משפחה קשהההה

משפחה קשהההה

היי, אני עם חבר שלי כבר 8 חודשים. שנינו בני 30 פלוס, גרים יחד.
אני מתלבטת איך להתנהג בנושא המשפחתי שלו, יש לו משפחה מאוד מצומצמת ומאוד מאוד קשה (עקשנים, צרי מוחין, ביקורתיים מאוד, כל הזמן לא מרוצים, כל הזמן נגדו.. חסרי עצמאות לחלוטין ותלויים בו לכל פיפס ועושים לו את המוות על נושאים הכי זניחים בעולם).

את כל זה אני יודעת כי הוא מספר לי, מעולם לא פגשתי אותם, לא נראה שיש לו כוונה שאפגוש אותם בזמן הקרוב.
את המשפחה שלי לעומת זאת הוא פגש המון פעמים, מקבלים אותו בפתיחות ואהבה.

אני אוזן קשבת כשהוא מספר על משפחתו הקשה והמטענים הקשים שיושבים לו על הלב, אני אפילו מנסה לרכך את הכעס והזעם שלו כשהוא מדבר עליהם, אבל הנושא קצת מלחיץ...
או כמו שאימא שלי אומרת, קיבלתי "תיק". אנחנו מדברים על כוונות רציניות לעתיד, חתונה וכו'. אני לא רוצה ללחוץ אבל נראה לי הגיוני שאכיר כבר את המשפחה שלו...לא כי דחוף לי ה"תענוג" אלא כי אנחנו רציניים לגבי עתיד משותף וזה כבר משהו שצריך לקרות...

אני מפחדת מההתמודדות העתידית, שכן הם כל כך חסרי אונים (ואני מדברת על מצב שהם לא מסוגלים לקנות משהו במכולת כמו שצריך בלי שהוא יבוא ויציל אותם, ואלה אנשים בריאים נפשית ופיזית ברוך השם). אני מוכנה ורוצה לקבל אותם עם כל הקושי, אבל לא במחיר שיהיו לנו ילדים והוא יהיה עסוק בלרוץ כל הזמן להציל אותם על כל פיפס, מלווה ברגשי אשמה אין סופיים. כששאלתי אותו למה הם לא מסוגלים לבד הוא אמר שככה הם התרגלו וקשה מאוד להזיז אותם מההרגל שהוא עושה הכל, אפילו אמר שאם יפסיק הם יצליחו בסוף לעשות לבד, אבל המחיר הריגשי יהיה מאוד גבוה... לא אמרתי לו מה דעתי כי לא בא לי להיכנס בינו ובניהם.

אני לא רוצה להיות ה"כלבה" שנכנסת בינו לבין המשפחה שלו (כבר קרה לא פעם שהתוכניות שלנו הושפעו מהראש בקיר שלהם והתלותיות בבן זוגי, השתלדתי להבין ולהבליג). אני נותנת לו לעשות דברים בקצב שלו, לא לוחצת בעניין. אולי אני כן אמורה לפתוח את הנושא? האם הגיע הזמן שאתעקש לפגוש אותם? איך אתם ממליצים להתמודד עם כל הקשיים שהם מערימים? אני לא רוצה לצאת האישה הרעה מצד אחד, מצד שני כן רוצה להילחם על זכותי וזכותינו כזוג לחיים נורמלים ולהציב את הגבולות...

גארוטה

New member
קצת הזוי בעיני

להביע דיעה כל כך נחרצת על אנשים רק על סמך שמיעה מצד שני ויותר הזוי
שעד היום, שמונה חודשים מאז שאתם יחד, טרם פגשת את משפחתו ואתם כבר בשלב
של לדסקס על חתונה.

