משפחת אברמסקי

משפחת אברמסקי

סבי, אב אבי, היה שמואל בן פייבל אברמסקי, מוצאו היה, כנראה, מהעיר בריסק ליטובסק. איך אני יכולה לאמת ולאשר את הדברים האלה? אגב, לא מצאתי שום קשר עם משפחת אברמסקי מירושלים. נילי אברמסקי, רצת המרתון, אלופת ישראל, שייכת למשפחתי.

אם תספרי עליו מעט יותר - אולי נוכל

לכוונך (ראי קישור משמאל לשו"ת והסברים על הפורום ועל שאילת שאלות). מובן שאין תשובה אחת לשאלתך, והתשובה תהיה תלויה אך ורק בסיפור החיים של סבך ובעוגנים בהם ניתן להשתמש לאימות מוצאו. אחרי שתחזרי עם כל הפרטים - אני בטוח שיהיה כאן סיעור מוחות מועיל למדי. ארנון

סבי שמואל אברמסקי

נולד בסביבות 1880, כנראה בבריסק ליטובסק, בבגרותו עבר ללובלין שם נשא לאשה את סבתי, אסתר לבית טורקלטאוב. בשנת 1923 עלו לארץ. תחילה ליפו-תל אביב ולאחר מכן הצטרפו אל הקבוצה שקנתה את אדמות 'כופרתא' והקימו את המושבה שנקראה בתחילה כפר עטה ולימים שונה השם לכפר אתא וכיום המקום נקרא קרית אתא. בפרעות 1929 הישוב נהרס ונשרף ע"י הערבים הפורעים והתושבים נמלטו לכפר חסידים. לאחר מספר חודשים הם חזרו למקום והקימו אותו מחדש. בשנת 1930 נפטר סבי והוא קבור בבית העלמין הישן של חיפה. משום מה לא דובר בבית על משפחתו של הסב. אני יודעת את שם אביו כי אבי ז"ל נקרא על שמו וכן זה מופיע על המצבה שלו. אין לי כל ידיעה מה היה שם אמו של סבי, האם היו לו אחים ואחיות, ומה עלה בגורל משפחתו.

friend9

New member
קצת על אברמסקי מברסט ליטובסק.

ברשימת מבקשי דרכונים בברסט http://www.jewishgen.org/databases/Belarus/brest.htm אפשר לחפש בתחתית הדף abramski ולמצוא שלושה. ייתכן שברשומות של חברה קדישא בחיפה רשומים פרטים נוספים על המנוח, על בני משפחתו ועל מי שהביא אותו לקבורה. פשוט צריך להרים אליהם טלפון ולבקש.

חיפוש קצר ב"היכל השמות" מעלה

כי בגטו בריסט ליטובסק Brest Litovsk (בילארוס, אם איני טועה) היה אדם בשם Gersz אברמסקי, אשר הגיש בקשה לתעודת זהות בין השנים 1942-1941. גרש הינו בנם של פייבל וחיה, וייתכן וזו נקודת אחיזה ראשונה. ארנון

היכל השמות

לארנון תודה על האינפורמציה, איך אני נכנסת להיכל השמות?

והרי צירפתי קישור בגוף ההודעה

אך ייתכן והוא לא היה ברור כל כך. הנה דף החיפוש הראשי של "היכל השמות" א-לה "יד ושם". ארנון

segev018

New member
יוסקה, אביה של נילי

היה שכן שלנו. הוא ומלכה אשתו היו השכנים של ה"חורשה" של ימי ילדותינו. הוא היה פעיל בקהילה בקרית אתא, לפני 30 שנה היתה אצלו נקודת איסוף עיתונים למחזור לטובת הועד למען החייל. בנו עדיין גר בקרית אתא, למיטב יגיעתי. שנים מאוחר יותר היינו נפגשים מידי פעם ברחוב, ויוסקה תמיד זכר את כולם. כלי התעבורה הצמוד שלו היה זוג אופניים עם סבל גדול. ליוסקה היה אח - אהרן, שהיה חקלאי, גם הוא התגורר בקרית אתא, בבית עם גג רעפים (נדיר בימים ההם) בחצר ענקית עתירת אורנים גבוהים. בחורף הלכנו לטייל בפרדס של אברמסקי, ברחוב פרישמן בקרית אתא. לפני יותר מעשר שנים נעקר הפרדס, ובמקומו הוקמה שכונת מגורים - הפרדס. בניו עזבו את הקריה ככל הידוע לי. בקרית אתא יש מוזיאון לתולדות העיר, תמצאי שם לבטח חומר אודות המשפחה.

משפחת אברמסקי בקרית אתא

ל-שגב - השכן של יוסקה אברמסקי - ראשית יוסקה איננו אבא של נילי. היא נכדה של אהרון. אמנם אתה שכן של יוסקה ז"ל אבל אינך יודע מאומה על המשפחה, אז חבל על ההערות שלך. גם אני חלק ממשפחה זו, כל האינפורמציה הנמצאת ב"בית פישר" המוזיאון לתולדות הישוב נמסרה על ידי ואני מתנדבת שם. מה שאני מחפשת זו אינפורמציה על משפחתו של סבי בחו"ל ולא בארץ. על חייו בארץ אני יודעת יותר טוב מכולם. אני יודעת היכן הוא קבור, אני נוהגת לבקר שם מדי פעם.

תולדות המשפחה בקרית אתא

לאלקה ולכל הגולשים האחרים - כפי שכבר כתבתי, למשפחת אברמסקי היו 4 ילדים - שרגא (אבי), אהרון, יוסף ובילהה. מאחר ואני צאצאית ישירה של המשפחה, אני יודעת את כל תולדותיה בארץ, מיום הגיעם הנה, לכן אנא מכם, אל תפנו אותי אל המוזיאון במקום כי עזרתי בהקמתו וכל המסמכים הקשורים למשפחה נמסרו על ידי לשם. מה שאני מחפשת הוא דבר אחד ברור - אינפורמציה על משפחתו של סבי, שמואל אברמסקי, שהגיע ללובלין מבריסק-ליטובסק. גם על חייו בלובלין אני יודעת. מה שחסר לי הוא: - מהיכן בדיוק הוא הגיע ללובלין, מי היו הוריו, מי היו אחיו. בתודה. אלה

כוכה

New member
אלה יקרה

מן הראוי היה שבהודעתך הראשונה תצייני את כל שידוע לך על המשפחה ואז לא היית מקבלת תשובות שאת כבר יודעת אותן. במקרה זה מדובר בידע ממקור ראשון, אך לעתים אנשים משקיעים זמן בחיפושים עבור אחרים ואלה אפילו לא טורחים להודיע בתחילה שאת המידע הספציפי הזה - כבר יש להם. בכל מקרה, הייתי מחפשת בעיתוני התקופה תיעוד על מה שאת מחפשת - באוניברסיטאות קיימים בד"כ כרכי עיתונים ישנים. בהצלחה!

yo533

New member
משפחת אברמסקי

לאלה שבוע טוב אם את מחפשת את הושרשים של משפחת אברמסקי מקרית אתא צרי איתי קשר במייל [email protected] אקשר אותך עם אבי שהוא היה ידיד המשפחה, ממשפחת מיסדי כפר עטה, וכיום לדעתי התושב הוותיק ביותר בעיר יוסי

למעלה