משעמם לי

UrbanDK

New member
משעמם לי

אין סיבה ללכת לישון, כי אין ממש סיבה לקום. אין אף אחד לפגוש מחר, אין עם מי לדבר. כל מה שיש זה לאכול, לעשן, לשתות, לראות טלוויזיה, לשוטט באינטרנט, וחוזר חלילה. אין לי שאיפות. אין מטרות. אין שום דבר להשיג מחר. אין אף אחת להתקשר אליה, אף אחת לשמוע את הקול שלה. אף אחת לרדוף אחריה... אין כלום. אז ממשיכים. כי עוד יומיים עובדים, והכסף לא יזיק לי. כי עוד שבועיים אני מפסיק עם התרופות וסוף סוף אני אוכל לאכול המבורגר. או קולה. או קטשופ. רבאק, איך בא לי קטשופ... וכל הזמן יושבת לי בראש הידיעה שאלו החיים - זהו! אין יותר צבא, עכשיו אני צריך להחליט בשביל עצמי. אבל אני פחדן, ואני פשוט לא יודע איך. מעדיף לשבת ולבהות בפורומים עם האצבע על F5, במקום לקום ולעשות משהו. מפחד מהעתיד. לא רוצה ללמוד, אבל מרגיש את המוח מתנוון. לא רוצה לעבוד, אבל מרגיש את הכיס ריק. רוצה אופנוע, אבל מת מפחד. פחדים גדולים משתקים אותי, וכל דבר נראה לי גדול. אפילו לקפוץ לסופר לקנות דיאט ספרייט. אוף, הייתי מוכן להרוג בשביל קולה אמיתית כרגע. איזה זין. סידרתי לי את החדר יפה... יש לי את המחשב הנייד, יש לי את הטלוויזיה, טלפון ופלאפון לצדי, הכל פה. אין שום צורך לצאת... הדבר היחידי שחסר לי זה קצת חברה אנושית. אנשים חדשים, עדיף אנשות. מישהי לא מוכרת, מישהי מסקרנת, מישהי עם ריח חדש, שפתיים חדשות, בעיות חדשות. מישהי חדשה. אז אני יושב לי כאן מול המחשב, מרכז את כל האנרגיה שלי בציניות אכזרית כלפי כל ה"מסכנים חסרי החיים שמשוטטים כל היום בפורומים", בעודי מסרב להכיר בעובדה שאני אחד כזה בדיוק. זה לא יכול להיות. זו טעות. אני פשוט חולה, כשאני אבריא יהיה יותר טוב... ובינתיים זו הפעם הרביעית היום שאני שומע את "צ'רי בלוסום גירל" בגלגלגלגלגלגלגצ, וכל מה שבא לי לעשות זה לקחת את האופנוע ולצאת לאכול המבורגר עם חברה שלי. חלום קטן, אבל כרגע הוא רחוק בערך כמו הפורשה שבתמונה, והתמונה בכלל בארון והקירות ערומים. ואני לבד, והמצב אפילו לא מספיק גרוע כדי שאני אתפוס את עצמי בידיים ואצא מזה. עוד לא הגעתי "לתחתית", אז בינתיים אני ממשיך ליפול. ולעשות F5. זה חשוב. חבל שאין לי כישרון כתיבה. אני מכיר הרבה אנשים שהיו הופכים מצב פאטתי שכזה לפוסט מצליח בבלוג שלהם. אפילו את זה אני לא יכול לעשות טוב. וגם לא באמת איכפת לי, זו הבעיה. בטח יהיו איזה 3-4 תגובות של
או
- אבל לא איכפת לי. אני רוצה אנשים אמיתיים. לא רוצה ביטים מאחורי מסך, זה רק מוביל לאכזבות. רוצה לצאת מהבית. די, זה כבר פאטתי.

