משפחה חורגת ?

נעמי67

New member
משפחה חורגת ?

שלום לחבריי המאמנים ולחברי הפורום בכלל, אתמול צפיתי בתוכנית משפחה חורגת בה השתתפו זוג מקסים עם חובות עצומים והתמודדות עם טיפולי פוריות. צר לי אך אין לי דרך טובה יותר מלתאר את ההתקוממות שלי על אופן האימון , הגישה של אלון מול הזוג. לתת לה לתמחר כמה עלה כל דבר זה אחלה . אך לתת לאישה שמנסה להרות זמן רב , לגשת לחנות תינוקות על מנת לתמחר כמה יעלה להם לצרף ילד???? איך ? הזוג משתף אותו שהם מתלבטים האם לעשות גם החודש טיפול שהעלויות שלו הם גבוהות והוא שואל מה צריך? זריקות = 300 ש"ח - אה , מה הבעיה והוא הולך לתלוש כסף משעון "מטומטם" שהם רכשו רופא = 5000 ש"ח - אה, עליי, ותולש... וכך הוא ממשיך תוך דגש על הזלזול שלו ברכישות שלהם. מה יש לך מיהלומים וטבעות הוא שואל? מה כל כך כבד לך? הדימוי וההשוואה שלו את הרכוש שהם קנו על מנת למלא חור מאוד גדול שאף קניה לא יכולה למלא , הביאה אותי לחשוב האם כך נראה אימון? האם לא מדובר כאן באימון חורג? התמודדתי עם טיפולי פוריות שנים רבות ולמזלי לא נכנסתי לחובות. גם אנחנו כמו הזוג מהתוכנית הצלחנו לשמר את האהבה שסייעה לנו רבות בהצלחה הסופית . ואני שואלת את עצמי , אך לא התעקבת על זה ? כמאמן הייתי מצפה ממנו לשאול את הבן זוג ששם צלחת במרכז כדימוי לאהבה שלהם , איך אתה יכול לקחת את האהבה הזאת ולהפוך אותה למנוף? אני מלווה נשים / זוגות המתמודדים עם טיפולי פוריות , כן אפשר לדבר טיפה יותר בקול על מנת להשמיע , אפשר לשקף בדרך כזאת או אחרת . אני אשמח שתעשו לי סדר,

kdmyuda

New member
את הסדר את יכולה לעשות ללא עזרה

אל תקחי את תוכנית הבידור הזו כדוגמה לאיזושהי צורת אימון. בזה פתרת לעצמך הרבה דילמות. אלון גל הוא בעיקר יודע לשווק את עצמו (מבלי לגרוע בדברים טובים שהוא עושה ועשה), לגבי מאמן בדרך כמו זו שנראית על המסכים - אני מסופק אם זה יכול להוות דוגמה כלשהי לדבר שנקרא אימון.

bridges

New member
את מתקוממת בצדק...

...בדיוק היום דיברנו, בקורס מטפלים שבו אני משתתף, על פוריות. כולנו מכירים את הזוג הזה שניסה וניסה ולאחר שנים נואש ו"פתאום" נולד להם ילד (אני מכיר זוג כזה שאימץ ילד ואז כשהם נרגעו נולדה להם בת באופן טבעי לחלוטין). הפתרון לחלק גדול מבעיות הפוריות הוא "להוריד לחץ". אני לא צופה בטלויזיה בכלל, אבל לפי מה שאת מספרת נראה שמדובר כאן בדיוק על תהליך הפוך. בעיניי, אימון תוצאתי הוא הדבר האחרון שרוצים לעשות במקרה של בעיות פוריות. יש בהחלט מקום לאימון הווייתי או בכלל לתהליך שמשלב אימון אישי וטיפול אלטרנטיבי. רונן

