משפחתון ארהב

הילית111

New member
משפחתון ארהב

שלום רב שאלה אני אמורה להכניס את הבן שלי למשפחתון משפחתון שבררתי בקפידה . הוא בן חמישה חודשים יהיה שם משמונה עד ארבע. אינטימי וקטן עם אוכל ביתי קיבלתי קצת ביקורת שזה הרבה שעות וכו מצד שני חברה אמרה לי שבארהב הגנים עד שש בערב. כי כולם עובדים עד חמש האמהות וצריך עד שש מסגרת האם זה כך גם לגילאים קטנים תינוקות? פה בארץ אם הייתי מכניסה עד שש היו אומרים שיצאתי מדעתי...... אשמח לשמוע מכם תודה ושבת שלום

The Other One

New member
האם את עובדת?

בארה"ב תמצאי כל קומבינציה אפשרית, שעתיים ביום 3 פעמים בשבוע, יומיים בשבוע מ9-1 5 ימים בשבוע מ 7 בבוקר עד 6 בערב ועוד. מה משנה לך מה עושים הורים אחרים?תעשי מה שמתאים לך.

הילית111

New member
תודה

אני עובדת בוודאי עובדת משמונה עד ארבע מהבית לא חשוב לי מה אחרים עושים זה פשוט מענין כי פה יש הרבה ביקורת על אמהות בנושא הזה

RoyG NJ

New member
בישראל יש המון ביקורת (נקודה)

אצלנו הגדול נכנס לגן בגיל 6 חודשים - 8:30 עד 5 הקטן בגיל 6 שבועות . היום הם עושים 9 עד 5 , מתאימים בהתאם לעבודות. יש להם ילדים בגן שנכנסים ב6:30 בבוקר עד 6:30 בערב. אם 2 ההורים עובדים אין ממש ברירה אחרת, הילדים לא סובלים - אם היינו חושבים שרע להם לא היינו שמים אותם במקום הזה. תגיעו לארה"ב תנשמו עמוק ותתחילו להתעלם מכל מה "שנהוג" בישראל - פה זה אמריקה - מתנהלים אחרת.

Boston Guy

New member
בארה"ב זה כל כך יקר שרבים לא עושים זאת כלל

בגלל התקנים הקשוחים של חלק מהמדינות בארה"ב לרישוי משפחתונים (יחס מספר תינוקות למטפלות 1:3 אצלנו ב MA) זה שרות מאוד מאוד יקר - ולכן מכניסים ילד בגיל כזה למעון אם האימא חייבת לצאת לעבודה וממש אין ברירה אחרת, ולא משלמים על שעה מיותרת אם לא באמת צריך אותה. נשים רבות (או בעלים - גם זה קורה) נשארות בבית עם הילדים כי פשוט לא משתלם לעבוד ברגע שמשלמים גן או מעון ליותר מילד אחד. זה לפעמים עולה יותר מהשכר של אחד מבני הזוג.

לא משתלם לעשות ילדים נקודה.

רוצים לעשות דברים משתלמים לכם, לעולם ולאנושות גם, תחסכו מאיתנו את הצורך שלכם להתרבות.

למה? אתה משלם את הפנסיה של ההורים שלך?

אמא שלי יודעת שאני לא אהיה זאת שאסעוד אותה ונערכת בהתאם. היא עובדת בשביל עצמה ולא בשבילי.

ברור שכן

בעקיפין, מי שישלם על הפנסיות של ההורים שלנו ועל כל ההתחייבויות הפנסיוניות האחרות, זה הדור הבא. צר לי להרוס לך את הלהלה לנד ואת הסיסמאות היפות שלך, אבל מי את חושבת יכניס כל חודש כסף לקרנות הפנסיה שאמא שלך תמשוך מהן? ככה זה עובד. בריאות ואריכות ימים לאמך.

eladts

New member
כמו שאתה מתאר את זה

קרן פנסיה זה משחק פירמידה.

ברשותך

את זה אני משאיר לפוליטיקאים הדמגוגים. כן. הרווחים העתידיים שלי צפויים מגידול האוכלוסיה ושיפור טכנולוגי מתמשך. אם זו פירמידה אז אני פרעה.

היא. מעבודה קשה

מממנת את הפנסיה העתידית של עצמה. כמו שזה נראה. מעבר לקרנות הפרטיות בהן היא חוסכת, היא בדיוק משלם המיסים שמממן את הפנסיה העתידית של עצמו מהכיס הלאומי.

