחת ברוסית להוציא "פיטרושקה".- ואם לא, אז יש אתרי אינטרנט עם אוצר מילים ברוסית? תודההה. =]

הרגשה טובה שעזרתם למישהו?

בתכל'ס, אם אתם דוברים רוסית, זה לא אמור להיות קשה. אבל אני לא מבקשת הרבה. ואם זו טירחה, אז לא משנה. תודה.

איזה שילוב... שתיהי לי בריאה....

ועוד עם שם משפחה יוגוסלבי...

Janem

New member
מה הקטע בללמוד רוסית?

המוצא שלך רוסי במקור? יותר הגיוני שהיית לומדת את השפה שבה דיברו בגלות שממנה עלו סבייך. רוסית זו שפה קשה, רוסים לא מתלהבים שלא רוסים מדברים איתם רוסית, לפעמים אפילו מתעצבנים, זה גם לא מצחיק, אז למה ללמוד רוסית? וכן אני יודע שכולה ביקשת לעזור לך להרכיב כמה משפטים ברוסית, ואני מצטער אם לא ניחשתי נכון בזה שאמרתי שאת רוצה ללמוד רוסית, פשוט זו תופעה ארצית, תופעה לא מובנת לי.

rimidalv

New member
כ-20% מאזרחי ישראל הם דוברי רוסית..

ולכן לימוד רוסית בארץ הוא הגיוני באותה מידה כמו לימוד ערבית. לא בדיוק ברור לי מה הכוונה ב-"רוסים לא מתלהבים שלא רוסים מדברים איתם רוסית, לפעמים אפילו מתעצבנים, זה גם לא מצחיק" אם אתה מתכוון לכך שאנשים ששפת האם שלהם היא רוסית נפגעים מכך שמישהו שאינו דובר רוסית מדבר איתם תוך שימוש בקללות רוסיות או מילים מטופשות ברוסית, אז אני מסכים איתך,זה באמת פוגע. לעומת זאת, לדעתי, רוב דוברי רוסית דווקא שמחים לדעת שמישהו רוצה ברצינות ללמוד את שפתם ומתעניין בתרבותם.

Janem

New member
לימוד ערבית

חשוב הרבה יותר מלימוד רוסית, כי מלבד 20% אזרחי המדינה הערבים, המדינה מוקפת בעשרות מדינות ערביות. אתה דיברת על אלה שרוצים ללמוד את השפה ברצינות, אותם אנשים מעטים מאוד, הרוב דווקא לא רציניים ולכן הם מקבלים זלזול בחזרה.

rimidalv

New member
לא אמרתי שלימוד ערבית פחות חשוב...

מלימוד רוסית. אמרתי רק שזה הגיוני באותה מידה, מכיוון שבארץ קיימת גם אוכלוסיה רחבה דוברת ערבית וגם אוכלוסיה רחבה דוברת רוסית. לא אמרתי שום דבר לגבי חשיבות לימוד שפה זו או אחרת. וזה נכון שהשפה הערבית שימושית יותר באזור המזרח התיכון. ממה שכתבת בהודעתך הקודמת אפשר להבין שאנשים ששפת האם שלהם רוסית נפגעים מכך שמישהו שאינו דובר רוסית במקור מנסה לדבר איתם ברוסית, ואני כתבתי שאני לא מסכים עם זה, וזה לא משנה אם רוב האנשים שרוצים ללמוד רוסית הם רציניים או לא.

הקיובה

New member
לא מדוייק../images/Emo70.gif ../images/Emo9.gif

אני אמרתי למלא רוסים שאני רוצה לילמוד רוסית ודווקא הם שמחו הם לא התעצבנו לא בהכרח שמחו עד השמיים אבל לא הגיבו בצורה שלילית

פשוט הרבה אנשים סתם עושים מזה צחוק

והם לא באמת מעוניינים ללמוד רוסית.. כי מי שבאמת מעוניין ללמוד לא יבוא לכמה חבר'ה ויתחיל לזרוק להם מילים או לשאול אותם מה אומר זה וזה (בעיקר קללות). כי זה גם ככה מתפרש לא נכון... מי שרוצה ללמוד באמת עדיף שיקח שיעורים פרטים.. או בבית ספר (מי שעדיין לומד) או בדרכים דומות... ואז, כשיהיה לו בסיס מסויים, הוא יוכל להתחיל לדבר עם אנשים דוברי רוסית...

למעלה