משפחה

noosh 19

New member
משפחה

איך זה במשפחה שלכם? אני מתכוונת במשפחה הגדולה? בני דודים של הדוד ומצד האמא והאחים והאחיות וכו'.. כי הספר לכם משהו מעצבן.. היינו בהדלקת נר אחרון בחנוכה והיינו כל המשפחה, אחות של אמא שלי עם כל הבני דודים, ומצד דוד שלי כל המשפחה שלו. כולם הביאו אוכל, וכולם יודעים שיש לי צליאק. אמא שלי כמובן הכינה פשטידה נ"ג. . והגענו לשם ולא יכולתי לאכול אף דבר אחד! זה היה הכי מעצבן בעולם. כמובן שלא אמרתי כלום, אבל ציפתי שאני לא יוכל לאכול משהו אחד. סתם מעצבן...

האמת: לא סומכת שיכינו לבני. תמיד

דואגת להביא משהו שלא יצא רעב. אצל סבתא יכול לאכול ארוחות שלמות. יודעת מה מותר ומה אסור.

דווקא דודה שלי הפתיעה אותי לא מזמן

זו דודה שאנחנו לא בקשר הדוק איתה והאמת שאני לא ממש אוהבת אותה (היא קיבלה את כל התכונות הרעות שיש לפולנים), ויש לי טראומות ממנה מתקופת הילדות שהיא לא ידעה מה אני אוהבת והחליטה פעם בטעות שאני לא אוהבת דגים ולכן הכינה דג לכולם חוץ מאשר לי ואני הסתכלתי על כולם אוכלים ויצאו לי העיניים (בתור ילדה זה דבר מאוד קשה). בקיצור, היינו אצלה לא מזמן כשאני אכלתי לפני זה בבית ולא הבאתי לעצמי עוגה כי ידעתי שהיא תיעלב מזה, ולהפתעתי היא זכרה את זה שיש לי צליאק וישר קראה לי והראתה לי מה אני כן יכולה לאכול והתנצלה על זה שזה קצת (למרות שהיה לי מבחר די גדול). היא לא אפתה אמנם פשטידה מיוחדת או משהו בסגנון, אבל הכינה כמה סלטים עשירים כולל סלט מקינוע שנראה שאין לה ממש מושג מה זה (היא אפילו לא אמרה את זה כמו שצריך), וזה עשה לי ממש טוב. בעבר היו לי בעיות אצל חברים, כשפעם חברה אמרה לי מראש להגיע רעבה כי היא תדאג למנות שגם אני אוכל לאכול, רק שהיא או שכחה או שהחליטה שהצליאק החליף אצלי את האלרגיה לחלב, ככה שכל מה שלא הכיל קמח היה על בסיס גבינות ושמנת, ואני נשארתי רעבה (אפילו בסלט היה גבינה), אבל לא כעסתי כי היא באמת השתדלה, וכנראה שהייתי צריכה לוודא שהיא יודעת שאני לא יכולה לאכול גם וגם (אני עדיין זוכרת את התגובה שלה "אוי, את אלרגית לחלב? חשבתי שאת אלרגית לקמח").

נועית7

New member
פני בובה-

זו לא היית את שהערת לאלון שקינואה כותבים עם "א" ולא עם "ע"?! נדבקת ממנו...

לא, זאת לא הייתי אני

אני הערתי לו שלא כותבים "פיטות", אבל לגבי קינוע/קינואה אני לא זוכרת שאי פעם נטלתי חלק בויכוח כזה או אחר.

אני לא יודעת מה קורה אתכם...