../images/Emo101.gif

שלום לך, פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה, ונתקלתי בהודעה שלך, ולמשך 5 דקות פשוט בהיתי במסך וחשבתי לעצמי האם להגיב לך. תראה, אני אומנם לא ממש מכירה אותך, אבל לפי איך שזה נקרא, נכנסת למין מעגל שסובב סביב רחמים עצמאיים, תסכול וממנו יהיה לך נורא קשה לצאת. נורא קשה לתת עיצות כשאתה לא נמצא באותו מצב, אבל אני רוצה לנסות ולעזור לך, לעזור לך למצוא טעם בחיים - כי הם כ"כ קצרים.... רשמת שאתה מתחיל לעבוד - זה נהדר! אתה תכיר אנשים, תצא מהבית, תראה עולם. כבר סיבה לקום בבוקר, הא? לפעמים אנחנו עוברים תקופות בחיים, שהכל נראה מבאס ושחור, אבל אולי זאת הדרך של החיים לבחון אותנו, לראות עד כמה אנחנו קשוחים ועד כמה אנחנו יודעים להתגבר על כל מיני קטעים מעצבנים ומציקים. אז אולי התקופה שאתה עובר, זאת סתם הרגשה פנימית ואם תסתכל על זה מבחוץ, מעיניים של מישהו אחר, תראה שהחיים לא כאלה נוראיים, אתה רק ניפחת את זה למימדיים שאין מהם דרך חזרה. אז לסיום, אני מציעה לך להתחיל לקחת את החיים בכייף, לקום בבוקר עם חיוך, גם אם אין בשביל מה, לצאת מהבית, סתם להסתובב לבד (זה נורא נורא כייף - מניסיון), לשבת בבית קפה לבד, עם הסיגרייה והקפה, לחשוב, לתכנן דברים, להנות מהכייף הזה, מהשלווה והשקט.... זאת הדרך שלי לחיות כזאני קצת מדוכאת או שחסרה לי חברה אנושית... ואני שולחת לך
ממרחקים (אני לא נמצאת בארץ) ומקווה שלפחות עזרתי במקצת.... נועה.

SShirly

New member
מנו...

אני דווקא חושבת שלא יזיק לך לבכות קצת. כי אתה עובר הרבה. וזה כואב וקשה ואתה צודק - אין הרבה דברים שיעזרו. החיבוקים והנשיקות שנבחר כאן בשבילך לא יעזרו לך בחיים. אבל בכי, לפעמים הוא עוזר. כי ברגע שכבר שורפות העיניים בגלל הדמעות ואתה מסתכל במראה בעיניים האדומות שלך, אתה מגיע לאיזושהי הארה. אתה מבין שהנה, בכית וכאבת והמשכת בחיים שלך. והחיים הם דבר עצום, אבל כל חיים בנויים מימים, דקות, שניות. עברת את החיים שלך עד עכשיו ובטוח שהיו רגעים קשים. אבל הנה - עובדה - אתה ממשיך הלאה. וגם אם יש מחלות צריך להמשיך. ובתוך תוכך אתה כן יודע את זה. ואין לך חברה עכשיו אבל זה לא אומר שלא תהיה. אתה נשמע כמו אחלה בנאדם. בחור חכם. ודווקא כן יש לך כישרון כתיבה. אתה כותב יפה. ממכר לקרוא אותך. וכולם עוברים מצבים קשים. גם לי לא קל בחיים. בדיוק אתמול בישרו לי שיתכן ולא אוכל להביא ילדים, אתה תצחק כשתשמע למה... אבל חייבים להמשיך. כי החיים הם לא מה שבחוץ. החיים זה מה שאתה. אתה. אתה לא צריך לפחד לחיות כי עשית את זה עד עכשיו. והתגברת על כאבים ותמשיך להתגבר. הסוף הוא אחיד עבור כולם. מה שאנחנו עושים עד שמגיעים אליו - זה מה שמשנה. אפשר לקרוא למה שעובר עלייך רחמים עצמיים. אבל אפשר גם לקרוא לזה כאב אמיתי. ואני מבינה אותך... ואני עצובה איתך... אבל אני גם חזקה איתך. כי אתה חייב להיות חזק בקטע הזה. אין לך ברירה אחרת. אין שום דבר אחר שאפשר לעשות. אתה צריך להיות גבר ולחשוב שיהיה בסדר ואתה תתגבר על כל דבר. גם אם לא תשתה עוד קולה (כמו כל חולי הסכרת), גם אם אין לך חברה כרגע (כמו חצי עולם), גם אם לא תוכל המבורגר (כמוני כי אני צמחונית כבר שנים
)... אתה תמשיך לחיות בכל אופן. כי מעבר לכל אלה יש עוד טריליון מילארד מלאנטלפים דברים שאתה כן יכול לעשות. אז אל תחשוב על מה שלא, תחשוב על מה שכן. ותתחיל לבצע. בלי פחד - אבל בזהירות.

