משפחת קופלר

לתמי

New member
משפחת קופלר

מעוניינת במידע על משפחת אמי - קופלר סבי, בצלאל קופלר מהעיירה בוצ'אץ', היגר עם משפחתו, (אשתו רבקה לבית אלבר וששת ילדיו) לוינה, בערך בשנת 1912 , לפני מלחמה"ע. מיד עם הגיעם, גוייס לצבא הקיסר. לא ידוע לי על אחים או אחיות או בני משפחה אחרים של סבי. אין לנו קרובי משפחה בשם קופלר, פרט למשפ' קופלר מגבעת-חיים, משפחתו של דודי יעקב. אשמח לכל מידע.

חוה3

Member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

איני יודעת כיצד את מאייתת את השם קופלר בלועזית וזהו פרט שיכול לעזור להתקדם. בשלב ראשון הייתי מנסה למפות את השמות בהיכל השמות ביד ושם . בנוסף להעזר בשמות הנשלחים מוינה . כתובות: רשימות הנשלחים מוינה: http://www.doew.at/cgi-bin/shoah/shoah.pl?lang=engl היכל השמות: http://www.yadvashem.org/lwp/workplace/IY_HON_Welcome

האם את מכירה את דפי העד שמילא דודך?

ייתכן ושם תמצאי כמה עוגני-מידע שיסייעו לך להתקדם. מצאתי, בינתיים, רק את הדף על אחותו של הדוד (בכתב יד מופלא; מצ"ב) ובעלה. לא העמקתי עדיין לחפש. ארנון

כאב רב

New member
תהה נשמתם צרורה בצרור החיים

תיפסק הזילות של שימוש בדפי-עד בפורום זה עיינתי בהודעות הפורום בשנה האחרונה. השבחים גדולים לכל העושים במלאכה, אבל אודה על האמת, ממש הזדעזעתי מהיבט אחד. רבים מהמתכתבים משתמשים בדפי עד כמקור לחקר משפחותיהם ולאיתור קרובים. הפעולה עצמה כנראה הכרחית. לדאבוננו רוב הרישומים האזרחיים של יהודי אירופה עדין לא זמינים (אבל רובם קיימים! כי הם צולמו לפני השואה והופקדו בארה"ב) ואין לנו את התענוג, כמו לרוב האנשים בעולם, לבקש מידע במשרדי פנים ולקבלו (חשבתם על זה? גם זה חלק מהירושה שחתמו על בשרנו אותם צוררים). חלק אחר מהרישומים האזרחיים נשמדו בשואה עם האנשים הרשומים בהם. מאידך הצגת דפי העד של יד ושם בפורום זה וההתייחסות אליהם כאילו הם רשומות במשרד הפנים או בספר טלפונים מעוררת בי ממש חלחלה: לעיתים אני תוהה האם באמת המצ'טטים המעלים פה חדשות לבקרים דפי עד על המסך מבינים במה הם נוגעים ומה הם עושים כשהם יוצרים "קישור לדף עד"? האם נתתם את הדעת כי כל אחד ואחד ועוד אחד ועוד אחד .... מהדפים האלה הוא: אשה או איש ילד או ילדה שנשרפו בקרמטוריום! שגססו בתאי הגזים! שנורו בבור ההריגה! שנספו מרעב או מחלה! ועוד מיתות משונות. ודמיהם עדין צועקים!! אודה על האמת גם אני מעיין לא מעט בדפי העד, אך בחיל ורעדה. כשאני ניגש לחפש מידע בדפים אלה אני ממש מתפלל (ולפעמים אומר לעצמי בקול לפני הלחיצה על "חפש"): "הלוואי, אני ממש מתחנן שלא אמצא כאן דבר"!! כשאני לדאבוני מוצא, ראשית אני עצוב. ואחר כך, אני מנסה לחשוב עליהם, ולבסוף במידת הצורך, אני שומר את הקובץ לשימוש ומבטיח לנספה במין שיחה אישית שזה רק כדי שמישהו יזכור אותו, ולא להנאתי בכדי למצוא עוד קשר משפחתי ולהוסיף עוד כמה שורות "לעץ". מה אני מציע: 1.להפסיק באופן מוחלט להציג דפי עד כאן בפורום וגם להפסיק לקשר אליהם. חשבתם על זה שאתם מקשרים למישהו בתוך תא גזים? אפשר להתייחס אל הדפים במסר אישי. אפשר לכתוב לשואל "יש דפי עד, עיין פה ושם בעצמך, תן את הדעת, שים לב במה אתה נוגע". אפשר הרבה דברים. רק אנא לא כך. 2.בכל הודעה בה יש התייחסות לדפי עד על נספים כמקור מידע (בתוכן ההודעה ובלי להציג אותם) אני רואה כחובה להוסיף למטה משהו אישי שיציין את בקשת סליחתנו על שימוש זה. כל אחד יכול לחשוב על המשפט שלו. המשפט שלי רשום כאן למטה. בברכה, עפר כהן, ירושלים. "תהה נשמתם צרורה בצרור החיים" נ"ב: האם מישהו שאל אי פעם את המעידים וכותבי הדפים (סבתי למשל) אם הם מרשים את הצגת המידע הכאוב על בני משפחותיהם (כולל הרבה פרטים אישיים) לעיני כל העולם? פעם מילאתי דפי עד בתחושת שליחות. היום, כשאני ממלא דף עד, אני ממלא אותו בהסתייגות ולא רושם שם את כל הפרטים. לא בטוח שכל אחד רוצה שיוודע לכל אדם מה היה עיסוקם של אבותיו, כמה ילדים היו להם, כמה פעמים התחתנו ועוד פרטים. את הנספים ודאי שאף אחד לא שואל. אבל זה עניין שצריך להיות מופנה למי שהחליט להעלות את המידע לעיני כל הציבור בעולם. אני אישית חושב שזו החלטה שגויה. היה ניתן להעלות תמצית (ולא את הדפים עצמם) כמו שמקובל במאגרי מידע ולאפשר גישה סלקטיבית.

