משפחת בעלי - ??

משפחת בעלי - ??

לבעלי זוג הורים קשיי יום מבוגרים. המדינה מסדרת להם מסגרת מוסדית אך הדבר כרוך בתשלום חודשי. לשם כך הצהירו כל אחיו של בעלי 8 במספר הצהרת הכנסה כדי שמשרד הבריאות יחליט כמה לגבות מכל אחד ואחד מהם. לנו יצא לשלם בסביבות 500 ש"ח ואילו לכל השאר לא יצא לשלם מאחר והם חרדים (אנחנו חילונים מאמינים היחידים במשפחה). אני יודעת שהם עובדים ומרוויחים מעבר להיותם תלמידי ישיבה אך הם לא הצהירו. מאד מתסכל אותי שאנחנו המשלמים היחידים ויותר מזה שבאמת קשה לנו לשלם את הסכום. זהו סכום כבד (שמשרד הבריאות לא התחשב במשכנתא שלנו 3 ילדים קטנים וכד´). אני די כועסת ואפילו לצערי רבה עם בעלי על זה כי אני חושבת שכולם צריכים לשלם (הם ההורים של כולם). מה אני אמורה לעשות? המצב גורם למתיחות רבה ביני לבין בעלי ולתסכול אדיר מצדי.

מה לעשות?

כאשר אין יכולת כספית לעזור להם, יש אפשרות להצהיר על נדמה לי שזה נקרא "בן מורד" או "בן מנוכר" משהו כזה, בכל אופן מצהירים שאין קשר ביניכם ואתם לא מכירים בהם כהורים לצרוך תמיכה משהו כזה, אני לא זוכרת בדיוק איך זה נעשה נדמה לי שדרך עו"ד אבל אני ממש לא בטוחה. אני יודעת זאת מחברה טובה שעשתה זאת. נדמה לי שזו הצהרה שמגישים במשרד הבריאות.

מה לעשות

אני חוזרת ומדגישה, אל תוותרי, או שכולכם תשלמו שווה בשווה, כי הם ההורים של כולם.. או שתעשי הכל כדי שגם את לא תשלמי. אל תהיי פריירית של אף אחד. הפעם תעמדי על שלך למרות שזה ייצור מריבות וקשיים בבית. אני מתארת לעצמי שגם ככה את לא גומרת את החודש. ואין שום סיבה שאתם היחידים שתשלמו.

seeyou

New member
מה אני אמורה לעשות?../images/Emo24.gif

תחשבי שהם ההורים שלך! את לא יכולה לשנות טבע האדם וחבל לתת למצב לגרום למתיחות רבה עם בעלך ולתסכול אדיר מצדך. זה לא קל זה לא צודק

זה לא צודק!

לא רק זו הבעיה אלא באמת מבחינה כספית קשה מאד להוציא הוצאה כזו כל חודש. לא מדובר כאן רק בלהיות צודקים

נסו לדבר עם האחים ישירות

המדינה מממנת את אחזקת ההורים וגובה מכם 500 ש"ח לחודש, שאינם הסכום המלא לאחזקתם. אני מניח שאילו היתה גביה נוספת מהאחים, לא בהכרח שאתם הייתם משלמים פחות בהרבה, כי המדינה היתה מקזזת מהוצאותיה שלה קודם כל. פנו אל האחים שיעזרו לכם וישתתפו ב500 ש"ח הללו יחד איתכם. אם לא יסכימו לזאת הבהירו להם שאתם יודעים על מקורות ההכנסה שלא הצהירו עליהם וכי תוכלו להגיש נגדם תביעה להשתתפות בעול בבית דין אזרחי. אני מניח שהם יודעים שאם ראיות שיועלו שם בגין הכנסותיהם הנוספות יגיעו לידי המדינה עלול להתבצע חישוב מחדש לגבי השתתפותם בעול. על מה מדובר בסה"כ? על השתתפות של כל אח בשיעור של 70 ש"ח לחודש?

system 1

New member
יפה

אבל ראש בראש בתוך המשפחה? נכון, תוכיחו אותם על הסתרת ההכנסה, אבל, תנגנו להם על "המצפון" - חוכמה יהודית ... במיוחד אם הם "דתים" ממש יפה .... בהצלחה

למעלה