SShirly

New member
../images/Emo13.gif

אלה לא המילים. פשוט האמיתות שבדבר.

הדס100

New member
תסלח לי שאני לא מרחמת,

ולא בציניות. באמת. כי אני לא ממש מבינה אולי- מה בעצם מגביל אותך??? אם לא המחלה, היית בדיוק כמונו, חייל משוחרר. מה ההבדל? ואם כן המחלה- במה אתה מוגבל בדיוק??? בכל מקרה, אני מצטערת אם אני נשמעת בוטה ואפילו קצת אכזרית, אתה חייב לקום ולעשות משהו. גם לי אין עבודה עכשיו, אבל אין מה לעשות. מוצאים דברים אחרים.

SalsaGuy

New member
אם לא הייתי יודע אחרת....

הייתי אומר שאני כתבתי את ההודעה. אני מבין אותך אחי, אנחנו נמצאים באותו מצב, מצב של שעמום תמידי. מעין מחזוריות כזו שחוזרת על עצמה, שום דבר מיוחד ומעניין. זה קשה, זה מתסכל, אבל יש איך להתמודד. קודם כל תמצא משהו שמעניין אותך ולך על זה. בלי מעצורים. אתה יודע שנורא מעניין אותך תחום הכדורגל לדוגמא - לך תרשם לקבוצה, ללמוד שפה חדשה - תרשם לקורס ותחפש באינטרנט דרכים לשפר את השפה, ריקוד - תרשם לקורס ותוריד סרטונים של אנשים רוקדים כדי שתוכל ללמוד מהם. ואחרי שסיימת לחפש, תעצור. תבין שמצאת, תשמח על המציאה, תדליק סיגריה ותתענג על הרגע. כשסיימת את הסיגריה תעשה הכל כדי לממש את מה שמצאת. בפעם האחרונה שאני הייתי במצב הזה החלטתי שאני נורא רוצה לרקוד. נורא. אז הדלקתי סיגריה, והיום אני מדריך סלסה, רוקד 5 פעמים בשבוע, ונהנה מכל רגע. אז תחליט מה מעניין אותך, תדליק את הסיגריה ולך על זה. זה שווה את זה. ולכל הלא מעשנים - אל תנסו להבין את המשמעות של הסיגריה. מי שמעשן מבין כבר לבד למה אני מתכוון....

TriPax

New member
עצה קטנה

למי שלא במצב מסויים קל לתת עצות מבחוץ אז תאלץ לסלוח לי (לכולנו) מראש. מאוד קל לשקוע לתוך רחמים עצמיים. לשבת ולא לעשות כלום, להגיד לעצמך שאתה אפס ושאין לך עבודה/חברה/כסף/חיים/חברים ושאר ירקות. זזה גם מעגל שלא נגמר כי אתה אף פעם לא קם ועושה משהו כי הרי אין לך סיבה לעשות משהו חוץ מלשבת ולגרבץ.... משהו חשוב מאוד שלמדתי ממרום 21 שנותי ((
) זה שאנשים מסתכלים עליך ורואים את מה שאתה משקף ומרגיש כלפי עצמך. נכון, זה נשמע כמו זיבול שכל, אבל זה ממש נכון בנוסף לזה. כשאתה מרגיש זבל ואומר לעצמך כל בוקר מול המראה "אני טיפש ולא מוצלח, מכוער ודביל" אז גם אנשים שמסתכלים עליך רואים מישהו שפוף עם הפנים באדמה. התגובה הטבעית של אנשים זה להתרחק מטיפוס כזה. מצד שני זה עובד באותה דרך. להרבה אנשים, לדוגמא, כשיש חברה, הבטחון העצמי מרקיע לשחקים והכל נראה יפה. כולם אומרים לך שאתה נראה טוב ושמח. פתאום אתה שם לב שאיזה מישהי חמודה באוטובוס מסתכל עליך... אם אתה מאמין בעצמך ומאמין ומקווה לדברים טובים הם קורים. בדוק. אם אתה קם בבוקר ואומר לעצמך, בפנים, בלי שאף אחד ישמע, שאתה בנאדם טוב ושיש לך יכולות א' ב' ג' ושאתה נראה די טוב עם בגדים מסויימים ועם הג'ל ההוא ואתה כן רוצה לעשות משהו עם החיים שלך זה כבר 80% מהדרך באמת לעשות את זה. כל מה שנשאר זה לצאת לרחוב, חמוש בבטחון העצמי שהרגע קיבלת, ולנסות את מזלך. בחיים האמיתיים לא הכל דבש מן הסתם. יש ימים ויש ימים. אז אל תתן ליום רע או לשנה רעה (!!) לבאס לך את התחת ולהפיל אותך לקרשים. צריך רק לזכור להשאיר את הראש מעל המים ולא לתת לדברים למשוך אותך למטה. להמשיך תמיד ולהסתכל רחוק ולדעת שגם אם עכשיו חרא וקשה, זה יגמר ויהיה טוב. אז קום מהמיטה, תעזוב את ה F5, ותתחיל לחייך ולהאמין. חפש עבודה (זה בכלל לא קל), בדרך אתה כבר תמצא חברה (אם מחפשים בכח לא יוצא מזה כלום). אל תשב ותקטר, עד כמה שהחיים (אולי) היו רעים אליך. פשוט תחליט שאתה רוצה לעשות משהו עם עצמך ותתחיל לנוע בכיוון. משם זה כבר יתגלגל לאינשהוא. מבטיח...

