משפחה שכזו...

canu1

New member
משפחה שכזו...

היי בנות,
אני לא כותבת פה הרבה. בעיקר קוראת, מזדהה, לעיתים רחוקות מגיבה. כרגע אשמח לקבל תגובות, עצות וכמה מילות חוכמה...
יצאתי מהארון בפני הוריי ואחיי לפני כשלוש שנים. תקופה לא פשוטה היו שלוש שנים אלה. תקופה בה הפעילו היטב את מנגנון המצפון שלי, סחטו אותי אבל אני שיתפתי פעולה יפה מאוד. נתתי את הלחי השניה, ריחמתי, התחשבתי, רציתי שיהיה להם טוב וקל. אבל לי לא היה טוב בגלל שעשיתי זאת. הרגשתי שאני שמה את חיי בצד.
אני בזוגיות מאושרת והוריי לא מקבלים זאת. הם מדברים על כך שהם מקבלים אותי אבל לא את בת זוגתי. הם לא מוכנים לשמוע עליה, לראות אותה. הם כמובן לא באמת מקבלים אותי ואני אומרת להם את זה. מבחינתם החיים שלי לא אמיתיים ואני עושה טעות גדולה כשאני חיה כך.
לפני כחצי שנה החלטתי שדברים צריכים להשתנות- יצאתי מהארון בפני כל המשפחה המורחבת, דודים, דודות, בני דודים, סבתא... היה הרבה יותר קל מאשר עם ההורים. הם מקבלים אותי בשמחה עם זוגתי. העניין הוא שההורים שלי התחילו לאיים עליהם שלא יקבלו אותי ביחד עם זוגתי, שלא יזמינו אותנו אליהם, שלא יזמינו אותנו יחד לאירועים משפחתיים. מאיימים בניתוק הקשר איתם במידה ויעשו זאת. הזוי נכון?
כמו כן, מאז אני לא בקשר עם הוריי, מדי פעם הם מצלצלים ומסמסים ובעיקר לא מניחים לי ומבקשים שלא אתנתק מהם אבל קשה לי. קשה לי התגובות שלהם, הניסיון שלהם לגרור את כל המשפחה למקום החשוך שהם נמצאים בו. ובעיקר נמאס לי, נמאס לי להפנות את הלחי השניה ולהבין.
עניין נוסף הוא שעכשיו ישנם הרבה אירועים במשפחה וכמובן לא מזמינים אותי עם זוגתי אלא לבד. אמרתי שאני לא באה. ככה. כי אני לא לבד והם לא היו הולכים בלי בני/בנות זוגם אז למה שאני אעשה זאת???
אחי מתחתן. כן. גם אחי. אני שוקלת, מתלבטת, מה לעשות? ללכת? ואם לא אלך יהיה לי קשה מאוד. זה בטח יסגור את הפתח הקטן ביותר שאולי נותר על מנת לקרב ביננו בעתיד כי לא בטוח שהוא יסלח כלכך מהר. ואם אלך גם יהיה קשה מאוד. יהיה קשה להיות שם בלי אישתי, לשמוח איתם כשהם לא שמחים איתי.
כששאלתי את אחי לפני מספר שבועות האם בבוא היום הוא יוכל להניח הכל בצד והיות שם בשבילי הוא ענה "אין לי תשובה בשבילך", "אני לא יודע"... הזוי! אז איך אני עכשיו אמורה לשמוח איתו עם תשובה כזו??
סיפור בעייתי משהו.
האמת שנמאס, ההורים שלי לא מניחים לי. הם לא מוכנים להבין שאני מבקשת שיקבלו את זוגתי אליהם בדיוק כפי שאני מתקבלת במשפחתה. קשה להם. מאוד קשה להם. השאלה מה אני עושה עם זה?
גם לי קשה והם לא מבינים את זה.

כלעוד

New member
לדעתי האישית הודעתך מראה

קודם כל עד כמה החיים מורכבים ולא מושלמים. הנה את, שזכית לאהבה יפה, מה שהרבה בנות מייחלות לו - סובלת כל כך ממשפחתך. כנראה שאין מושלם, ועליך לחיות עם "החבילה" הזו כמיטב יכולתך, ולצמצם בכל דרך סבירה את הפגיעה בך.

ובקשר לבעיה הספציפית של חתונת אחיך: בדרגת קירבה ראשונה הייתי הולכת גם לבד, אך קצר ככל שניתן, ומנומס בלבד. זה אח. דם שלך.. תנהגי בכבוד כלפיו, אך כאמור תקצרי, בלי לצאת מגדרך בשום צורה.

לחתונות מרוחקות יותר לא הייתי הולכת אם זה לא בתנאים שלי, דהיינו, עם זוגתי.

פאמקי

New member
לא יודעת

מה את צריכה לעשות...

חושבת שיודעת מה אני הייתי עושה-
אם אחי היה תקשורתי, הייתי תופסת אותו לשיחה הגונה (במקום נטרלי),
מציבה לו מראה על איך הוא היה מרגיש, אם הייתי דורשת ממנו
לא להגיע עם אשתו/ חברה שלו, לארוע החשוב בחיי אחותו?
מעלה את ההתלבטות שלי- שמצד אחד, ברור לי שהוא לא יסלח לי
אם לא אגיע לחתונתו ומצד שני הוא לא מכיר באהבתי... ומקווה שהוא יתפכח.

אם הוא לא יתפכח, אם הוא היה מדרדר את השיחה לצדקנות מטופשת,
הייתי שואלת מה הוא היה מעדיף? שאגיע עם זוגתי או שלא אגיע בכלל?
פשוט מעבירה אליו את הבחירה.

אם זה אח שאינו תקשורתי, פשוט הייתי מגיעה עם זוגתי.

