משפחתולוגיה

giulietta

New member
משפחתולוגיה

מיהו בעצם "בן דוד שני"? אני טענתי, בדיון בשולחן שבת, שמדובר בבן של הבן דוד. האישלי טען ש... טוב, עזבו, מביך אותי אפילו להציג את הטענה שלו, היא נשמעת ממש תלושה. אבל אם הוא צדק, אני אוכל את מה שנשאר מהצ'ולנט
... מישהו? שבוע טוב

or99

New member
כמעט צדקת...

בן דוד שני הוא הבן של הבן דוד של ההורה! אני מתאר לעצמי שזו גם טענת אישך, ולא נותר לי אלא לאחל לך בתיאבון.
טוב... בכל זאת מישהי כבר אמרה כאן שבעדות שונות כל ההגדרות הללו אינן ממש מדויקות.

giulietta

New member
למה רק של ההורה?

עבור כל אחד, הבן של בן דודו, הוא בן דוד שני, גם טרם נעשה הורה, לא? והוא... הוא בכלל טען שעבור ילדינו, "בן דוד שני" זה האחיין של הגיס מנישואין. כלומר, האחיין של הבעל של הדודה שלהם (
גם לי לקח זמן להבין מה הוא אומר ועוד קצת זמן להבין מאיפה הוא הביא את זה.... אבל בתור אמריקעקר הוא אף פעם לא היה בר סמכא בלשון עברית)... אז צדקתי? אני פטורה מעונש הצ'ולנט?

אל תאכלי צ'ולנט

אחרי שבת, משום סיבה שהיא.... ומה שאמר אור בלשון מובנת יותר הוא: אבא שלך (או אמא), בן דוד שלו/ה, בן שלו - זה בן דוד שני עכשיו זה ברור? ובעלך התכוון (אם נפשט את התיאור שלך) לבן דוד של בן דודך (מן הצד השני) - זה באמת רחוק.... ואין לזה מילה בעברית (כי אין משמעות לקרבה הזאת, או יותר נכון: זאת לא קרבת משפחה)

or99

New member
הכוונה להורה *שלהם*.

אני אנסה להסביר בצורה ברורה יותר: אם יש לך בן דוד, הילדים שלך והילדים שלו הם בני דודים שניים. את ההגדרה שלו באמת לא שמעתי מעולם...

giulietta

New member
לא

הוא טען שזה האחיין של האיש שנשוי לאחות של האמא שלהם. כלומר, "שני" בחשיבותו כי הוא לא בן דוד ישיר.

אוֹחַ

New member
בן-דוד מיד שניה, שמור כחדש .

רק קחו אותו ממני. אגב, הוא מרופא (עם תעודות והכל).

למעלה