UrbanDK

New member
../images/Emo41.gif יאללה, תגובה מרוכזת../images/Emo70.gif

האמת, כבר כשקמתי בבוקר קראתי את ההודעות שלכם, אבל החלטתי שיהיה נבון יותר לחכות עד ללילה. כבר לפני הרבה זמן למדתי שבלילה אני בנאדם שונה לגמרי, ובאמת כשקראתי את מה שכתבתי שוב היה לי קשה להזדהות עם זה. אבל אני מבין מאיפה זה בא. אז קודם כל,
ענקי לכל מי שענה. נורא ריגשתם אותי בתגובות שלכם. האמת שבכלל לא התכוונתי שמישהו יענה, ובכלל לא חשבתי שמישהו יבין, אבל כמו הרבה דברים בחיים, גיליתי שאני לא מיוחד, ושגם אנשים אחרים מבינים מה עובר עליי. אז באמת
גדול ונשיקות. שנית, הלוואי שהייתי יכול לעשות מה שאתם אומרים. יש לכם עצות מעולות. דברים שכבר חשבתי עליהם. הבעיה היחידה - אני לא יכול לבצע אותן. אני לא יכול למצוא משהו שאני אוהב לעשות - כי אני לא יודע מה אני אוהב. ואני מפחד לנסות דברים חדשים. וזו הבעיה הכי גדולה שלי כרגע. כל בנאדם צריך "דברים קטנים" שימלאו אותו מחדש - שייתנו לו כוח להמשיך למרות שקשה. איזשהו "נווה מדבר" באופק, משהו שייתן משמעות לקשיים היומיומיים. משהו קטן וטוב, אם תרשו לי (לגנוב ממשינה). אז זו כרגע הבעיה הכי גדולה שלי - אני לא יודע מה אני רוצה. ואני מפחד לנסות דברים חדשים. אז אני מנסה לעבוד על זה. מנסה להכריח את עצמי לא להיות "כבד" כל-כך. לצאת. לנסות. להכיר אנשים חדשים. אבל זה קשה. וזה מפחיד. ואני מפחד. וכרגע אני לא מספיק חזק מספיק לצאת מזה. זה הכל. שוב, כל העצות שנתתם טובות, אני פשוט לא מצליח ליישם אותן כרגע... זהו. שתדעו שבאמת נהניתי לקרוא את מה שכתבתם - כל אחד מהם הוא כמו עוד צד באישיות שלי, וכל אחד מנסה לגשת לבעיה ממקום אחר. <ושירלי, את ממש צדקת כשאמרת שאני חייב לבכות. למעשה, עד לפני שבועיים שגיליתי שיש לי טרשת נפוצה לא בכיתי כבר 15 שנה בערך. וגם אז בכיתי רק כי זה נראה לי מתאים. ממש ריגש אותי ששמת לב שזה מה שחסר לי...> <הדס, הגישה שלך נכונה לגמרי. אין לי בעיה מיוחדת. אני סתם עוד בנאדם. עם סתם עוד בעיות. ואני סתם מרחם על עצמי. אבל זה לא הופך את היציאה לזה למשהו קשה יותר. האמת שעניין המחלה עוד לא חילחל פנימה באמת... בגלל זה זה כמעט לא משפיע עליי. סה"כ את צודקת, אבל זה לא כזה פשוט. לכולם יש תקופות קשות. שלי פשוט נמשכת כבר כמה שנים> <בחור הסלסה: אני מבין מה אתה אומר, אבל אם רק הייתי יכול למצוא משהו שאני אוהב ועושה לי טוב כבר הייתי בחצי הדרך לפיתרון. אבל כרגע אין. אין שום ש"כיף" לי לעשות. שום דבר שמעניין אותי. הפיתרון החכם יהיה לצאת ולנסות כמה שיותר דברים כדי לגלות מה אני אוהב... אבל אני פחדן מדי. |סיגריה| גם בשבילך...> <טרי-פקס: גם אתה צודק, כמו כולם. אין כמו ביטחון עצמי... אתה יודע, שנים חשבתי שאני יותר טוב מכולם, תוצר של מערכת החינוך המפגרת שלנו שחהליטה שאני גאון... ואז, בשנתיים האחרונות בערך, החלטתי שאני פחות טוב מכולם, כי אני לא מזיין, ואני בודד, ואני לא כמו "כולם". המאבק כרגע הוא להגיע להכרה שאין "כמו כולם" - כל אחד מיוחד ומושלם בפני עצמו, ולמרות שאני לא מוותר על הציניות שלי, אני טוב כמו כולם וכולם טובים כמוני. והקטע עם הבחורה באוטבוס... אוף, כמה פעמים זה קרה לי, ודווקא כשהייתי תפוס... מעניין למה...> יאללה, לילה טוב לכם. מחר אני עובד (ואני שונא את זה), מקווה להרגיש מספיק טוב כדי לעבור יום שלם בעבודה. היה כיף.

