משפחת ריבלין

../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo39.gif

שלום, ג´ולס, רק דיברנו עליך והנה אתה פה... אשמח לצפות בעץ הממוחשב של משפחת ריבלין - אם תרצה, אסייע לך להעלות אותו לרשת. כרגע, אנו מחפשים את הקישור המדויק בין רובי ריבלין לאשת הד"ר אברהם בורג ז"ל, על מנת להרחיב את פרוייקט המשפחה הפוליטית. נשאלה גם שאלת הקשר לבדרן ספי ריבלין - אולי גם בכך תוכל לסייע
מראש, ארנון

משפחת ריבלין

מחפשת אינפורמציה המתארת את קירבת המשפחה (אם יש) בין ספי ריבלין לרובי ריבלין. תודה

שרי סילבר

Active member
ולא לשכוח אותי... אם לריבלינים יש אתר, אני בודאי רוצה לדעת עליו, כי כנראה שהעץ שלי מסתעף גם לשם, יחד עם משפחות בן-יהודה ובן-אב"י.

יפה - ריבלין - סלונים - שמרלינג

משפחת ריבלין מתייחסת איכשהו למשפחת יפה ("בעל הלבוש"), אך איני יודע בדיוק איך. מה שכן, קיים קשר בין משפחת ריבלין למשפחת סלונים, מה שיכול לעזור לנו בחיבור לעץ המשפחה הפוליטית, מיד תבינו איך... וכך כותב (עם מעט קיצורים שלי), אמנון טיל באתר "במה חדשה": "אני משתייך למשפחת סלונים דרך אמי ז"ל, בתיה. לסבי, שמואל סלונים ז"ל יליד חברון, היו שש בנות ובן. הבן היה יצחק סלונים ז"ל, אביו של אורי סלונים (העו"ד)... ... [סבי] כתב את "תולדות הרב זלמן שניאור מלאדי ובנין". ע"פ ספר זה, אני דור שביעי ליוצר חב"ד ל"בעל התניא"... הספר החדש יותר העוסק בתולדות משפחת סלונים "ספר הצאצאים" של חסידי חב"ד מתאר עשרה דורות של צאצאי הרבי... ... כמה דמויות ממשפחת סלונים בארץ: אשתו של יוסף בורג שהיא כנראה בת-דודה של אמי. ע"פ ספרו של סבי רבים מאנשי משפחת סלונים נשאו הן למשפחת שמרלינג והן למשפחת ריבלין (לתשומת לב ספי ריבלין ורובי ריבלין- אנחנו קרובים רחוקים)" אשמח להערותיכם לגבי הפרטים המופיעים כאן וכיצד הם יכולים לקדם אותנו או את המבקרת לרגע. ארנון

ויש גם ספר צאצאי ריבלין

"ספר היחס למשפחת ריבלין" מאת אליעזר ריבלין, 1935-1940, אשר נמצא לפי הקטלוג המאוחד (שעבר, אגב, שיפור בעיצוב) בספרית "שער ציון" בית אריאלה בלבד (האם זה הגיוני
)

ornan

New member
ריבלין-יפה-סלונים-שמרלינג

שבוע טוב לכולם. כבר הגבתי לא פעם בפורום, שאמנם הגעתי אליו כדי לנסות ולהרחיב את הידיעות על שורשי ואכן התקדמתי מאוד. אך יש דבר שחשוב לי לא פחות לגלות עוד ועוד מה שקשור בתולדות עם ישראל וארץ ישראל ולזה אני מגיעה עוד יותר בפורום בעיקר בזכות החידונים. לא תמיד משתתפים אקטיבית: אני נוהגת לקרוא את ההודעות ואם הנושא מעניין אותי לגשת ולפשפש בין הספרים - אהבתי הגדולה. כך מצאתי עצמי אתמול בערב: א. מחפשת להדס חומר על גיטו ורשה - ידעתי בבירור שיש לי את מפת הגטו, שכן רכשתי אותה בפולין, אבל חפשתי בעוד מס´ ספרים שברשותי, אולי יהיה לי מידע מפורט יותר, לא מצאתי משהו מיוחד לכן לא הגבתי בפורום. ב. ההודעה בעניין עזרה במציאת קשר בין ספי ריבלין לרובי ריבלין - המשיכה לי את קריאת הלילה בספר המשפחות של זאב ענר, בו ידעתי שיש פרק על משפחת ריבלין. קראתי והעשרתי את ידיעותי על משפחה ענפה ומופלאה זו. לא מצאתי את הקשר בין ספי לרובי אבל.. הופתעתי למצוא את הקשר לסלונים ועי"כ לבורג וגם לרב ח"כ לשעבר מאיר פורוש. כמובן ששמחתי להוסיף עוד קצת פרטים לעץ הפוליטי ומיד הודעתי במסר לארנון ועכשיו אני שמחה יותר שמצאתי לארנון ואולי גם לשרי קשר חדש לעץ משפחתם. שיהיה שבוע טוב לכולם.