bilen

New member
אגיב רק להערה האחרונה: כן! מי שמילא

את הטפסים לגבי בני-משפחתנו שנספו, עשו עבודת קודש. הם השקיעו מאמץ רב ברישום מדוייק של שמות המקומות, הארועים ושמות בני-המשפחה הנספים והוריהם או ילדיהם. למרות שחיו איתנו הרבה שנים, לא עמדו להם הכוחות שנדרשו כדי לספר את זה בחייהם ולכן אנו בטוחים שהם היו מאוד מאושרים לדעת שהרישומים הללו עוזרים לנו לזכור ענפי משפחה שנכחדו, גם אם זה קבל עם ועולם (ואולי יותר...). הם עשו את זה למען הזכרון הקולקטיבי, כך הוסבר להם כאשר מילאו את הדפים בשנות החמישים. זה ההסבר שנותנת לי כעת אמי והיא גם הגדילה לעשות ופירטה את הכל בתעוד בפרוייקט שפילברג. עשתה זאת בידיעה מראש שזה יגיע בעתיד לידיו של כל אדם בעולם. ובמקום שבו נמצאים כיום מרבית המעידים מבני משפחתנו, אנחנו בטוחים שהם מאוד שמחים לדעת שהענפים הבודדים והדלים שנותרו - התחברו ומעלים יחד את זכרם של הנספים, גם בזכות הדפים הללו. ואת מי בדיוק עניין כשהוליכו אותם למותם אם נישאו פעמיים או שלוש או מי היו בני זוגם או במה עסקו... גם את זה צריך להסתיר ולהתבייש בזה ? די ל"פולניות" !!!! מכבדת דיעה של כל אדם שקשורה בשואה, אבל במקרה זה חושבת שאתה טועה בגדול ומעולם לא היתה זילות של המידע שבטפסים במסגרת הפורום הזה. עמדתי לחבר הודעה כדי לתמוך בהודעתך ליד-ושם, אבל בהודעה הזו הצלחת לזעזע אותי עד מאוד.