אך... זו אני. ואת? את צריכה לבדוק מה הכי הוא 'את'.

בהצלחה.

FunkyFresh

New member
דבר ראשון מזל טוב

זה באמת מצב מורכב, אני נוטה לחשוב כמו פמקי, הייתי זורקת את ההחלטה לאחיך כשהדילמה תהיה משותפת לכם זה אולי יוכל לגייס אותו.
במידה והוא לא יתגייס אני אישית הייתי בוחרת שלא להגיע מתוך חשיבה לטווח ארוך על המשמעות של ההגעה ללא זוגתי, זאת עם כל העצב שבעניין.

כשיוצאים מהארון ובוחרים לחיות את החיים שלנו ולא כפי שהיו רצים שנחייה יש לזה השלכות על הסביבה שלנו, הרבה פעמים כשאנחנו יוצאים ההורים נכנסים לארון ומתחילים תהליך, אם אין להם את המוטיבציה להתחיל את התהליך, אם אין להם את הקונפרונטציה עם המציאות ייתכן שלא יתחילו אותו ותשארי במצבך עד ש..

שיהיה רק טוב.

אני חושבת שהגיע הזמן לשוק תראפי..

ההורים שלך, מצד אחד, מאיימים בהחרמת בני משפחה שיכירו בך ובזוגיות שלך. מצד שני, חשוב להם להשאר בקשר איתך.
את חייבת לתת להם להבין שזה לא עובד ככה. שלוש שנים זה מספיק זמן לעכל ולגבש דעה ודרכי פעולה.
להורים יש שתי אפשרויות:
1. לקבל ואז לזכות בילד מאושר ושלם.
2. לא לקבל ולוותר על הילד.
לצערי, אין משהו באמצע. ההורים שלך צריכים להחליט מה הם מעדיפים.
כנ"ל לגבי אחיך.
ההתנהגות הזו לא הוגנת לא כלפיך ולא כלפי זוגתך. לא עשיתן רע לאף אחד.

המלצתי להורים-לערוך איתם שיחה. לומר להם על שתי האופציות שעומדות בפניהם. עד שהם לא משנים את הראש שלהם, אין תקשורת ביניכם. לא עונים לסמסים, לא לטלפונים ולא לתחנונים.
המלצתי לאח-לערוך איו שיחה. לידע אותו על תוכן השיחה עם ההורים ולומר לו שיהיה לך מאד חבל להחמיץ את החתונה שלו אבל זו את ואלו הם חייך. לא ישנה את הראש שלו-אותו כנ"ל. לא סמסים ולא תקשורת, לא חתונה ולא בטיח.

זה אולי נשמע חד משמעי וקשה אבל , לדעתי , אין דרך אחרת. את זה אני כותבת מנסיון.
לפעמים הרבה פחות כואב להוריד פלסטר בבת אחת מאשר להוריד אותו לאט...

שבוע טוב ובהצלחה.

ji ji

New member
כרגיל המכשפה צודקת!

אין חצי קשר, את לא עושה רע לאף אחד ולא מנקרת עיניים.
כל עוד יהיה להורים שלך שיתוף פעולה מצידך ומצד המשפחה אין להם שום סיבה לשנות כלום.

לפני כשנה אמא שלי לא היתה מוכנה לשמוע על זוגתי (שתחיה)
אני התרחקתי עד כמעט ניתוק כל עוד היא מתנהגת ככה..
המשפחה הקרובה לא נתנה לה אוזן קשבת ובטח לא הסכימו עם דעותיה עד שהפסיקה לנסות להשמיע אותן,
לאירוע של אחינית הגעתי עם האישה בגיבוי מלא של אחי
היום הן כבר מחליפות מתכונים ובטח לא רחוק היום שיתחילו לרכל עלי...

אמא שלי יודעת שבשביל להיות חלק מהחיים שלי היא לא יכולה להמשיך ולא לקבל אותם..
ברגע של פתיחות נדירה אפילו אמרה שהיא מוותרת על עצמה כי לא תוותר עלי... וזהו, מאז הכל (טפו טפו.) בסדר ומשפחתי...

תהיי חזקה, תאמיני בבחירה שלך ותחזקי כל הזמן את הבת זוג שלך.
זה ממש לא קל גם לה!

בהצלחה!

canu1

New member
אתן צודקות אבל..

כל השיחות שהצעתן שאעשה כבר נעשו, הבהרתי היטב להורים שלי שזה או שהם מקבלים (כלומר עם בת הזוג שלי) או שהם לא מקבלים ואז הם יכולים לשכוח ממני.
השיחה עם אחי גם נעשתה, הדעה שלו ברורה לי מאוד- הוא מצפה שאגיע לחתונה שלו ואכבד אותו בנוכחותי אבל בכלל לא בטוח שהוא יכבד אותי בנוכחותו לכשאזמין אותו.
בקיצור, הם רואים את הצד שלהם בלבד מבלי לנסות בכלל לבוא ולהתקדם לכוון שלי.

לי אין כוח לזה, עשיתי זאת מספיק.
אני כלכך שלמה עם החיים שלי וכלכך יודעת את מקומי שאין לי כוח להמשיך ולהסביר לכולם את מה שהם לא מסוגלים להבין או לא רוצים להבין.
המשפחה די משתפת פעולה עם ההורים שלי, הם מפחדים מהם ומהאיומים שלהם ולכן הדברים נראים כך.
נמאס לנו מהמשפחה הזו והדרמות שנוצרות סביב זה. גם אם יזמינו אותנו לאיזשהו אירוע לא בטוח שכבר נרצה ללכת כי שיתוף הפעולה שלהם עם ההורים עד כה וחוסר הרצון להזמין אותנו ביחד, כבר הוציא לנו את החשק למשפחה הזו.

למעלה