SShirly

New member
למרות שכבר דיברנו על זה...

אני מרגישה שאני מכירה אותך... החלטת לקרוא בלילה כי בלילה האדם הופך מלנכולי יותר מכל רגע אחר. ורצית את השקט הזה כדי שהראש יהיה ריק מבלאגן ותוכל לענות בצורה שקטה. אבל זו לא תמיד הדרך. כי הלילה הוא הזמן בו עלינו לישון ולא להפריע לעצמנו עם מחשבות יתר. חבל שלא ענית בבוקר. החיים הם בוקר. החיים הם יום. האמת שבחיים היא שהכל לחוץ ומלחיץ ויש בלאגן ואין מה לעשות - צריך להתמודד איתו. אל תענה יותר בלילה. לך לישון. תנוח. תן לראש שלך שקט מסוג אחר. תענה בבוקר. כשעמולת היום סביבך. כשאתה עונה באופן מתאים למציאות סביבך. אתה חושב שחור כי אתה חי בחושך. אתה חי בלילה. זה לא טוב מנו... מה שחסרה לך עכשיו זו מסגרת. אדם ללא מסגרת הוא אדם שמתפרק. בדיוק כמו שקורה לך. אתה לא באמת מפחד... אתה רק רוצה להאמין בזה כי אין לי כח פיזי ונפשי להתחיל משהו חדש. אתה בחור עם כח כמו כל אחד אחר. מה שאתה צריך לעשות זה להרשם ללימודים. אני לא יודעת מה אתה אוהב כי לא פירטת. אני אוהבת אומנות ומחשבים. והחלטתי להמשיך עם זה הלאה. אני כבר חודשיים בבית מבלי לעבוד וזה משגע אותי. אני חייבת להכנס למסגרת הלימודים וכמה שיותר מהר. גם אתה צריך. והמחלה לא קשורה לשום דבר. שום דבר לא אמור למנוע את זה ממך.

UrbanDK

New member
צודקת, צודקת ו... צודקת. כרגיל.