חוה3

Member
תודה bilen!

אני תמכתי בהודעתו בנוגע ליד ושם ורק לאחר מכן רשם מה שרשם לגבי דפי העד. איני מצטערת שתמכתי בהודעתו אך אני מסתייגת לחלוטין ממה שכתב כאן. לא רק שאין כאן זלזול בנספים אלא ההתייחסות בפורום לשמות מדפי העד היא בחרדת קודש.

כאב רב

New member
חרדת קודש אצל אחרים לא מצאתי

מצטער אם הצקתי, שמח כי הגבת וכי עוררתי בך את הצורך לכך.. ראי את התיחסויותי הנוספות במקומות אחרים בפורום. העניין הוא ההתייחסות: אני מצטט משני העיסוקים האחרונים פה בדפי עד: 1. "ייתכן ושם תמצאי כמה עוגני-מידע שיסייעו לך להתקדם. מצאתי, בינתיים, רק את הדף על אחותו של הדוד (בכתב יד מופלא; מצ"ב) ובעלה. לא העמקתי עדיין לחפש". ועוד דף על אותה האחות של הדודוהפעם מצד אחר". 2. בבקשה: באתר קורבנות השואה של יד ושם מופיע דף עד על אברהם נוימן שנולד בפיאסקי ונספה במיידנק בגיל 15. דף עד נוסף שמופיע באותו אתר הוא של שרה נוימן שנולדה אף היא בפיאסקי ונספתה בגיל 35. מה שחשוב הוא שאת שני דפי העד מילא ב-1999 אהרון נוימן, שהוא בנה של שרה ואחיו של אברהם. אהרון נוימן גר ברחוב בילו 24 (כניסה 1, דירה 4) בחולון, ומספר הטלפון שלו הוא 03-6511774. תוכלו לשפוט בעצמכם ולעבור אחורה על הודעות דומות רבות. לא מצאתי בהודעות האלה את חרדת הקודש. כפי שנכתב: "לא רק שאין כאן זלזול בנספים אלא ההתייחסות בפורום לשמות מדפי העד היא בחרדת קודש". כן מצאתי בהן "עוגני מידע וסיוע להתקדם", "הדבר החשוב הוא מי שמילא את הדפים וכתובתו" ועוד פרטים לצורך איתור טכני. "אתר קורבנות השואה" – נראה כמו שם של עוד חנות מידע. מצטער, אך כמעט ולא מצאתי בהודעות כאן (ויש בכל זאת כמה צדיקים) התייחסות ממשיות לעובדה שמדובר באנשים שהפכו לאפר, מילה אחת כמו כואב לי, משפט אישי כמו "תנצב"ה" בסוף ההודעה הלאקונית, או אפילו משהו על הנספה עצמו כמו "שימו לב כמה צעיר היה", ראו איך באותו יום נספתה כל המשפחה".... ואין בכוחי להמשיך. המבין יבין ויעשה את מה שנפשו דורשת. "תהה נשמתם צרורה בצרור החיים"

masorti

New member
אתה ממש מעצבן...

הודעה 2 שציטטת אינה מכילה כתובת וטלפון של נספה אלא של עד חי. מה יותר חשוב מאשר לתת לשואל כתובת וטלפון אפשריים של קרוב משפחה פוטנציאלי? (מה גם שכל הפרטים לקוחים מכרטיס-עד שפתוח לציבור) אולי מרגיז אותך שהכתיבה בפורום היא קצת "טכנית". אבל החיפוש הוא ענין טכני, ורוב הכותבים הותיקים משתמשים במינוחים יבשים שמעבירים את המידע הנחוץ. גם רופא לא מוסיף ביטויים רגשניים לדיאגנוזה הרפואית, ובכל זאת איש לא מערער על חשיבות עבודתו. מה שחשוב אינו האם הרופא יכתוב בתיק של חולה הסרטן "אוי ואבוי כמה הוא צעיר", אלא שהדיאגנוזה תהיה מהירה ומדויקת והטיפול יהיה נכון ויעיל. (אתה מעדיף רופא רגשן או רופא טוב?) ובמקרה שלנו, ה"טיפול" הוא מציאת השורשים.

