עוד על הנ"ל
איך אתה מתמצא כ"כ, האם אתה נכד של רייזל פערלמוטער?
ב) על השם יעקב אליעזר שרשום על המצבה, יש לי קושיא גדולה ע"ז, למא לא נמצא צאצא אחד של רייזל, שקראו לו בשם הזה (ממה שחיפשתי ביד ושם ועוד), ואם זה ר' יעקב אורי זה יותר מוזר, כי ר' יעקב נפטר בשנת תרט"ו, ובשנה הזאת נולד לרייזל בנה הראשון ולא קראה לו ע"ש אביה רק בשם דוד לייב,
ג) עוד סיבה על פקפוקי על היחוס לבני"ש, כי לא נמצא השם הזה אצל אף אחד מצאצאיה של רייזל (ממה שמצאתי עד עכשיו), וגם רייזל עצמה לא נתנה לאף אחד מילדיה את השם הזה (שמות בניה - דוד יה' לייב, שלום, אברהם יהושע העשיל, ישראל משולם פייש,),
ד) לבתה של רייזל, עטיא פערל זיידנפעלד היה נכד בשם צבי אלימלך, אך זאת בגלל שהם היו נכדים דרך בעלה אפרים פישל זיידנפעלד ב"ר נפתלי, שנדמה לי שהיה חתנו של ר' יעקב אורי, ואולי (השערה) יכול להיות שמזה הגיעה ג"כ המסורת, מפי דוד זיידנפלד שחידש את המצבה של הסבתא רייזל והוא אמר שאנו נכדי הבני יששכר, וחהבו שזה מצד אמו, ובאמת זה מצד אביו,
אך מצד שני, דיברתי עם אחייניתו, מרים לוינגר (אשת ר' משה מחברון), שאמא חיה בינה ביינהורן היתה בתה של עטיא פערל זיידנפעלד, והיא אמרה לי שדוד שלה חקר את זה, והוא אף מצא איך הוא צאצא ורשם לה את זה (זה צריך להיות אצלה, והיא לא זוכרת עשיו איפוא, היא שלחה אותי לבת דודה שלה - שורי ביינהורן שנמצאת עכשיו בטובי העיר, שיכול להיות שהיא יודעת),
אך, היא אמרה לי שמה שהיא זוכרת שאנו נכדים מבת של הבני יששכר שנישאה בזיווג שני לאחד שקראו לו ישעיה (כמו שכתבתי לך מקודם), וא"כ זה ראיה שהיחוס הוא גם מצד עטיא פערל, כי הרי בעלה אפרים פישל היה נכד של ר' יעקב אורי, ולא של ר' ישעיה,
וגם ראיתי שהמסורת נמצאת אצל עוד מנכדי צאצאיה של רייזל פרלמוטר, כגון בנותיו של מנחם נחום שווארץ, ואשתו גיטל, בת ר' יצחק דב נחמוביץ, חתן ר' שלום בן רייזל פרלמוטר, וכן לפני שבועיים נפטר בארה"ב אחד בשם ר' יצחק אייזיק רוזנברג, שאמו היתה בת של ישראל פייש פרלמוטער בן רייזל, וראיתי בכתבה בהמודיע שהם גם ציינו שהוא היה נכד של הבני יששכר, (יש לו בן ר' מרדכי שהוא מלמד ב"המסורה", וגר בעזרת תורה, ניסיתי לתפוס אותו בטלפון ועוד לא השגתי אותו)
וכן שמעתי בשם ר' נפתלי רוזנפלד, מנהל בית לפליטות, שנפטר השנה בגיל 97, ואמו היתה בת של אברהם יהושע העשיל בן רייזל פרלמוטר, והוא ג"כ ידע על המסורת הזאת, ואף שמעתי בשמו שבבחרותו למד אצל המנחת אלעזר שקירבו מאוד בתור קרוב משפחה,
וכן שמעתי מר יהודה בר' אהרן בראנד, שאביו אמר לו שאנו צאצאים לבני יששכר, וכן רשמו על מצבתה של הבסתא חיה בינה שחידשו אחרי מלחמת ששת הימים שהיא נכדה של הבני יששכר, וכן שמעתי בשמו שכהמנחת אלעזר היה כאן בארץ, היה איזה כמה שעות ביום מסוים שהרשו להכניס רק קרובי משפחה, ואביו ר' אהרן נכנס אז בגדר קרוב משפחה.
ה) זה כן מסתבר שיוטא לאה נולדה רק בשנת תק"צ, שהרי אביה ר' משה נולד רק בשנת תק"ע, ומה שאתה אומר שיודעים בוודאות שר' יעקב אורי כבר התחתן עמה לפני ת"ר וכבר היו לו כמה ילדים, זה מאוד מוזר לומר שר' משה שעהנפלד כבר היה סבא בגיל שלושים לכמה נכדים.
ו) למה שכתבת על חמיו של ר'ישעיה רייך שקראו לו דוד לייב, זה מאוד מעניין, שהרי הבכור של רייזל נקרא בשם הזה, וגם אצל צאצאיה מצאתי את השם הזה כמה פעמים.