האמת שלי לא הוספת...

משפחת יפה אינה מתקשרת לעץ המשפחה שלי באופן ישיר, ואני לא מתפתה להתרחב לשם... בכל מקרה, אשמח לקבל את פרטי החיבור של בורג לפרוש ואם נצליח בכך- גם לרובי ריבלין. ארנון

ornan

New member
בספר המדובר לא מפורט

מצויין רק שחלק מהמשפחה השתייך לפורשים והם אלה שיצאו את חומות ירושלים יואל יוסף ריבלין שבנה את "נחלת שבעה" יש פלג שהגיע לחברון והם התחברו לסלונים. ופלג חסידי שאליו משתייך פורוש. בספר היחוס שהזכרת יש בוודאי פירוט מדויק,

ספרן

New member
פרוש ?!

למיטב ידיעתי אין שום קשר בין החסידים למשפחת פרוש, ולו רק לפי שמה, אתה מבין שהם שייכים ל"פרושים", תלמידי הגר"א - המתנגדים.

Melitz

New member
קישורים ל-משפחת ריבלין 1. אפשר להגיע שם לעוד די הרבה משפחות ע"י חיפוש 2. ראי ההודעה המצ"ב מ- Jules Feldman לגבי עץ משפחת ריבלין - אפשר לבקש ממנה את הקובץ. כמו כן קיים גם "ספר היחוס של משפחת ריבלין" - המחבר: אליעזר ריבלין, אינני זוכר באיזה הוצאה.

משה לרר

New member
ג´ולס פלדמן

זה לא היא זה הוא חבר קיבוץ יזרעאל רובי רבלין הוא נכדו של ראובן רבלין כמו כן מינה רבלין נשאה לווייספיש וכך הענפים מסתעפים עוד יותר כולל גם למשפחתי

ברור היה לי שתתחבר כאן איפשהו ../images/Emo6.gif

האם ידוע לך הקר של משפחת ריבלין למשפחת יפה? ארנון

ספרן

New member
עץ ריבלין בידי

את ראובן ריבלין מצאתי. רק שאני לא יודע מי זה ספי ריבלין - יש שם איזה עשרה יוסף ריבלין. שנת לידה ? שם אשה ? שם אב ?

האם מופיעים בו גם בני משפחת סלונים

וביניהם אברהם בורג, או לפחות אמו, אשת יוסף בורג ז"ל
האם מופיעות בעץ דמויות נוספות מן הביצה הפוליטית שאפשר לקשרן לעץ
האם מופיע שם הקשר למשפחת יפה
(סליחה על השאלות המרובות
) ארנון

ספרן

New member
תשובות

רק יפה אחד, בשם אפרים יפה. אברהם בורג ובני סלונים - מופיעים. כמובן שסלונים ובורג מופיעים גם בספר הצאצאים של בעל התניא. ואגב פוליטיקה ובחירות - השופט מישאל חשין מופיע גם הוא בעץ, וגם בצאצאי בעל התניא ( אביו השופט המנוח שניאור זלמן חשין נושא את שם בעל התניא). וגם בספר צאצאי משפ´ סלומון, מצד אשתו (נינתו של יואל משה סלומון).

משה לרר

New member
צאצאי בעל התניא

לא מצאתי את חשין בעץ הצאצאים של בעל התניא אם תוכל לציין את הקשר המדוייק תודה

ספרן

New member
חשין

איזה עץ יש לך ? אני מדבר על "ספר הצאצאים של בעל התניא" מאת הלפרין. שם הוא מופיע. הספר אינו בידי כעת.

האם תוכל לפרט את החיבור בורג-ריבלין

כיוון שאברהם בורג ואביו מופיעים בעץ הפוליטי, אשמח לחבר להם גם את האדון ריבלין. אשמח אם תוכל לפרט חיבור זה בתגובה להודעה "חידון מס´ 12 - השלב הבא". תודה, ארנון

למעלה