אצלנו משפחה, קרובה, לא קרובה, בריב לא בריב, [כמובן שרק כאלה שאנחנ ובאמת בקשר איתם] כולם יודעים על הצליאק, ותמיד אם מזמינים אותנו לארוחה הם דואגים שיהיו מנות רבות (ולא רק סלטים) שאני ואחותי נוכל לאכול. מה הטעם להזמין אותנו אם אנחנו לא יכולות לאכול? זה לא מנומס בכלל! זאת משפחה! מה ככ קשה בלהכין תפוחי אדמה בלי קמח? או אורז? או בשר? למה בכל דבר צריך לתקוע לחם או פירורי לחם או אבקת מרק?

Reznik

New member
זה קשה לאנשים, ההשקעה הנוספת

או סתם לחשוב על אחרים.

נועית7

New member
קשה לחשוב על אחרים?!

אם אני מזמינה אורחים, אני עושה זאת בשביל שאני רוצה שיהיה להם נעים וטעים ושיתפעלו מהמארחת המושלמת (
). קשה לי לקבל את העובדה שמישהו שמזמין אורחים לא משקיע מחשבה במה הם יאהבו. לדוגמה אם הזמנתם אדם צמחוני לא תחשבו מראש מה הוא יאכל? מעולם עוד לא קרה לי שהבאתי אוכל לעצמי באירוע. כמו שגמל הקרח אמרה, אצלנו באירועים משפחתיים ברור מאליו שיהיה אוכל נ"ג ושחוץ מלחם ואולי סלט כרוב ספציפי ששמו בו אטריות תמיד נוכל לאכול הכל. ואצל הדודה ברור שתמיד יהיה לנו קינוח נ"ג, גם אם זה אומר להכין לכולם עוגה עם תחתית ולנו להכין בכוסות אישיות. למעשה כשרק גילינו את הצליאק (אני ואחותי) ועוד היו קשיי קליטה בכלל היינו מודיעות מראש שאין להכין דברים אהובים עלינו ואסורים- כמו למשל הבורקסים של הדודה. כיום היא מכינה אותם אבל זה בגלל שכבר לא אכפת לנו. ולסיכום- בעניין הזה אני פשוט מסכימה עם אלון! מי שלא משקיע לא שווה בכלל שתגיעו. איזה מין דבר זה להיות אורח ולהביא לעצמך את האוכל?! הכל זה עניין של תיאום ציפיות ומה אתם משדרים. אין שום בעיה להכין אנטיפסטי, ירקות, בשר, עוף, דגים, תפו"א, אורז, שעועית, סלטים מכל סוג, ועוד המון המון דברים שעם קורטוב מחשבה ומינימום (באמת שמינימום) השקעה הם יהיו נ"ג! תתחילו לדרוש מהקרובים לכם מה שאתם דורשים מעצמכם באירוח! נ.ב מצטערת על הקרביות אבל נמאס שצליאקים מניחים שהם עול, כי אנחנו ממש לא!

Reznik

New member
שלא תביני לא נכון,

אני באותה דעה כמוך. אני מראש מבקש שלא ידאגו יותר מדי, בארוחות חג משפחתיות, אימא שלי דואגת שיהיה לי מה לאכול וכשאנחנו הולכים לחברים, בד"כ זה בשר, וגם ככה לא אוכלים פיתות בשביל שיהיה יותר מקום לבשר

כמי2

New member
מסכימה עם כל מה שאמרת כאן

מארח שלא טורח לשם מה הוא מזמין בכלל אליו אנשים? המארח הטוב ידאג מראש לדעת מה האורח אוהב לא אוהב לאכול האם הוא בדיאטה מיוחדת ללא סוכר, ללא גלוטן, וכו'. לי יש חברה שמגיעה מחו"ל מידי פעם והיא טבעונית, חשבתם שגלוטן זאת בעיה אז טבעונים לא אוכלים ביצים לחם רגיל חלב בשר, ועוד היא לא מכניסה לפה ירקות לא אורגניים. אין מה לעשות חברים זה חברים ואני מתרוצצת ככה וקונה הכל בבתי טבע ועד שהיא נוסעת אני בקריסת מערכות אבל בשביל זה יש חברים לא? אני מוכרחה להודות שאימנתי את כל בני משפחתי וכולם באמת יוצאים מגדרם לעזור ולא לטעות וכן לפעמים הם טועים אבל אני תמיד מוכנה ויש לי תמיד אלטרנטיבות אחרות ובכלל אני נהנית מהמפגשים ומכל רגע אתם שאוכל לא מטריד אותי. ומה עם מארחים שמבשלים גרוע ועוד חושבים שאין כמוהם? ואם באוכל עסקינן כבר הגעתי למסקנה שמה שפחות יותר טוב אם אפשר, אז אם לא אכלתי ארוחה דשנה זה רק לטובתי.

