משעשע

סיוע לטבח המוני? נפלת על הראש?

תחקור בשנית את העובדות שזרוע של רשות שופטת עצמאית בדקה וקבעה: שרון מואשם בכך שלא צפה ומנע את קיום הטבח של הפלנגות הנוצריות. הוא לא סייע בטבח בשום צורה. וד"א על כך הוא הודח מתפקידו והומלץ לא לתת לו תפקידים בטחוניים בעלי חשיבות לתקופה מסויימת של זמן.

אלון, יש לי שאלה...

אם אתה יודע שאני בדרך לרצוח מישהו ואינך עוצר בעדי או לפחות מדווח למשטרה- האם זה לא נקרא סיוע לרצח? בסדר, הייתי צריך להבהיר- לא מדובר בסיוע ישיר, אלא סיוע בעקיפין. מקובל?

Alexco

New member
אפשר להגיד שזה גם סיוע ישיר...

בבכל זאת הנוצרים היו משת"פים שלנו, חימשנו אותם, חיזקנו אותם והבסנו את אויביהם...

זה לא היה המקרה...

לא הגיע שום דיווח ברור ומשמעי לגבי כך שהפלנגות הנוצריות עומדות לבצע טבח... היה הערכות מודיעיניות שהעריכו כי ייתכן ותתבצע נקמה ואף הועלתה האפשרות של טבח. היו שמועות על כך שבזמן הטבח התקבלה ידיעה ולא ניתנה הוראה לעצור אותו, אבל לפי מיטיב ידיעתי טענות אלו מעולם לא הוכחו. בכל אופן, כך או כך, ועדת חקירה כבר בדקה את הנושא והחליטה לא להעמיד לדין...

Alexco

New member
כל ראשי הממשלה בישראל מאז

ששת הימים בנו התנחלויות, זה לא רלוונטי... העלייה להר הבית היא מעשה איוולת, אבל זה לא פשע.

Deathatred

New member
זה מאוד ענייני

כי הסיבה היחידה שאתם מתמקדים בשרון ולא בעשרות הפושעים שמסתובבים היום בעולם (שלחלקם אתם קורים "פרטנרים") היא בגלל שהוא יהודי. לאיזה עוד לאום יאמרו שזה פשע שהוא הלך למקום ששייך לארצו? רק ליהודים. כל מה שהם עשו או לא עשו היה פשע וסיבה לפוגרום. שרון עלה להר הבית? פשע מלחמה. שרון טייל בחוות השקמים בנגב? פשע מלחמה.

אתה יודע מה מעצבן אותי?

שכל דבר קטן שאומרים על היהודים זה ישר אנטישמיות. "הוא יהודי? זאת אנטישמיות!! לא לדבר איתם!!" חוץ מזה זה לא בסדר להשתמש במושג אנטישמיות רק כלפי היהודים כי גם הערבים הם שמים.

Deathatred

New member
זה טיעון ברמה של כיתה א'

המושג אנטישמיות נתבע בסוף המאה ה 19 באירופה ע"י שונא היהודים וילהלם מאר ופירושו שנאת יהודים. נקודה. הפירוש המילולי של גיאוגרפיה הוא "ציור אדמה" - האם גיגוגרפיה היא מפאות ותו לאו? השם הלטיני של המוח פירושו "מה שבראש" - האם תפקידו היחידי של המוח הוא למלא את החלל בין שני האוזניים? אל תיתפס יותר מידי לפירוש המילולי של מונחים.

[אורן]

New member
צודק

המילה "אנטישמיות" מתייחסת רק ליהודים. נכון, זה מטעה, אבל לומר שהיא מתייחסת לכל העמים השמים זו פשוט טעות. וכן, זה עולם אנטישמי. בזמן ששרון עומד להשפט על כך שאפשר לנוצרים לעשות את הטבח שלהם בסברה ושתילה, אחד מהאנשים שפיקדו על מבצעי הטבח (שכמובן, אותו צריך להעמיד לדין הרבה לפני שרון) הוא עד מדינה בבלגיה שיעיד נגד שרון... הוא נוצרי. אנטישמים או לא?

Roobie

New member
הוא כבר לא עד מדינה..

הוא חוסל על-ידי אירגון לאומני לבנוני, וע"פ טענות מסויימות ע"י המוסד הישראלי, לפני כשנה. אַלי חלייכי או משהו כזה...

למעלה