משפחת מהודר

מארנגו

New member
משפחת מהודר

שלום רב,

האם יש למישהו או מישהי מושג מי היה אביו של בנימין מהודר, שבא ליפו, ככל הנראה מירושלים, התחתן ב-1887 עם רחל בת אהרן שלוש, הוליד ארבע ילדים ונפטר ב-1898? הוא קבור ביפו, המצבה מרשימה, הכתובת חרוזה, אבל שם האב אינו רשום. בשום מקום, אגב.

תודה!

Melitz

New member
משפחת מהודר לפי אמנון מיכלין, מחבר הספר "מעשי רוקחים", אביו של בנימין מהודר הוא יצחק סעדיה מהודר, מרבני ירושלים, שנפטר ב-1866, נכדו של אברהם מהודר, אף הוא מרבני ירושלים.
זה מחייב עדיין אימות ממקורות נוספים כי מיכלין עצמו גם כותב שבנימין מהודר נולד ב-1868...

מארנגו

New member
משפחת מהודר

תודה רבה!

מכיר ויודע. מיכלין כתב על סמך כתבה ב"מרקחתון" - מועד לא ידוע. הוא חוזר על הטעות שמופיעה במרקחתון.

מועד מותו של יצחק סעדיה בדוק מכמה מקורות. מועד הולדתו של בנימין - פחות. הוא בעצם לא נזכר בשום מפקד. בשום מסמך.

זה פשר הפנייה שלי לעזרת הפורום.

אבל בהודעתך הראשונה ציינת ששם האב אינו ידוע

אז אני מבולבל: ידוע או לא ידוע? המידע של מיכלין לגבי שם האב וייחוסו שגוי? אנא, עזור לנו לעזור לך בסקירת המקורות שכבר חיפשת בהם ובמידע המצוי בהם (גם אם אינו מבוסס).

מארנגו

New member
משפחת מהודר

שלום ארנון,

אשמח לכל עזרה, כי גם אני מבולבל.

אב שנפטר שנתיים לפני הולדת בנו, לא יכול להיחשב לאב. לא במאה ה-19...
כפי שכתבתי למליץ, מיכלין התבסס על מאמר ב"מרקחתון", שנמצא בידי, המוקדש לרפאל בן בנימין מהודר.
במחקרי על משפחת מהודר עברתי כמעט על כל מקור אפשרי - כל המפקדים, הנפוס, ארכיונים, פנקסי פרנס מפוענחים במלואם, תעודות, עשרות ספרים. מצאתי עשרות מהודרים במאות 18 ו-19 בעיר העתיקה. אבל שום קשר בין הירושלמים לבנימין ביפו. גם בספרים הרבים שכתבו השלושים, אין כמעט שום התייחסות לבנימין. ומה שיש תמציתי להחריד: רחל, נשואה מהודר. בנימין גם לא שם פרטי שהיה קיים במשפחת מהודר מ-1870 ועד הלום - חוץ מהבנימין האמור. זה כמובן לא אומר כלום. היו שמות אחרים שחזרו על עצמם: שמואל, רפאל, יהושע, אברהם, סעדיה ועוד.

sharpantie

New member
בפורום סוגיות פסיכולוגיות

כותבת מישהי בשם עפרה מהודר שזהו כנראה שם משפחתה המקורי.
אולי יש לה שמץ מושג??

מארנגו

New member
משפחת מהודר

מכיר היטב את עפרה בת רפי בן אמיל בן בנימין בן ??? מהודר
אשאל אותה אם יש לה מושג מי אבי אבי סבא.
תודה.

מישהו חיפש אותי?

אכן, זה שמי המקורי.

אבל אין לי מושג מי היה סב-סבי.

למעלה