משפחת בלאו-

• פותח הנושא zogu
  • פורסם בתאריך

zogu

New member
משפחת בלאו-

ואילו היום, מצאתי את הפרטים הראשונים על משפחת בלאו- להזכירכם, סבתי יוהאנה בלאו, אימה של אימי. עד היום גיליתי על הצד של סבי אדלברט (בלה) זינגר. כבר שבוע ימים אני מתכתבת באימייל עם מישהו מלוס אנג'לס, שמצא את שמי בג'ואישגאן. מסתבר, שכפי הנראה הקשר שלנו מתחבר דרך הסבא רבא שלי מצידה של יוהאנה (סבתי). אותם צאצאים- הם קירבה שנייה או שלישית שלי מצד סבתי. היה מצחיק, קיבלתי שני אימיילים במקביל- אחד מארה"ב, ואחד מישראל. שניהם כתבו שהם מחפשים גם כן - בלאו מורבובה. מה הסתבר, שהם אח ואחות. (לכן שמות המשפחה היו שונים). התקשרתי טלפונית לבחורה בירושליים (היא נתנה לי את הפרטים באימייל האחרון- היום בצהריים- כמובן שלא יכולתי להתאפק...) דיברנו, ואני מצפה לקבל באימייל את כל האינפורמציה ולהשלים את החסר... לפני "פרשה" חדשה, - אולי עכשיו סופסוף- יתגלה לי העניין מצד הסבתא... אני לא מאמינה שכל הגילויים הללו קוראים כך בשרשרת... עד לפני חודשיים לערך - לא הייתה לי כמעט שום אינפורמציה על משפחתי, ובבת אחד דברים מתבהרים... ונופלות עליי טונות של מידע.

אחת ממשפחות בלאו,

שמקורה בסלובקיה, כוללת בתוכה את האישיות עמרם בלוי, ממאה שערים.

א77

New member
האם בלוי ובלאו זה היינו הך?

האם זה אותה המשפחה? אגב, עמרם בלוי היה ראש הנטורי קרתא. היה נשוי לגיורת רות. שהובילה את מערכת יוסל'ה שוחמכר. ולענינינו. יש לי מעין תחושה שאין בין הבלוי והבלאו קשר. אבל זו רק תחושת בטן או משהו כזה.

friend9

New member
בלוי - - בלאו

בדורות קודמים הקפידו לכתוב ביידיש (ובטקסט עברי עם שמות זרים) וי לציון AU. כלומר בלוי=BLAU. לאחרונה לא מקפידים על זה. בחיפוש באינטרנט karta "amram blau" יש עשרות תוצאות, דהיינו ששמו הלועזי בלאו.

friend9

New member
לא עובד

אבל חפשי בגוגל באנגלית כמו בהודעה הראשונה שלי.

zogu

New member
על ספר יוחסין של משפחת בלאו

למה אתה מחכה?... לא היה ברור לך שאני אסתקרן , ואבקש זאת ממך? היה מי שאמר: כשמציעים אצבע- רוצים את כל היד.... תודה מראש! וכל המרבה הרי זה משובח

א77

New member
אז אוכל לקשר אותך עם הנוסבכר ההוא

כמדומני שוינונה שהתענינה בנוסבכר לא הבחינה בהודעתי ההיא. אבל ייתכן שמשמים יצא הנושא כך, כדי שאת תגיע לבלאו שנכנס שם בדרך אגב. וזה מה שדוד המלך אמר בתהלים לז מהשם מצעדי גבר כוננו. אז את כל הפרטים, במסר אישי.

למעלה