משפחה וזוגיות

felka

New member
משפחה וזוגיות

שלום לכולם! לאחר קריאה חוזרת של כמה שירשורים אני חושב שהגיעה זמן לדבר על הבנות שלכם לגבי זוגיות פרק ב ועניין הגדרת המשפחה: 1. מה זה משפחה בעיניכם? 2. מתי אתם חושבים שמגיעה רגע שאתם בשלים לעבור מחברים לזוג במילים אחרות מה צריך לקרות? 3. מה אתם מחפשים בזוגיות? 4. איך לדעתכם ילדים יקבלו שינוי כזה? אני חשבתי רבות על שינוי שעבר מוסג "משפחה" בשנים אחרונות. אני די חושב שמוסג של משפחה שהיה מקובל לפני די מת. היום בני אדם לרוב לא צריכים עזרה הדדית ותמיכה עד שמגיעים לשלב של ילדים. אפילו אז לא כולם צריכים תמיכה. אז בעצם למה בכלל? כל אחד וסיבותיו....

tunalover

New member
הגדרת המשפחה על פי טונה../images/Emo19.gif

1. מה זה משפחה בעיניכם? בן זוג, חמישה ילדים, כלב, תרנגולות, ארנבות... 2. מתי אתם חושבים שמגיעה רגע שאתם בשלים לעבור מחברים לזוג במילים אחרות מה צריך לקרות? לא ממש מבינה מה ההבדל. נראה לי שחברים וזוג זה אותו הדבר. אני רוצה שיהיה לי חבר (ורצוי אותו אחד) כל החיים. אם הכוונה היא למגורים משותפים. ברגע שאני אוכל להגיד "אני אוהבת אותך" (אבל אוהבת במלוא מובן המילה) אני חושבת שאהיה מוכנה לעבור לגור יחד. 3. מה אתם מחפשים בזוגיות? שנינו ביחד וכל אחד לחוד. ויחד עם זאת: הומור, פירגון, אהבה, הבנה, סקס משובח, תחומי עניין, סבלנות, סבלנות, סבלנות וכבוד הדדי אחד לשני. 4. איך לדעתכם ילדים יקבלו שינוי כזה? אם הכוונה למגורים - אני אישית חוששת מזה ומכיוון שעוד לא הגענו לרגע אז יש לחששותי מספיק זמן להתפוגג... זה הכל על קצה המזלג

aviavram

New member
מה לגבי המפט ההפוך

הידעת שטונה הוא דג משפחתי משפחה מוגדלת להקות

aviavram

New member
ולגופו

1.לפחות 2 2. האמת גם אני לא זוג זה חברים טובים שחווים אינטימיות לטעמי - היה עכשיו אין מצב לדעתי לחבר לכל החיים -משתנים אבל אם כבר סביר יותר חבר מבן זוג 3.יציבות ביטחון תמיכה הדדיות חלוקה הבנה להמשיך...? 4.תלוי בכימיה עם השני לא בך ולא בי אבל את יכולה לנווט בעדינות ולבנות נכון ובהדרגה 5. אכן על קצה המזלג שלי לין ?

קראתי לפיצי סיפור לפני השינה...

על סוגי משפחה שונים
אז לבן השלוש שלי כבר יש תשובה מאד מפורטת לשאלתך הראשונה
והוא יודע שהמשפחה שלנו זה הוא ואני... אני בגילו ידעתי שהמשפחה זה אמא-אבא-בנות...והאמת - נהיה לי קצת עצוב שהעולם הסתבך כל כך. הייתי מעדיפה לקרוא לפיצי סיפורים שעליהם גדלתי. אבל זו ההמציאות שאליה הוא נולד...