שנגל

New member
משפחה מורחבת

אצלי רק בת אחת שלי עם צליאק לפני אירוע משפחתי מורחב אני מתקשרת לברר בלי להתביש מה כולל תפריט של אותו ערב ואז כבר לבד הם מוצאים כיצד להכין גם דברים שמותר לביתי או שאני מכינה ומביאה . את זוכרת יום יום את עניין הצליאק אבל אנשים וגם עם זה משפחה לא זוכרים את זה וצריך להזכיר ולברר לפני.

אותו הדבר...

בחגים אני מסתדרת... הדודים מכינים במיוחד או שאמא מכינה במיוחד. אבל באירועים אני לא מביאה אוכל. רק התשומת לב המיותרת הזאת מעצבנת אותי. אני לא מבקשת ולא מזכירה להכין לי אוכל וגם לא מצפה שיכינו. זאת טירחה בשבילם וגם ככה אני לא סומכת עליהם.. להיות נבדל זה מרתיח. אבל לומדים לחיות עם זה... (וחבל)

נצר1

New member
חברים

אתמול הוזמנו לארוחת ערב אצל חברים חדשים כאן שהכרתי את האמא והתינוקת בקבוצה של ה-NHS לאחר הלידה. האמא היא צמחונית, ובגלל שהיא מניקה והתינוקת רגישה ללקטוז, היא עצמה גם נטולת לקטוז (כדי לא להעביר בהנקה). היא הכינה ארוחה לתפארת של 3 מנות שכולן צמחוניות - נטולות חלב - ונטולות לקטוז
מנה ראשונה היו פפדם (לחם הודי) עם דיפים של מנגו צ'טני, עגבניות ובצל צ'טני ושמנת (סויה) ומנטה. מנה עיקרית היה קארי עם חלב קוקוס שהיא הסמיכה עם קמח תפו"א, אורז בסמטי עם אורז בר, וקישואים ברוטב. הקינוח היו קרפים מקמח כוסמת שהוגשו בצלחות עם גלידה שוקולד צמחית וסירופ שמנת סויה ושוקולד מריר. מה אני אגיד, מעולה שחבל על הזמן!!!!!! תוסיפו לזה ששתינו עם הארוחה בקבוק שמפניה ו-2 בקבוקי יין אדום
חזרנו הביתה מבושמים ומלאים

כמי2

New member
אלו אנגלים ככה הם

מארחים הם עושים הכל ביסודיות. אגב יש לך המתכון לקרפים מכוסמת נשמע מענין. חושבת שתוכלי להשיג את המתכון? תודה

נצר1

New member
אני בהחלט מתכוונת ../images/Emo9.gif

אני אפרסם אותו כאן כשיהיה לי..

אייל609

New member
מיתחשבים

למזלי דודה שלי מאז ומיתמיד הייתה רגישב לפיטריות , בארוחות מישפחתיות היתי מיתחשב בה ועכשיו הגיע התור שלי , אז יש היתחשבות. יש להם שיטה כזאת , נגיד שדודה שלי מכינה מרק תימני אז היא מוציאה קצת ושמה בסיר ואני רק מוסיף את אבקת המרק, כך גם מנסים לימצוא פשרות בשאר המאכלים

למעלה