כאב רב

New member
רופא טוב הוא הרופא האנושי

ובמקרה שלנו לדעתי חובה על כל רופא להיות גם מעט רגשני (אפילו אם מרוב עיסוקו זה לא בא מבפנים באופן ספונטאני). אתה הלא מוצא ומוסר מידע פעמים רבות לאנשים שאינך מכיר. איך לדעתך מקבלים חולים את המידע הטכני של רופא שלא מביע גם מעט אמפטיה? ההאם הבנתי נכון? אתה עוסק בדפי עד במונחים יבשים ובאופן טכני?? כדי שהדיאגנוזה תהיה מהירה ומדויקת והטיפול יהיה נכון ויעיל?? על אלה בדיוק היו דברי הראשונים.

masorti

New member
אין לי כוח להתווכח איתך...

הפורום הזה מוגדר כ"חיפוש שורשים", ומי שנכנס אליו ומבקש עזרה מעוניין בניתוח טכני של המידע הקיים על משפחתו. זו גם הדרך הנוחה ביותר ליצור כאן סיעור מוחות. הפורום המתאים להבעת הרגשות שאתה מחפש בהקשר לשואה הוא פורום "שואה - דור שני - תמיכה" (פורום 267). שם אנשים יכולים להביע את כאבם בשיר או בסיפור או באמירה, ומי שרוצה יכול להגיב ולתמוך.

אורדליך

New member
זילות? זעזוע?

אני תמכתי בהודעה ליד ושם והלואי שאם לא הם ...אז שימצא נדבן בעל תודעה וממון שירכוש את העתקים של המיקופילמים ויעמידם לרשות הציבור במרכז כלשהו בארץ, אך בנושא זה איני מסכימה איתך כלל. אני לשמחתי מצאתי את האתר של יד ושם כאשר הועלו דפי-העד, אך הרבה מאד אנשים אינם יודעים על קיומם באינטרנט. אינך יודע מה עבר ומה עובר עלי ביני לבין עצמי כל פעם כאשר אני קוראת דף-עד! איזה צמרמורת! כמה אנשים, נשים וטף! כמובן שכל פרט ולו הקטן ביותר מוסיף רבות והופך את דף-העד ממצבה יבשה לעדות חיה. זה כמו להוסיף תמונה לשם. כך ניתן ללמוד לא רק על מותם - איך, איפה ומתי, אלא גם מי הם היו - על חייהם, שאין שום מקור אחר שיכול לספר את סיפורם. הערך הנוסף הזה הוא רב וחבל להשמיטו. לא רק שאין מה להסתירו אלא להיפך. לא פעם אני חושבת שחבל שכאשר תכננו את הדפים לא חשבו על מקום להוספת פרטים נוספים אשר היו יכולים לתת לנו תמונה עוד יותר רחבה על האדם עליו מילאו את הדף. הערך של החשיפה לציבור של דפים אלו הוא כל-כך גדול שאין לי מספיק מילים לבטא זאת, גם מבחינה חינוכית וגם אישית. באמצעות הצד ה"טכני" של החיפוש בדפים הצלחתי לאתר קרובי משפחה שלא היה לנו מושג על קיומם. הם מילאו דפי-עד וכך למדנו להכיר את קרובינו שנכחדו וגם להתוודע לצאצאיהם. לצערי עדיין יש רבים שלא מולאו עליהם דפי-עד וכך אינני יכולה לדעת דבר. אמנם, יש טעויות! נקווה שפעם יתוקנו...ועד אז...עדיף להתיחס לטופס המקורי, אם כי גם שם לא תמיד הפרטים מדויקים. עם זאת מה היה לנו ללא דפי העדות? דרך הכתיבה ה"טכנית" בפורום אינה מצביעה על אופן ההתיחסות לנושא. ואולי דווקא מכיוון שהנושא כל-כך קשה וכואב נעזרים בו בדרך זו? דרך ההתמודדות של כל אדם היא שונה ויש לכבד כל אחד. כל מי שפעיל בפורום זה מתיחס בכובד ראש ובכבוד לכל פרט מידע המופיע כאן ויש לא מעט פרטים אישיים גם על אנשים החיים ביננינו. אורית

