משפחתון בגיל 3....

משפחתון בגיל 3....

היי אני חדשה כאן (אבל רואה כבר כמה פנים מוכרות...) שכנה מפורום להיות הורים. יש לי התלבטות... עמית בן שנה ושבעה חודשים, נמצא במשפחתון של 5 ילדים מספטמבר. יסיים את השנה בגיל שנתיים ושלושה חודשים. האם להשאיר אותו עוד שנה במשפחתון או שהאם הוא זקוק לחברה גדולה יותר של ילדים? המשפחתון נמצא בדירה בבנין שלנו, יש מטפלת מוסמכת אחת (המשפחתון נמצא בפיקוח העיריה). בסך הכל אני מרוצה ועמית הולך לשם בשמחה... מה שמפחיד אותי זה שאולי ישעמם אותו קצת באיזה שלב להיות במקום כזה קטן (ועלי לציין כי עמית הוא ילד שקט ועדין..) כרגע יש חוג מוסיקה ובשנה הבאה יצורף עוד חוג במידה וההורים ירצו. מידי פעם המטפלת מורידה אותם לגינה של הבנין עם עגלול. אני אישית לוקחת אותו לפארק בכל הזדמנות, כך שגינה יש לו כמעט כל יום לפי מזג האויר. אתמול הייתה אסיפת הורים והמטפלת אמרה שהיא הולכת להזמין משחקים שיותאמו לגיל של הילדים גם לשנה הבאה(מיטת רופא, קוביות גדולות מספוג, מטבח ועוד). אני חייבת לציין כי כבר "מלמדת" אותם לפי יכולתם על הסתיו והנחליאלי ועל החגים וכו' ואפילו עושה להם ריכוז כל בוקר ומקריאה להם סיפורים... האוכל שם מעולה ועמית אוכל שם נהדר, היא מאוד משקיעה. אנחנו גרים בשכונה חדשה שבעצם בבניה ובשכונה עצמה אין עוד מקום שאני מוכנה שעמית ילך לשם. אין לי רכב וכרגע לצערי אני מובטלת...כך שלהוציא אותו מחוץ לשכונה נראה לי קשה... להשאיר או לא להשאיר זאת השאלה!!!!!! אשמח לתגובות.

המשפחתון נשמע נפלא לפי תיאורייך

ונראה לי שאת מרוצה ממנו מאוד. אם הילדים יהיו בערך באותם הגילאים, והוא לא יישאר הכי גדול, לא נראה לי שיש מניעה להשאיר אותו שם. המטפלת נשמעת מאוד משקיענית ומתאימה את עצמה לצרכי הילדים, וזה מעולה. הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי הוא זה שהיא לבד. ככל שהילדים גדולים יותר, הם הופכים פרועים יותר וקשה להשתלט עליהם. גם הילדים הכי שקטים גדלים ומשנים את עורם. אולי אפשר להציע לה שתיקח עזרה? כמו כן יציאה החוצה בעגלול בגיל שנתיים תהיה קצת מוזרה. הילדים גדולים כבר, לא נראה לי מתאים. חשוב לצאת כל יום לא רק מידי פעם! עוד משהו שהייתי משוחחת איתה עליו. הילדים גדלים, הם צריכים להוציא מרץ, והמשחק בחוץ חשוב להתפתחות המוטורית והקוגניטיבית שלהם. בגדול - אם שאר הילדים היו נשארים ולא נכנסים עוד תינוקות, הייתי דווקא משאירה אותו בסביבה המוכרת לו.

חני ב

New member
הבת שלי היתה עד גיל 3

באותו משפחתון בו היו 7 ילדים. היה נפלא.

תודה על התגובות...חני, האם הבת

שלך הייתה במשפחתון בבית של המטפלת? היתה חצר? לגבי יציאה החוצה, אני אדבר עם ההורים ואולי נציע לה לקחת עזרה רק ליציאה איתם החוצה... כל הילדים יהיו בערך בגיל של עמית (או שלושה חודשים מתחת או שלוה חודשים מעל). חוץ מזה, אפשר להישאר? נראה שכיף כאן ומאוד מעניין...

חני ב

New member
בעלת המשפחתון

היתה אשת חיל, תאמיני לי. אחת על 7 ילדים וכולם מטופלים ומלומדים
. היא גרה בבית פרטי עם חצר גדולה כך שהיא לא יצאה איתם החוצה. פעם אחת כשהיה טקס באחד ביה"ס, היא לקחה את כולם בליווי כמה אמהות.

יש לי שאלה

בני כמה יהיו הילדים האחרים בקבוצה בשנה הבאה? אם כולם בערך בני גילו של עמית אז זה נשמע נפלא אבל אם כולם יהיו קטנים בני שנה עד שנה וחצי, זה שוב מעורר מחשבות.

