משפחה

taltallim

New member
משפחה

בגן של בתי עוסקים השבוע בנושא המשפחה. הקטנה חזרה הביתה מדקלמת את הגננת: ``צריך להביא תמונה של הילד לבדו ושל כל המשפחה``. טוב, אז ניסיתי באמת... יש עוד אלבומי תמונות מאז... אפילו עד תמונות ההריון שלי הגעתי - וכלום!!! אפילו לא תמונה משפחתית אחת (כן, הרמזים הקטנים...). הגננת הרגיעה אותי שאפשר להביא גם שתי תמונות ``משפחתיות`` ובכלל, יש עוד ילדים ``כאלה`` בגן. ואני חשבתי שאחרי מספר שנים כבר מתרגלים... מסתגלים... אבל כל פעם זה הולם מחדש. עצוב.

יערית

New member
במשפחות הכי טובות

כן גם אצלי אותה בעיה,כולם רוצים תמונות תמונות לבד ושל כל המשפחה יחד, אומנם לפני הגירושין עוד ביקשנו שיצלמו אותנו יחד אך היום כל אחד מצלם במצלמה שלו. אז בחרנו תמונות קצת רחוקות ,העיקר מה שחשוב הוא הרגשת הילד/ה, אצל הבן בגן עוד בקשו תמונות של ההורים בחתונה:),זה היה ממש נחמד, הוא הילד היחידי שהוריו גרושים,אך הוא מרגיש כאילו זה לא קרה,מקבל הרבה חיזוקים. יום המשפחה,יום האם,יום האב,יום הילדים,עוד יום של מתנות:) סתם...הרבה פרחים... יערית.

chirab

New member
אני לא מכירה

את התחושה כי אין לי ילדים, אבל, תגידי, די הדהמת אותי, לא חלפו הימים האלה? איפה הפוליטיקלי קורקט של הגננות? תקני לגננת של בתך את הספר ``כל אחד והמשפחה שלו`` של יעל משאלי, חמוד, קצת קיצוני ומזכיר לנו באיזה עידן אנו נמצאים וחוץ מזה, לגבייך, הרי את יודעת שאת מעניקה לילדייך את המשפחה הכי טובה שאפשר ושאם זה היה איתו זה היה פשוט לא זה, נכון? אל תעצבי שירה

taltallim

New member
שירה

בכל פירוק של משפחה יש הרס... זה חלק אינטגראלי מהעניין - וזה עצוב!!! תמיד יהיה.

יפעת*

New member
כשאבא ואמא התגרשו

אני בת להורים גרושים, כשהם התגרשו זה עוד לא היה כל כך ``נפוץ`` כמו היום אז הייתי יחידה. אומנם כבר הייתי קצת אחרי הגן, אבל אני יכולה לתאר את ההרגשה. אולי צריך לשוחח עם הגננת, אולי להתאמץ לעשות ``תמונה של כל המשפחה`` גם היום בשביל הילד... את התשובה לאיך לעשות את הדברים, רק את יודעת. מה שבאמת חבל הוא שהגננות שלנו הן ``כאלה``.... יפעת

חן.

New member
תלתלים חביבה...

זה עצוב, אבל קשה לשנות את זה, אישית, השלמתי ובניתי לעצמי אי שם בתוך נפשי חומת מגן קטנה, שכל פעם כשאני נתקלת במצב הזה אני נשענת עליה ואומרת לעצמי: זה מה יש , וממשיכה לסדר היום.

למעלה