משפחה נורמטיבית?

• פותח הנושא pf26
  • פורסם בתאריך

pf26

New member
משפחה נורמטיבית?

אולי בגלל פסח והמשפחתיות שנשפכת מכל הכיוונים, המחשבות על משפחה עולות ביתר שאת. גדלתי בבית מאד לא סטנדרטי לאותה תקופה. הורים גרושים כמה וכמה פעמים (היתה תקופה שהיו לי 4 סבתות מתפקדות...) וחלוקה בין שבתות וחגים. היום מאד חשוב לי שילדי יחוו משפחתיות מלוכדת ואוהבת ולשמחתי זה מתאפשר מהצד של הבנזוג (שהוא כמובן אבא שלהם). אני מסתכלת סביב בגן ובכיתות של ילדי ורואה משפחות מגוונות כל-כך: משפחה של אבא ואבא, משפחה של אמא בלבד, משפחה אומנת, משפחה של גרושים בקשר ומשפחה של גרושים ללא קשר, והכל נראה טבעי וברור מבחינת הילדים שלי עד שנדמה שאנחנו כבר לא בנורמה עם החיים ה"מרובעים" שאנחנו חיים. לי מאד חשוב להדגיש בפני ילדי את הקשר המשפחתי של אבא-אמא-אח-אחות-סבא-סבתא-דוד-דודה-בני דודים, ואולי זה רק בגלל החסך שהיה לי כשהייתי ילדה? אולי זה רק "בראש שלי" ואין משפחה נורמטיבית ומתחת לפני השטח צומח משהו שונה?

גלבועא

New member
לא ולא

גם זוגתי ואני משדרים משפחתיות "מרובעת", שני אחיי כנ"ל וגם שני גיסיי. אנחנו מאמינים גדולים בתא המשפחתי, בשמירה עליו ובטיפוח שלו, ללא הרף [למרות שחלוויות הילדות שלנו לא קשורות כלל לגירושים, אלא לחוויות מכוננות של ההורים שלי, וההורים של זוגתי שעודדו תא משפחתי רחב ושמירה על קשר משפחתי]. דא עקא, שלבד מהתא המשפחתי איננו מתאמצים במיוחד ביחס למשפחה המורחבת, השבט. בכך אנחנו שונים ממך, כנראה, ובילדותי לא היו לי "בני דודים" קרובים, כי אבי ואחיו לא דיברו זה עם זה כמעט. הנורמה של הקפדה על התא המפחתי הקרוב היא החזקה. דבר זה לא גרם ולא גורם לילדים שלי להתייחס באופן "מיוחד" לסוגי משפחות אחרות.

m i t a l y

New member
כן

בארצנו הקטנטונת מתגלים לאט לאט כל מיני צורות וסוגים של משפחות (אפשר לראות את זה בכמות פורומי המשפחה בנט). באופן אישי, לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים מצידי לשמר את מערכות היחסים עם אחי ואחיותיי, ולאחר שראיתי שאין עניין והדבר מעלה מתסכל אותי, אני מתרכזת היום בעיקר, מי שרוצה להתקרב ולהיות בקשר איתנו, ביתנו פתוח בשבילו והוא יתקבל באהבה, מי שלא - הפסד שלו. (וכן, לבנות שלי יש שתי סבתות אוהבות - לגדולה יש 3 סבתות - גם אמו של בעלי - סבים נפלאים - גם אם אחד למעלה בשמיים, לדברי קטנתי).

pf26

New member
אפרופו אחים

נשפגשנו עם אחי, אשתו והתינוק. ילד מקסים, צחקן ודומה מאד לאמא שלו. הם לא כל-כך ידעו איך "לאכול" את הפגישה (התקשרתי והודעתי שאנחנו באים למחרת וביקשתי שיגידו איזו שעה נוחה להם), ונראו די נבוכים. ישבנו אצלם חצי שעה, שתינו כוס מים נפרדנו לשלום ונסענו לטייל עם ילדינו.

pf26

New member
עונה קצת באיחור

היה סתמי ביותר. התינוק מתוק להפליא, ביקשתי וקיבלתי רשות להחזיק אותו בזרועותי (אני נזהרת עם הורים טריים וחרדתיים) וכשהם הביעו פליאה על כך שהוא לא בוכה, כי הוא תמיד בוכה אצל זרים, אמרתי שכנראה הוא מרגיש שיש לי נסיון עם תינוקות. ישבנו אצלם כאמור חצי שעה, אחרי שהבטחתי מראש שאנחנו לא באים להרבה זמן, הם לא ממש התעניינו בבני הקטן שהיה איתנו, היה צריך "לחלוב" אותם כדי לקבל מידע על מה שקורה איתם. כשנפרדנו היתה לי תחושה שהם נשמו לרווחה כי לא ממש ידעו איך לאכול את הביקור שלנו. חבל, אבל אני אמשיך לנסות ולהתקשר ולהפגש. מקווה שמתי שהוא הם גם יסכימו להתרחק מהבית שלהם ולהגיע אלינו - מרחק 30 דקות נסיעה.

m i t a l y

New member
../images/Emo45.gif

וכל הכבוד לך על ההבנה והרגישות שלך...

alona 9

New member
אני דווקא שייכת לאותן משפחות

שאת פוגשת, אלה שאינם נחשבים "מרובעים", הילדות שלי היתה שונה משלך..הפוכה, שום חלוקה,כולם ביחד,משפחה מלוכדת, האמיני לי,החשיבות וההשקעה בילדייך,להדגשת הקשר המשפחתי,הוא נכון ביותר, זה לא בראש שלך,כך צריך להיות.. הייתי רוצה,את החיים ה"מרובעים" שלי חזרה.

למעלה