אז כן, שלב ראשון לפגוש את המשפחה
לא לבוא עם דיעות קדומות ולהתרשם לבד
כשתעשי את כל זה , אני בטוחה שיהיו לך תובנות אחרות .
בהצלחה

תשובה

כשאת חיה יום יום עם מישהו, לידו כשעשרות הטלפונים ביום מגיעים (לעיתים אפילו 40 ביום ויותר), רואה אותו הולך, חוזר, נוסע, מיטרטר, מתוסכל, לפעמים על באמת שטויות, כשהוא מספר ומשתף סיפורים ומקרים, כמובן שזה כל מה שאני יודעת ואני רואה מקרים שקורים מול עיני, אז נכון יש לי דעה כלשהיא... קשה שלא.
עדיין אני רוצה ופתוחה להכיר אותם וכמובן חשוב לי מאוד להסתדר איתם. אני חושבת שהוא מעדיף לדחות את הרגע כמה שיותר בגלל הקושי שלו איתם ולא בגללי. לכן זה לא באמת עד כדי כך מוזר, זה לא בדיוק מצב רגיל...

מי שמוכן לקבל 40 שיחות טלפון ביום מהמשפחה שלו, וענות להן

הוא אדם עם בעיה רגשית קשה שאיתה הוא אינו מתמודד (ואולי אפילו לא מודע אליה). זאת בעיה אישיותית עמוקה של טישטוש גבולות, היא חלק ממנו ומכל ההתנהלות שלו בחיים והבעיה הזאת תבוא לידי ביטוי בעוד תחומים בחייו ובין השאר בזוגיות שלכם. זה לא משהו שאת יכולה לפתור ב"אף אחד לא מושלם", זה משהו הרבה יותר אקוטי ומז'ורי, נגיד כמו בן זוג שמובטל כבר 5 שנים או אימפוטנט - זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. את מוכנה לזה?

אייבורי

New member

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה קרה ל"אני ואפסי עוד"?

אתה לא בעד בן טוב ומסור שמכבד את הוריו?!?
&nbsp
אגב, שלא יובן לא נכון: גם אני בעד כיבוד הורים על כל המשתמע. אני פשוט מבחין בין הורים שמתנהלים בגבול הסביר (כולל משברים ומצוקות), לבין כאלה שגם ביום רגיל צריכים לתפעל את הילד. נראה לי שבויכוח הקודם שלנו לא עמדת על ההבחנה הבסיסית והברורה הזאת - או שמא םשוט לא רצית לקבל אותה, מטעמים השמורים עמך. הרי ברור שאין לנו מחלוקת בעניין כבוד ומסירות להורים. השאלה היא מה נכלל בגבולות הסביר, ומה חורג מהם בגדול. והנה באה הדוגמה הזאת בעיתוי מושלם לחדד את הנקודה.
&nbsp
במקרה הזה אני מבין שהפתרון שלך הוא לפסול את הבחור, וככה להתעלם מהבעייה. אבל בחור שאוהבים והוא חבר טוב ואוהב לא הולך ברגל, ולא בטוח שצריך להחליף אותו בגלל הורים שיש להם בעיה כזאת או אחרת.

אייבורי

New member
אני מבין שהפכת להיות דיכוטומי

&nbsp
בפעם הקודמת אמרתי ואני אסביר שוב (נניח שלא הבנת כראוי) בין אני ואפסי עוד, כפי שהוגש קר על ידי אותה כותבת
לבין השתטחות וסמרטוטיות מול ההורים, יש תחום גדול ורחב.
&nbsp
אין לי ספק שהבחור פה בחור טוב, אין ספק שיש לו קושי גדול לשים גבולות להוריו.
המצב ללא ספק הוא תיק בעייתי מאד.
עיקר הבעיה, אני לא רואה איך הבת זוג תצליח לחיות עם המצב, כי לא נראה שהבחור רוצה לשנות את חייו.
&nbsp
הבעיה איננה רק ההורים, היחסים שקיימים בינו לבין הוריו, הם תוצאה של ההורים+הבחור.
להציג כאילו ההורים הם הבעיה, זאת ראיה צרה ולא נכונה בעיני.
לבחור יש בעיה לשים גבולות, הבעיה הזאת של חוסר הפרדה בינו לבין הוריו, תגרום לבחורה עוד המון עוגמת נפש.
&nbsp
&nbsp