felka

New member
אחרי לחץ פיזי מתון אני מרגיש מחןיב לענות

אז ככה 1. משפחה הוא עסק שנבנה על מערכת יחסים בשלה ויציבה שכולל בעיקרון מגורים משותפים, ניהול משק בית, חינוך ילדים וכו.... 2. מתי ?- כאשר מערכת יחסים הופכת להיוןת בשלהץ אחרי שמכירים מספיק זמן בשביל להגיד שאהבה מגובה ביחסים בשלים, חזקים ויציבים. כך שלא פתאום תגלו שיש לי אוזן שלישית אחרי שמכירים עוברים לגור איתי.שקיפות הוא אחד הדברים שמאוד חשוב במשפחה. הוא הגורם ליציבות ביחסים. כאשר אנשים מרגישים שאין צורך יותר למדר אחד את השני ממשהו מגיע אמונה ואמינות. 3. אצלי זוגיות מתחילה באהבה וממשיכה וכבוד הדדי. לא כבוד כי חייבים אלה כי רוצים. עניינים משותפים. בילוים משותפים. רצון להתקדם ביחד. בקיצור ביחד. הספייס שלי הוא בערך הגבול בין זוגיות ללבד שלי. אני לא מפחד להכניס בת זוג ללבד שלי כי אני יודע להסביר מזה ולהיות שקוףץ כך שלבד שלי לא מפחיד בדרך כלל את בת זוג שלי. 4. אני למדתי דבר חשוב מאוד בחיים והוא: ילדים מקבלים הכל. הם יצורים שמסוגלים להסתגל להכל. מה שהם צריכים זה מנהיג שמבין ומקבל אותם כמו שהם: ילדים. הם מסתכלים עלינו ועל התגובות שלנו. אם אנחנו מתקשרים להם ביטחון ביחסים עם בת זוג הם כמו חיילים טובים ילכו אחרינו לכל מקום, אבל אם אנחנו מתקשרים חוסר ביטחון, ניסיון למדר את בת זוג, ניסיון לשמור מרחק הם, כמו מכונת אמת משוכללת, יודעים שזאת לא זוגיות שהם רוצים להיות חלק וישר מתחילות הבעיות. אני חושב שמושג משפחה לא מת אלה פשוט עובר תהליך אבולוציה כמו אנשים. משפחה ,כתא, מסתגלת למציאות. אני מאמין שמוסג נישאוים מת בעיני מסיבה אחד פשוטה: הקשר שלי עם בת זוג לא מבוסס על התחיבות אלה על רצון. נישאוים בעיני הם התחיבות, מין ברית כזאת שאני לא מרגיש צורך לכרות כי ברית שלי עם בת זוג הוא, דבר ראשון, ברמת רגשות ואימון ,ורק אחר כך בכל רמות אחרות. למה בכלל: אני מודע לכך שלי היום אין שום בעיה לחיות לבד מכל הסיבות. אבל כמישהו שהתנסה בחיים משותפים אני יודע שכל עוד אנחנו נהנים אחד עם השני חיים משותפים הם יותר כיפים ומלאים. ברגע שכיף הולך הסיבה למגורים משותפים הולכת. החוכמה היא סבלנות, תקשורת, הבנה ויכולת להגיד שטעיתי בוא נפתור את הבעיה. אני בכוונה אמרתי כיפים כי לאהבה אין שום קשר למגורים משותפים, להפך אהבה די מהותגרת על ידי חיים משותפים. לא מעט אפשר לראות איך יחסים טובים נשברים בגלל אי יכולת להקשיב ולהבין וכאשר חיים ביחד יש יותר הזדמנויות לנקודות חיכוך

א ש לי

New member
לגבי הילדים לא מדוייק.

כתיבתך די משקפת את דעתי ובכל זאת כמה דברים. גם כשהזוגיות יציבה, חמה אוהבת מפרגנת והכי וואוו בעולם לא תמיד ילדים אחרייך. ארבעה ילכו ושניים לא, ואז יקרע לך הלב, אלו דוגמאות מהחיים. תלוי גם בילדים בגילאים ובהורים שנימצאים איתם בחצי השבוע האחר שזורעים או לא מפרגנים או סתם לא התקדמו והילד לוקח את הצד החלש יותר, העצוב יותר. "וכאשר חיים ביחד יש יותר הזדמנויות לנקודות חיכוך " לא, כאשר השניים לא לוקחים את פרק ב' כמובן מאליו לא, כאשר השניים יודעים לכבד ולקבל את הצד השני אין טעם לוויכוח, לנסות לשכנע, ללמד, :לחנך" לשנות לכעוס ועוד פשוט לקבל. כשמגיעים לנקודה הזו משלמות ובנחת זה פשוט עובד ניפלא, והאנרגיות הולכות לדברים חיוביים אחרים טובים.

felka

New member
תשמעי

יש לי ילדה אחת ולא שישה ילדים... בחיים תמיד יש TRADEOFF, אבל אני מאמין שאני יכול לעמוד גם בשיכנוע של שישה ילדים רק שזה עבודה במשרה מלאה. לא יודע כמה חיית בזוגיות קודמת ומה רמת כבוד... אבל גם אם את בן אדם הכי הכי יש ימים קשים בחיים ולא תמיד יש סבלנות ולא תמיד יש כוח ולפעמים פשוט לא בא וזה בסדר כי מחר יום חדש. אני לא מקבל באליל את הניסיון שלך למשוך את יום יום ביחד לכיוון של כבוד ולא לקבל דברים במובן מאליו.... לדעתי הקשר הוא ממש חלש. אכן עם בסיס לזוגיות חזק הרבה יותר קל לעבור את התקופה הקשה...