רונן, אתה משחק במילים

כתבת: "בעיניי, אימון תוצאתי הוא הדבר האחרון שרוצים לעשות במקרה של בעיות פוריות. יש בהחלט מקום לאימון הווייתי או בכלל לתהליך שמשלב אימון אישי וטיפול אלטרנטיבי". זוג שבא עם בעיית פוריות רוצה תוצאה אחת - ילד. במסגרת איתור חסמים יעלה כנראה לחץ כגורם מעכב לא רק לגבי כניסה להריון אלא לגבי החיים בכללותם. במקרה זה תוכנית הפעולה תכלול הורדת לחץ, למשל על ידי תהליכים מהתחום ההוויתי והטיפול האלטרנטיבי. לרוב זיהוי הלחץ כגורם מפריע לא מצריך תהליך מובנה כי זה מובן אינטואיטיבית ולכן ברירת מחדל תהיה בחירה בתהליכים מורידי לחץ, אבל תהליך זיהוי החסם היה שם. גם קבלת המציאות כפי שהיא ופניה לאלטרנטיבות (אימוץ) נובעת מהתוצאה שהזוג רוצה - ילד. איך שלא תסתכל - כל מה שנעשה נובע מתכנית (מובנית או סמויה) להשגת תוצאה.

הי, כל כך נכון

היו לי ועדיין יש לי מטרות רבות בחיים שעוכבו על ידי פחדים, חרדות, אמונות וכו'. אבל בסופו של יום ביקשתי להתאמן על התוצאה. אם הסרת הפחד עזרה, מה טוב. אם אפשר היה יחד עם הפחד, גם טוב. אבל אסור לבלבל בין תוצאה רצויה לבין דרך להשיג אותה, שפירושה טיפול בתכונות אופי מעכבות. את זה אני אומרת כי החשיבה שלי תוצאתית למדי
אני בעלת אופי מאד תוצאתי..... לא אוהבת לדבר על דברים אמורפים כמו "התגברות על פחד" או "העצמה" אלא אם זה חלק מהליך שמוביל לתוצאה.

Vegan Tiger

New member
הדברים שאלון רצה להמחיש לפי הבנתי הם:

שהזוג בכלל לא יודע ולא לוקח בחשבון כמה עולה לגדל ילד, לכן שאל אותם ברגע מסוים מה יקרה אם זה יצליח? כלומר שטיפולי הפוריות הם כלום מבחינת כסף לעומת גידול הילד, ולכן גם שלח אותם לבדוק את רשימת המוצרים כדי לקבל מושג כמה כסף הם צריכים בשביל להצליח במטרה הזאת. לגבי העניין של המתנות והחפצים שהם קנו - לפי התדירות, הכמות והשווי, אלון הניח שזה מגיע בעיקר כפיצוי רגשי ולכן אח"כ הוא חקר יותר והמחיש את הנושא על מנת שהם יהיו מודעים גם לזה. בכל אופן זאת תכנית ריאליטי, שלאחר עריכה רואים בה אלמנטים אימוניים ולא בדיוק תהליך אימון - וזה גם בסדר.

תגובה לנעמי היקרה

כאחת שעברה טיפולי פוריות ובזכות זה יש לה 3 ילדים נפלאים מי כמוני מבינה מה הזוג הזה עבר ולצערנו גם אנו היינו בסחרחרה של בזבוז יתר כי זה היה מעין פיצוי על זה שאין ילדים אז מוציאים אבל מפה לשלוח אותם לראות מה העלויות של הדברים בחנות לתינוקות כי הכמיהה היא עצומה וחזקה ויתרה מזו השבע אינו מבין את הרעב לכן זה קומם אותי אנחנו לא מאותם זוגות שאופס מקיימים יחסי מין ויש ילד אלא זה חשיבה ולקיחת אחריות לנעשה בתהליך הטיפולים. תחזקנה ידייך את עושה את זה כמקצוע אני תמכתי בנשים ללא תמורה להגיע להריון המיוחד והמיוחל מי יתן ויהיו עוד ילדים בעולם

נעמי67

New member
חלומות מתגשמים ../images/Emo13.gif)))

מודה לך על התגובה. התוכנית בהחלט עוררה תגובות רבות בקרב נשים מטופלות פוריות. אני הגבתי באותו יום בפורום של התוכנית ואני יודעת גם על נשים אחרות שעשו כן . מקווה שהמסר הועבר . מאחלת לזוג שעבר את התהליך להגשים את החלום במהרה. שלחתי לך מסר...

למעלה