כן, ועוד משהו...
אם מעניין אותך לגבי תת פעילות בלוטת התריס... הייתי לאחרונה גם אצל אנדוקרינולוג וגם אצל נטורופת ולמדתי דברים חדשים. בשנה האחרונה אכלתי "יותר בריא" וצרכתי המון מצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנון, שמסתבר שהם ממש לא בריאים לאנשים עם תת פעילות בלוטת התריס (יוצרים גויטר). אמנם היה כתוב באינטרנט שאם מבשלים אותם, השפעתם השלילית נמוכה יותר. לדברי הנטורופת הכרוב הוא הבעייתי ביותר והאחרים מהמשפחה פחות נוראים. האנדוקרינולוג הסתייג מעט ואמר לי שהוא לא מכיר אנשים שיצאו מאיזון בעקבות צריכת כרוב, אבל אני מעדיפה ללכת על בטוח. בנוסף, בשנים האחרונות צרכתי הרבה סושי שמכיל אצות, וכן אצות (בסלט ובמרקים). מסתבר שבמקרים מסויימים אצות מועילות לתת פעילות בלוטת התריס, ואילו במקרים אחרים (תלוי בבן אדם ובמינון) זה ממש מוציא מאיזון. אז אני ממש יצאתי מאיזון לאחר שנים רבות שהייתי ממש בסדר וחבל שלא ידעתי קודם שזה עלול גם להזיק ולא רק להועיל. לגבי האצות גם האנדוקרינולוג וגם הנטורופת היו תמימי דעים. דבר נוסף שהנטורופת חידש לי הוא שדוחן אינו כל כך בריא לאנשים עם תת פעילות בלוטת התריס. כל אחד צריך לבחון את מצבו הרפואי ולהשיג מידע מכמה שיותר מקורות על מנת שלא ליפול למלכודות של "אוכל בריא".