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

(ואת, כמובן, מוזמנת להשאר
). התשובה לשאלה שלך תלויה מאד בגילאי הילדים האחרים במשפחתון. אם יש עוד 2 בסביבות הגיל שלו זה יכול להיות מסגרת מאד מספקת עבורו. אם את מחליטה להשאיר אותו שנה נוספת, נראה לי שכדאי לשוחח עם המטפלת על השינויים שידרשו בשנה הבאה (למשל, יציאות תכופות יותר לטיולים בסביבה, טיולים רגליים ולא עם עגלול, וכד'). אני חושבת שאופטימלי בגיל הזה היא מסגרת קצת יותר גדולה, אבל לא הרבה יותר גדולה. משהו כמו 10 ילדים, לא כולם באותו גיל. אבל לא הייתי מוציאה מהמשפחתון רק בגלל זה, מה גם שמבחינת הנוחות שלכם זה נשמע אופטימלי.

תודה, כולם יהיו בערך בני אותו גיל

שלושה חודשים יותר או פחות מהגיל של עמית, בעצם מי שעוזב זה הבן של המטפלת שיהיה במשפחתון אחר ותיווסף עוד ילדה שקטנה מעמית בשלושה חודשים בערך... נראה לי בנתיים שאני אשאיר אותו שם... תודה על התגובות.

דסי אשר

New member
נורית של עמית- משפחתון ציבורי ועוד.

הי נורית, העמדה המקצועית של מקימי רשת המשפחתונים הציבוריים, שהוקמה בשנת 1977(ביוזמת שתי בוגרות תכנית שוורץ- התכנית בה לומדת נעה...)היא- שתינוקות ופעוטות , באם מוצאים מחוץ לביתם למסגרת טיפולית קבוצתית- עדיף שישהו בקבוצה קטנה, משפחתית, בבית המטפלת. לילדים ניתנת אפשרות להשאר במסגרת עד גיל 3. מתוך הכרה בצורך שלהם, להיות גם בגיל זה, שבין שנתיים ל 3- במסגרת קטנה. לא מוציאים ילד משום שימלאו לו 3 חודשים לפני תום השנה שלוש שנים. בגיל הזה, הילד זקוק רק לעוד ילד אחד בגיל שלו. הם עוד לא יודעים לשחק בחבורות. הם גם נהנים להיות הגדולים. מפעילות משפחתונים רבות, יוצאות עם הילדים לגינות הצבוריות, כאשר הילדים הגדולים הולכים צמוד לעגלול, מחזיקים בו. הדברים נעשים בידיעת ובהיתר הרכזת. העובדה שהם רק חמישה עם מטפלת אחת- גם לה יש היבט מקצועי(מעבר להיבט הכלכלי). החשיבה וההנחיה המקצועית- ליצור קבוצה הטרוגנית מבחינה גילאית- כמה שדומה למצב במשפחה - ועל ידי כך לאפשר למטפלת להתמודד נכון יותר וטוב יותר עם הצרכים של כולם. לכן, המודל האופטימאלי הוא: 1 תינוק(עד 13 חודש), 2 בני שנה + ועוד 2 בני שנתיים. המטפלת, נמצאת תחת פיקוח של רכזת מקומית(+ לווי והדרכה פרטניים וקבוצתיים), ופיקוח על של משרד העבודה והרווחה(אני לא יודעת איזה מהם אחראי היום על הנושא- הם פוצלו...). אי לכך- אין היא יכולה להחליט החלטות בעצמה, וגם לא על פי התערבות ההורים. ההורים יכולים לפנות לרכזת, שאחראית עליה, ולדבר אתה. משנת 1996, אני מתפרנסת, במקביל לפיתוח העמותה של המשפחתונים הפרטיים, מהפעלת משפחתון במודל כזה בביתי. נכון, יש לי חצר. אבל היו שנים, בהן ההורים לא חששו מפיגועים-והרבינו לצאת גם לעולם הרחב- שהוא מעשיר מאד. בין השאר, היינו מחנים היכן שהוא את העגלול קשור בשרשרת, ויוצאים לטיול יומי בגן ציבורי רחב למדי. מנסיוני- כאשר נוצר קשר ארוך וטוב בין מפעילת המשפחתון לילדים- בעת יציאה לטיול- הם קשובים להנחיותיה לגבי התנהגות במרחב החופשי. נכון, שכאשר כל הקבוצה מורכבת מבני אותו גיל- ישנם סיכויים ליותר מצבי התפרעות, במיוחד מעל גיל שנתיים. אבל הדבר תלוי גם במרכיבים הספציפיים של אותה קבוצה. הילדים יצאו מהמשפחתון- בגיל שלוש- צמאים למסגרת חדשה, בתחושה שהם גדולים. נכון, וטבעי, שבמסגרת תהליכי ההסתגלות בגן, והמעבר לקבוצת ילדים הרבה יותר גדולה, חלקם ביקשו לחזור למשפחתון.... יש רבים שמשאירים את ילדיהם בביתם עד גיל שלוש.. פעם כולנו גדלנו, במשפחות רחבות- בה שהו ילדים בגילאים שונים, וכל הצדדים נתרמו. דסי הבדל פעוט(ע"ר)

למעלה