לחובטת שטיחים

היי, רק רציתי לחדד משהו, זה שהם מתקשרים באובססיביות לא אומר שהכרח שהוא עונה.. הרבה פעמים הוא מכבה את הטלפון ומתעלם מההתנהגויות הקשות ומנגד הרבה פעמים נכנע כי הוא דואג להם..אם הוא היה בסדר עם זה הייתי הרבה יותר נלחצת אבל הוא חווה קושי גדול ויודע שזה לא מצב הגיוני,הוא כל הזמן במאבק, אז לפחות זאת חצי נחמה מבחינתי ומקום שאפשר לגדול ממנו..
בקשר לקושי בטשטוש גבולות יש בזה משהו בהחלט ולא רק עם משפחתו, אבל לא ברמה כל כך קיצונית וכאוטית כמו שהצגת.
ולשאלתך- כן אני מוכנה לזה, הוא הגבר המדהים ביותר שהכרתי בחיי, הוא עושה אותי מאושרת ומשקיע בזוגיות שלנו, ואני אקבל אותו גם אם יש מטען לא קל.

אייבורי

New member
תשמעי

&nbsp
אם המצב כפי שאת מתארת, שהבחור שם גבולות ומצד שני לא נוטש את הוריו ועוזר כפי יכולתו.
נשמע שהוא בחור אחלה ועל הכיפאק.
תצטרכי לחיות עם הידיעה שהוריו תמיד יבדקו את הגבולות וינסו לקבל כמה שיותר עזרה.
אם המינון הנוכחי לא מתאים לך, תהייה בעיה, כי זה המינון שהבחור שלך בחר.
&nbsp
מצד שני, העובדה שהוא עוזר להוריו היא מרשימה ומעיד המון על אופי טוב לב.

סטנגה Joe

New member
נראה כאילו

את כבר מתה להתחיל במלחמה נגדם.
"תביאו לי את המשפחה ואכנס בה!"

תני לו להוביל ולהחליט ואת אל תכנסי לסרטים לפני שבכלל פגשת אותם.
כשזה יקרה תתמודדי ועד אז ,שחררי ....

מריוס זכריה

Member
מנהל
בנוסף למה שכתבתי לאייבורי

אני לא חושב שאת צריכה ליצור משבר, ואני כן חושב שתפקידך "מצטמטם" לתמיכה בן זוגך (במרכאות כפולות כי זה ממש לא תפקיד קטן - הוא עצום וגדול).

תודה מריוס

ועכשיו כשנסוגנו לרגע מהעצות להשליך אותו לפח ולטעון שיש לו בעיות רגשיות כאוטיות וחזרנו רגע לעניין, האם לדעתך זה לא נכון שכחלק מרכזי מחייו עלי גם להציב גבולות?
אני לא רוצה לפתוח במלחמות, אבל כן רוצה לבסס כאן גבולות מסויימים.
כרגע הייתי על תקן התומכת בלבד ולא התערבתי, כואב לי לראות את התסכול שלו אבל יודעת היטב שמשפחה קודמת לכל ואני לא זאת שתיכנס באמצע. אבל ככל שהקשר שלנו מתהדק זה משפיע יותר ויותר... השאלה אם אין שלב שלוחצים רגע על הבלמים? מה יהיה כשיהיו ילדים? כשנקים בית יחד?

