משפחת ZWETSCHKENSTIEL

יעקב 1948

New member
משפחת ZWETSCHKENSTIEL

אני מנסה לעזור לחבר שהוא צאצא למשפחה זו.אל תחלמו אפילו לבטא את זה.פרוש השם בגרמנית הוא ענף שזיפים. לדברי החבר המשפחה מפרנקפורט(משם הגיעו אחרי ליל הבדולח אך סריקה די מהירה ב"יד ושם" חשפה שמוצאם מגליציה בערך ממשולש העיירות בז'סקו,בוכניה ווישניץ עם גרורות בקרקוב ובטרנוב.בנוכחותי צלצל החבר לאימו ותחת לחץ פיזי מתון היא פלטה מפיה את שם השטעטל וישניץ.בקיצור,עוד גליצאים המעמידים פני ייקים. JRI מוסיף עוד קצת פרטים וגם גוגל מזכירם ברשימת שמות משפחה בקרקוב.גם אליס איילנד מאזכר אחד,אתר MOVING HERE הבריטי גם תורם קמעא וזהו בשלב זה. אודה אם תאמצו מאגריכם ותעדכנוני במקורות נוספים. יעקב רוזן

מנוע החיפוש של "מורשת ברשת"

הוא מקום מצוין עבור מקרה זה - שם כה נדיר, עד שחיפוש בשיטת Megadex מציע רק אפשרות אחת, והיא... השם עצמו... הנה, למשל, תוצאה משם, מתוך מאגר הנפטרים של קליפורניה (אשר לא היית מוצא ב - SSDI). יש גם תוצאות מ - Castle Garden ומרשימת הנפטרים של אוהיו. בסה"כ, אין הרבה תוצאות, וכדאי לבחון אותן היטב. ארנון

רקלרקל

New member
תודה - אתר חיפוש מדהים

חיפשתי לקר, פלקנפליק, שוויץ - יש מלא אינפורמציה. ועכשיו כבר אחת וחצי בלילה. צריך גם לקום מחר לעבודה..

bilen

New member
הלכתי לחפש את האתונות ומצאתי רוזנר

שני העצים מקרקוב.

talia olav

New member
האם ראית את רשומות המשפחה

באתר "שרשים" של קרקוב והסביבה?

יעקב 1948

New member
ZWETSCHKENSTIEL-עדכון

רב תודות על ההיענות. אתר "שורשים" של קרקוב הוא גיגית בה אני שוחה היטב... בדקתי את שני בתי העלמין באיזור ניו יורק אך שם אין להם זכר.אתר קסטל גרדן שאותו הזכיר ארנון אכן הניב תוצאה המסבירה את ההמשך באליס איילנד. אתר הפטירות של קליפורניה אכן מאפשר אופציה שה SSDI אינו מאפשר(השם הקודם). בינתיים מצאתי גם סימוכין בארכיב הלאומי של אוסטרליה וגם שם כמו בקליפורניה השם "אונגלז" או בעצם קופד ראשו ונשאר רק ה STIEL מה שכמובן פותח צוהרים חדשים. בכל מקרה מדובר בשם נדיר מאוד שאותו ניתן לעגן בודאות לאיזור גיאוגרפי מוגדר בגליציה. אנא המשיכו לסרוק האופק. יעקב רוזן

bilen

New member
יעקב, זה כנראה נדיר מאוד עבורנו

אבל מי שבא מהאזור ומה"חינוך הגרמני" - לא מופתע. סיפרתי לאמא שלי כקוריוז שאתמול נתקלתי בשם שלא ניתן לבטא אותו, אבל הוא קשור לשזיף. היא מיד דיקלמה אותו. אמרה שזה באמת לא היה נפוץ, אבל היא זוכרת שהיה שם כזה.

friend9

New member
ZWETSCHKENSTIEL שינוי שם

ZWETSCHKENSTIEL אמור להופיע ברשימת שינויי שמות משפחה ב-Palestine Gazette. לצערי הדיסק שאצלי פגום. אולי מישהו ימצא מה השם החדש והכתובת.

יעקב 1948

New member
האצנית חנה שזיפי?

איל, ריצות זה לא בדיוק התחום שלי.אנא פרט מי היא.בחומר שראיתי עד עתה ב JRI וב SHORESHIM היתה גב' בשם חנה/אננה ZWETSCHKENSTIEL. יעקב רוזן

wow1

New member
תרגום השם ע"פ הגאזט הזכיר לי האצנית

חנה שזיפי ומי יודע אולי נקראה ע"ש חנה/אננה. איל.

m a y 8

New member
נשואה לא. שזיפי, אך

שם נעוריה צדיק. היתה אלופת משחקי אסיה (1970) ב-800 מ' ו-1500 מ'. אחרי פרישתה לימדה חינוך גופני באחד מתיכוני בירת הנגב... (
- כך נראינו אחרי הקפות חימום של ביה"ס)

friend9

New member
שמואל שזיפי מחיפה

שמואל שזיפי מחיפה מילא ב-1955 כ-10 דפי עד לזכר בני משפחת Zwetschkenstiel. נשאר למצוא את צאצאיו, ולברר מהם פרטים.

צלילית3

New member
יעקב, בקשר להערתך "גליצאים מעמידים

פני ייקים". אל תשכח שגליציה הייתה חלק מהקיסרות האוסטרו-הונגרית, והאנשים שם דיברו גרמנית. בתום מלחמת העולם ה-1, הם יכלו לבחור לעצמם את הנתינות הרצויה, בין אוסטרית לאחרת.

masorti

New member
טעות בידך...

הגליצאים לא יכלו לבחור נתינות אחרי מלחמת העולם הראשונה. תושבי גליציה פשוט נכללו ברובם בשטח פולין, ולכן הפכו אוטומטית לאזרחים פולנים. כמובן שגליצאי שרצה להיות אוסטרי היה יכול לארוז את החבילות ולמהר לעבור לאוסטריה. אני מניח שאם עשה זאת עוד לפני התגבשות הגבולות החדשים הוא היה יכול לתקן אזרחות אוסטרית.

למעלה