משפחת המצליבים

40 tush

New member
משפחת המצליבים

האם גם לכרובית יש מאפיינים כמו כרוב אם הבנתי נכון הם מאותה משפחה.. נפיחות גזים והאטה בתפקוד בלוטת התריס מה דעתך? תודה...

lisa s

New member
כן, ועוד משהו...

אם מעניין אותך לגבי תת פעילות בלוטת התריס... הייתי לאחרונה גם אצל אנדוקרינולוג וגם אצל נטורופת ולמדתי דברים חדשים. בשנה האחרונה אכלתי "יותר בריא" וצרכתי המון מצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי, צנון, שמסתבר שהם ממש לא בריאים לאנשים עם תת פעילות בלוטת התריס (יוצרים גויטר). אמנם היה כתוב באינטרנט שאם מבשלים אותם, השפעתם השלילית נמוכה יותר. לדברי הנטורופת הכרוב הוא הבעייתי ביותר והאחרים מהמשפחה פחות נוראים. האנדוקרינולוג הסתייג מעט ואמר לי שהוא לא מכיר אנשים שיצאו מאיזון בעקבות צריכת כרוב, אבל אני מעדיפה ללכת על בטוח. בנוסף, בשנים האחרונות צרכתי הרבה סושי שמכיל אצות, וכן אצות (בסלט ובמרקים). מסתבר שבמקרים מסויימים אצות מועילות לתת פעילות בלוטת התריס, ואילו במקרים אחרים (תלוי בבן אדם ובמינון) זה ממש מוציא מאיזון. אז אני ממש יצאתי מאיזון לאחר שנים רבות שהייתי ממש בסדר וחבל שלא ידעתי קודם שזה עלול גם להזיק ולא רק להועיל. לגבי האצות גם האנדוקרינולוג וגם הנטורופת היו תמימי דעים. דבר נוסף שהנטורופת חידש לי הוא שדוחן אינו כל כך בריא לאנשים עם תת פעילות בלוטת התריס. כל אחד צריך לבחון את מצבו הרפואי ולהשיג מידע מכמה שיותר מקורות על מנת שלא ליפול למלכודות של "אוכל בריא".

מסכימה לגבי האצות ../images/Emo45.gif

גם אני עם תת פעילות של בלוטת התריס ולפני כמה שנים הייתי ב""טיפול"" נטורופתי בעניין. לא סתם כתבתי "טיפול" במרכאות כפולות ומכופלות. ה"נטורופתית" במסגרת ה"טיפול" נתנה לי צמחי מרפא שהכילו לא מעט יוד, אותם הייתי צריכה לשתות 3 פעמים ביום! התוצאה הייתה: ה-TSH שהתחיל מ-7.21 בערך, כעבור שלושה חודשים בלבד זינק ל-31.31!!! כלומר הייתה החמרה רצינית שבסופו של דבר הביאה אותי למצב שממנו רציתי להמנע: אני לוקחת היום אלטרוקסין (ואוכלת מה שבא לי
) לגבי המצליבים, אני מכירה את התיאוריה אולם עד היום לא נתקלתי באדם שיכול להעיד שמצליבים הזיקו לו לבלוטה. יתירה מכך (ואת זה אני מביאה מפורום אנדוקרינולוגיה) הסברה לפיה מצליבים מזיקים לבלוטת התריס, המקור שלה הוא מתוך ניסויים שנעשו על בעלי חיים שהמצליבים השפיעו על בלוטת התריס שלהם. אין הוכחה כיום לאותה השפעה על בני אדם. (ושוב, אני לא כותבת את זה מתוך המניע האידיאולוגי של נגד ניסויים, אלא מביאה את מה שקראתי בפורום אנדוקרינולוגיה שכמובן מנוהל ע"י רופאה אנדוקרינולוגית).

למעלה