א ש לי

New member
עכשיו ענית לי

בזה שיש לך רק ילדה אחת בזה שהאמנת שצריך לשכנע ילדים ולא שיבואו אחרייך, בזה שאין לך מושג לפי דעתי מהו קשר חזק או חלש והכבוד שלא מובן מאליו מבחינתך:) אני לא מדברת זוגיות:) אני מדברת אהבה שיש ביני לבין בעלי והתמיכה הגדולה מהילדים שרק יהיה לך בהצלחה.

א ש לי

New member
מקווה שלא עניתי לך מאוחר:)

מאמין לעזאזל שקמתי עכשיו לעבודה?:) חי קיבוץ חחח

felka

New member
נחמד ... את יוצאת בהחרזות בלי להכיר אותי בכלל

תשמאי... אני מניח שאף פעם לא השתמשת במילים "תאמינו לי" עם ילדים שלך ולא ניסית לשכנע כי דרכך היא דרך עדיפה...
. אפילו לאכול הם תמיד באים ביחד בלי שהבקשו מהם.... סליחה על טיפת סרקזם ... לגבי מושג מהו קשר חזק או חלש: לכתוב שאין לי מושג לדעתך בלי להסביר מה דעתיך זה לא בדיוק ביקורת בונה. ולבסוף אני לא שאלתי על אהבה אני שאלתי על זוגיות ואם כבר אהבה אז זה רגש וכמו שאת אולי שמת לב אי אפשר להסביר רגש. תממיכה אכן היא חלק מאוד חשוב מזוגיות ופה אני מסכים איתך.

א ש לי

New member
כתבתי והדגשתי לפי דעתי.

גידלתי ארבעה ילדים שתיים כבר גדולות אחת חיילת שנייה בת 22 כולם סביבי וחיים לידי שניי בנים עדיין קטנים בני 9 ו13 (חשוב לי לציין כולם מאותו האבא ואת כולם גידלתי ממש לבד). גם לא בעזרת הורים או בייבי סיטר. לא זכור לי שהשתמשתי בהאמינו לי. יש פעמים שכהורה מנתב ואחראי אני מכתיבה, את הקצב והכיוון מאמינים או לא, בכלל לא משנה יש פעמים כפי שהזכרת, שיש גם סבלנות ותמיכה לתת להם את הבחירה גם אם אני יודעת מרא כי היא שגוייה לגדולות כמובן מייעצת ותמיד הם צוחקות שברור להן שזו הדרך כי הן סומכות עליי, מזכיר לי את עצמי עם האמא שלי:) כי האמנתי בה. אני משוכנעת שאתה בחור ניפלא ונחמד, וואלה כן... אבל גם מאמינה שאם אני שני צעדים לפנייך חיה את חיי בצורה ובדרך שאתה לא מאמין שהיא קיימת משמע עדיין לא הגעת לנקודה בה אני נימצאת אולי תגיע אפילו לנקודה נכונה יותר טובה יותר משלי ואולי תגיע גם הרבה יותר רחוק אפילו שאני מאמינה וחושבת שהגעתי לשיא אולי זה רק שיא אישי שלי. באמת מאחלת לך את הכי הכי בעולם.

ואיתך אני מסכים בנוגע לילדים

או יותר נכון מזדהה ולו בשל העובדה שיש לי שלושה. אני מקווה ששלושתם יילכו אחרי מרצון ולא מתוך שכנוע שלי.

מסכים איתך לגבי הנישואין

ז"א שדעתי בנושא הזה זהה לשלך. ברגע שיש רצון והכל מתנהל מבחירה חופשית, הדבר חזק יותר מכל נייר שיעיד על זוג כחי בזוגיות. יש את אלה שהנייר יהיה חשוב להם גם בפרק ב' - אני באופן אישי לא רוצה בו כלל.

אחרי שענית...../images/Emo8.gif

יכולה לנסות. תשובה מלאה לא תצא לי על בטוח. 1. משפחה...נו...משפחה, אתה יודע
. אנשים הכי הכי קרובים... 2. אם *אחשוב* לעולם לא יקרה. קורה רק כאשר אני לא קולטת...ופתאום נופל האסימון. ואז אני מקבלת רגליים קרות - אבל מאוחר מדי כדי לברוח. אז נשארת ונהנת... אצלי שום קשר לא התחיל מאהבה, לא מאלה שנדלקים ממבט ראשון. זה תמיד התחיל במיטה...וגם נגמר שם. 3. לא מחפשת. מקבלת את מה שבא - או שלא... 4. בסופו של דבר תלוי בנו, המבוגרים. יש ילדים שיקבלו הכל באופן טבעי, יש כאלה שיהיה להם קשה - אבל אם רוצים אין זו אגדה...

למעלה