חוששני שנפלה אי הבנה

אני לא התכווני שאמא שלך תחייה על חשבונך בסגנון של לשרוץ אצלך בבית לעת זקנה, ולצעוק עלייך בדיוק שאת בדלת החוצה שצריך להביא חלב וביצים. אני בטוח שאמא שלך עובדת למחייתה ומכלכלת את צעדיה כך שלא תהיה עול כלכלי לעת זקנה. אבל מה שהתכוונתי הוא אחר לגמרי: נניח שאמך מפרישה כל חודש ממשכורתה 100 דולר לטובת קרן פנסייה "משענת קנה רצוץ" אותה קרן לא לוקחת את הכסף ושומרת אותו מתחת לבלטה עד שאמך צתא לפנסייה. אם היא הייתה נוהגת כך, מצבה של אמך היה רע ומר. הקרן לוקחת את הג'ובות ומשקיעה אותן על מנת ליצור הון עתידי לטובת המשכורות של עובדי הקרן, הגדלת הערך הריאלי (או שמירתו) של הסכום. וכן, גם כדי לשלם לאותם אנשים שיצאו אתמול לפנסייה והתחילו למשוך את המגיע להם. החברה בעצם משקיעה בידיעה שהחברות להן היא מלווה תנבנה תשואה שתאפשר להפריש לאמך כספים בפנסייה. אמא שלך היא בעצם מלווה. או כמו בנק משכנתאות. גם הבנק משקיע כסף במשכנתא בידיעה שהוא יקבל יותר ממה שהוא השקיעה (זו המהות של הלוואה בריבית). ומה יקרה עם מחר דור העתיד יחליט שהוא רק רוצה להתבטל בחוף מציצים? או שמא כמות האוכלוסיה תרד ולא יהיה מי שיעבוד ויפריש בזמנו כסף ל"משענת קנה רצוץ". במקרה הזה הקן לא תוכל להבטיח לאמך שהסכף שהיא השקיעה יניב את התשואה החזוייה. ואז אמא שלך, שעבדה קשה כל החיים שלה והפרישה בזמן, נשארת עם קנה רצוץ. זה קורה ביפן - גידול אוכלוסייה שלישי ותחזיות עגומות לגבי היכולת של המשק לתמוך בפנסיונרים העתידיים. זה קורה בארה"ב - מישהו אמר סושיאל סקיוריטי? לזה התכוונתי שאמרתי שדור העתיד - הילדים שלי ושלך, הם בעצם ישלמו לנו על הפנסיות באמצעות ההלוואות שקיבלו מהדור שלנו. זה על רגל אחד ומאד מאד בקצרה.

אה. זה כבר ידוע מזמן וקורה בכל העולם

אבל לא בגלל שיש פחות חוסכים אלא בגלל רשלנות השקעתית מצד חברות הביטוח

joojoo

New member
מה?

בוסטון, יש לך ילדים? קינדרקאר למשל עולה פחות ממאתיים דולר לשבוע, שמונה עד שש. הילדים שלי הלכו לשם לפני קינדרגארטן (יש הנחה לילד שני). אני חושב שזה עלה בערך $350 לשבוע לשניהם. זה לא נורא בכלל, יחסית למשכורות הגבוהות יותר פה, בהשוואה לישראל.

Boston Guy

New member
Yes, I have 2. Both born in the USA

My oldest started Daycare at the age of 12 weeks because my wife had to go back to work. It was over 1,800$ a month - and as my child is now getting ready for a bar Mitzva, that was quite a while ago. The prices did not go down since - only up. Here, in the greater Boston area, sending your child to a full day licensed daycare will run you 400$ - 500$ a week until age 3, and 300$ - 400$ a week after age 3. These are the prices these days, as people that have kids in that age group report. The price is dictated by the fact that regulations state that the childcare provider to infant ration has to be 1:3 until age 2, and 1:5 until age 5. Yes, some people that have to work and can not afford these prices send their child to an unlicensed facility - a "home daycare" where a "Mamasita" will cram 6,7,8 kids into her apartment. This is what I call "Child storage".​

joojoo

New member
אני פשוט מתקשה להאמין...

...שבוסטון יקרה יותר מפי שתיים מסן פרנסיסקו. זה פשוט לא מסתדר לי. תבדוק את העלות של קינדרקאר לידך לשני ילדים. אני משוכנע שתמצא שזה הרבה יותר זול מהמספרים שאתה מציין, ואני יכול לאמר לטובתם שתוכנית שלהם טובה והילדים שלי אהבו ללכת והיה להם מאוד עצוב כשזה נגמר (עד כך שבקיץ שאח"כ הם ביקשו וקיבלו "שבוע בקינדרקאר" כחלק מחופשת הקיץ שלהם).

Boston Guy

New member
קינדרקייר אינם מפרסמים מחירים באתר שלהם

כנראה בגלל שהם רשת בהרבה מדינות, ולא רוצים להכנס לקונפליקט שבו אנחנו עוסקים כרגע (מחירים שונים במקומות שונים) עם ההורים. מה שכן מצאתי בשבילך הוא מחירון של רשת קטנה ומקומית שמתחרה בקינדרקייר בעיר שלי. אתה יכול לראות שם מחירים - ואני מניח שאם הם היו כפולים במחיר מקינדרקייר, לא היה להם קיום בשוק... אני יכול להגיד לך שאני עובר ליד הגן הזה מדי פעם - והוא מלא בילדים. http://www.sunshineacademy.com/index.html http://www.sunshineacademy.com/pdf/application/Sunshine Academy Application Package 2011.pdf תציץ בדף 3 במסמך.
Sunshine Academy TUITION INFORMATION Program Full Time Infants $2200 Toddler 1 $2000 Toddler 2 $2000 Preschool $1600 PreK $1600​

AdiNH

New member
That what we paid when we lived in Boston

after we moved to NH we paid half of it

למעלה