ari היחיד

New member
אני מאושר שנשארו עוד אנשים כמוך

היום לא חסרים יהודים שמזלזלים בשואה (ברוב המקרים הם לא אשכנזים) להזכירך שלפני רצח העם היהודי 90% מהיהודים היו במקור ממזרח אירופה פתאום צצו יהודים במקומות שלא היו בהם אף פעם יהודים היהודים האלה לא מבינים את הבסיס של כל העם היהודי הם לא מבינים את משמעות השואה ורואים ושומעים את זה בכל אחד ואחד מהם ויש המון כאלה לפני יותר מ-30 שנה כאשר דור הניצולים היה צעיר לא היו פערים חברתיים כל-כך גדולים לא הייתה שחיתות הם הבינו שכדאי להם למות בשביל המדינה כי אם לא הם יעברו עינויים קשים מאוד שבסופם ירצחו אותם היהודים האלה לא מבינים את זה הפתרון הוא במערכת החינוך אך גם בזה שצריך להילחם ביהודים האלה שלא מבינים את משמעות השואה והמלחמה שלך נכונה וכך צריך להיות אל תרפה תמשיך להילחם מול כל יהודי שלא נותן את היחס המתאים לשואה תמשיך להילחם מול כל יהודי שמזלזל בשואה ומנגד תמשיך להנציח את זיכרון השואה בגלל היהודים האלה לא הבאנו כל-כך הרבה נאצים שיכלנו להביא לדין מוות במדינת היהודים בגלל היהודים האלה יש יותר מ-40% ניצולים מתחת לקו העוני (כי הם גונבים לניצולים את כספם בעזרת פרויקט השילומים) היהודים האלה גרמו לכך שלשמעון ויזנטל לא יהיה מצבה במשך חודשים ושלא יבוא אף ח"כ/שר/ראש ממשלה להלוויה היהודים האלה קוראים לכל אדם שני בשם נאצי היהודים האלה חושבים שמחבל מתאבד גרוע (כלומר גורם יותר נזק) מנאצי היהודים האלה לא ביקרו במחנות ההשמדה בפולין הם גם לא היו הרבה שנים ביד-ושם ומתי שהם היו שם זה בגלל שהכריחו אותם הם לא מבינים את משמעות השואה משמעות השואה היא לא רק בזה שלא קונים מוצרים גרמנים היא גם לא רק בעזרה לזולת כגון הפגנה בעד הפסקת רצח העם בסודן (או הפצצת הרוצחים בסודן) או מלחמה נגד פעילי ברוך מרזל וכהנא או בכל מי שתומך ברצח עם זה או אחר היא לא רק בלחימה נגד הרעב באפריקה היא לא רק בזה שאסור לתת כבוד יתר כלומר ללכת בצורה עיוורת אחרי מורה / רב היא לא רק בפקודה בלתי חוקית בעליל היא לא רק במלחמה באנטישמיות ובחוק השבות היא הרבה מעבר לזה היהודים האלה יהרסו וימוטטו לנו את המדינה מכיוון שהבסיס של כל המדינה היהודית היא השואה היהודים האלה יביאו לנו עוד שואה ולכן אנחנו (אני אתה וכל יהודי טוב) נמשיך להילחם בכל הכח נגד אותם יהודים שממוטטים לנו את המדינה אנחנו ביחד נציל את העם היהודי כל הכבוד המשך כך

למעלה