כדי להעביר יותר טוב את הפוינטה

הייתי מפרידה בין הרעיון להשליך אותו לפח, שמעורר אצלך אנטגוניזם ותגובת מגננה, לבין הרעיון שמשער את קיומן של בעיות רגשיות אקוטיות לנוכח הקשר הסימביוטי הכאוטי שיש לבחור עם המשפחה שלו, שלא מתבטלות רק מעצם הרצון שלך 'לסגור איתו עסקה' אלא יהיו שם ויתנו את הטון.
זה שאת חושבת שיש בכוחך להציב גבולות ולהעביר את כולם חינוך מחדש כך שיתאים יותר לסדר היום של הקשר שלכם זה תמים, בושרי, ומריח כמו הליכה בטוחה לקראת הפיכת הבחור ומשפחתו לפרויקט הדגל שלך.
- עצרי לרגע קט!
ניסיון רב שנים של רבות וטובות לפניך מלמד ש'שיקום שכונות' הוא אמנם פרויקט סוחף שמספק אינסוף דרמה ועוצמות לקשר, אבל זו עבודה סזיפית ומפרכת, בלתי מתוגמלת בעליל, שלרוב מסתיימת כעבודה לבטלה עם מפח נפש הבלתי נמנע המתלווה לכך. קשה מאוד לשנות אנשים מבוגרים, אם בכלל, אם אין להם עצמם עניין או תועלת בכך. ולכן, השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא לא 'מה יהיה כשנקים בית וילדים' מבחינת הבלמים, אלא להפנים < מאחר ואת שוללת על הסף את הרעיון של פרידה> שזה מה שיהיה, קרי נוסף על הבית והילדים יהיה קונפליקט תמידי, ועצבים, ומרירות, ובלבולי מוח, והשאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא עד כמה את מוכנה לזה ומסוגלת להכיל את הקשר המבורדק והתלותי הזה בקבלה ואהבה, יום יום.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש בהחלט מקום שתציבי גבולות, אבל עם הרבה חוכמה ורגישות

קודם כל אני מאמין שאנחנו לעולם לא מציבים גבולות לאף אחד אחר, אלא רק לעצמנו.
זה יכול להשמע כמו משחק מלים, אבל זה לא.

למשל:
במקום להציב גבול לזוגתי: לא הולכים להורייך כל שבוע.
אני מציב גבול לעצמי: אני לא הולך להורייך כל שבוע (כי זה יותר מדי בשבילי, או כי אני רוצה גם לראות את הורי פעם בשבועיים).

במקום להציב גבול לזוגתי: את לא יכולה לדבר בטלפון עם הורייך ב 12 בלילה.
אני מציב גבול לעצמי: אם את מנהלת שיחות עם הורייך ב 12 בלילה, אני הולך לישון בחדר העבודה שלי (כי כשאת מדברת עם הוריך ב 12 בלילה זה מחמם אותי ואני הופך לעצבני).

אני מקווה שהעיקרון ברור.

אז תציבי גבולות, לפי העקרונות הבאים:
1. כאמור, את מציבה לעצמך ולא לו (את לא מנהלת אותו, אלא רק את עצמך)
2. שמים גבול הכרחי מינימלי - לא לכל רוחב הגיזרה. זכרי שגבולות הם בד"כ אזורי חיכוך.
3. קודם מנהלים עליו דיאלוג ומשא ומתן, כלומר מגלים גמישות ופתיחות.
4. אבל אחרי שנוהל מו"מ, עומדים בו בעקביות.
5. הכי חשוב: הגבול לעצמך הוא תחליף לכעס. אם את עומדת בגבול שלך, אין לך צורך לכעוס עליו. אם את בכל זאת כועסת עליו, סימן שהגבול לא היה במקום הנכון או בזמן הנכון או בצורה הנכונה. הצבת גבול קשורה למה שקוראים באדלר "תוצאה טבעית או הגיונית" - כלומר הוא הכרח המציאות (שלך) לא עונש.

זו טריטוריה מאוד עדינה.

מיצי123456

New member
ברור שיש מקום להציב גבולות

זה אפילו תפקידך בתור מי שאוהבת אותו ודואגת לו
מה קורה כשאת מנסה הוא נבהל מתגונן כועס?

ולכל הששים לתייג בשמחה- לא זה לא אומר שיש לאדון הנ״ל בעיות רגשיות עמוקות, זה אומר שיש לו הורים עם בעיות
HUGE difference

למעלה