הבעיה היא שהשעון הביולוגי שלי כל-כך הפוך שאני כבר לא מסוגל לחיות בשעות נורמליות. והרבה יותר קל להעביר את הזמן, בין אם ע"י צפייה בטלוויזיה או אינטרנט - בלילה. הרי בכל מקרה אני אלך לישון ב1 בלילה ככה, אז מה, אני אקום ב9? לא יודע. זה מעייף.
בכל מקרה, בקשר ללימודים, אני פשוט לא יודע מה אני רוצה ללמוד. אני לא מרגיש מספיק בוגר בשביל זה. ואין לי חשק להיכנס כרגע ל"מירוץ העכברים" האינסופי הזה, במרדף אחרי תואר ועבודה וכסף. פעם זה היה החלום שלי. עכשיו כבר לא. מצד שני, גם טיול לא מעניין אותי, ובעצם שום דבר לא מעניין אותי. וזו הבעיה. גם זה שאני יכול ללמוד בעצם כ-ל מה שאני רוצה לא עוזר ממש. יותר מדי אפשרויות זה גם משתק. כרגיל - לא'יודע...
אה, וקבלי
... עליי.

SShirly

New member
../images/Emo13.gif

שעון ביולוגי אפשר לסדר. פשוט תקום מוקדם יום אחד. ממש מוקדם. ככה שבקושי תחזיק את עצמך ער. ולך לישון רק ב-22:00 בלילה. תאמין לי שהכל יסתדר. כסף זו המטרה העיקרית בגללה עובדים. אבל לא הבנת, לא בגלל זה אתה צריך לעבוד. אתה פשוט צריך מסגרת. כנ"ל לגבי הלימודים. ואין דבר כזה "לא אוהב שום דבר". יש לא רוצה. נדוש? כנראה שזה נכון. בכל אופן,
בחזרה אלייך.

Wolfcub

New member
תאמין לי או לא

כן. לפי מה שאתה אומר אולי אתה לבד אבל לא לגמרי לבד. כל אחד חווה את זה באיזו שהיא צורה כזאת או אחרת.אני רוצה להראות לך צד אחר : אם נראה לך שאתה לא עושה כלום כל היום ומשמעמם לך נורא זה לא חייב להיות רע כי הכל אצלך בראש. אצל בני אדם יש נטיה להסתכל על אחרים וכמה ש"הדשא ירוק יותר" אז פה הטעות שלך כי אתה מנסה/חולם להשיג דברים שיש לאחרים אבל אין לך. זה לא פסול זה טבעי וככה החיים פועלים. אם לא הייתה אצלנו הקנאה לא הייתה לנו המוטביצה להשיג אותה. אתה מפחד? זה בסדר. גם אני ברגע כתיבת ההודעה לא יודע אם להחליט לשלוח או לא לשלוח את ההודעה כי אולי אני סתם אצא מטומטמם ואולי אכשל. כישלון זה הפחד הכי מפחיד אצל כל אחד מאיתנו כי אנחנו לא יודעים מה תהיה ההשלכה ולא רוצים שהדשא הירוק אצל השכן שלנו יהיה יותר ירוק משלנו. וכדי להתגבר עליה צריך לראות אותה. תדליק סיגריה על רגע שאתה מבסוט ולא עצוב. תחפש עד שתמצא משהו שמעניין אותך ולך על זה. בלי מעצורים (אמר SalsaGuy). אבל בזהירות. בלי פחד (אמרה SShirly). אל תתן לרגש שלך לעבור את הסף לפני שאתה חושב. חשוב פעמיים. אל תפחד לחשוב. להיפך הרבה וכל הזמן זה לא מזיק וזה הדבר הכי כייף לעשות. הכל בדימיון. תחלום. (על האופנוע על החברה על העבודה). על הכל. אחר כך תתחיל להרגיש. תסתכל קודם על עצמך . צריך להפריד בין מה שאתה (מי שאתה) לבין מה שאתה רוצה מעצמך. תשכח מה שאחרים עושים הם לא יביאו לך תועלת (הם רק יכולים לתת לך מוטיבציה). תאמין לי, גם אני בהיתי במסך די זמן ותהיתי אם להגיב לך. דיברת לעניין. אמרת תכלס' מה שאתה מרגיש. אמרת את האמת. אמרת מי שאתה. גם שמתי לב לשאר אנשים שהחזירו לך בתבונה ונפתחו אליך בגלל שאתה נפתחת בעצמך. אתה אולי לבד אבל לא לגמרי לבד. תאמין לי, אל תאמין לאף אחד . אולי אני טועה

שריונר 7

New member
תמצא חברה .

והכל כבר יסתדר.... ( כן אני יודע שזה קצר ביחס לכל המגילות שכולם כתבו, אבל לדעתי זה נכון).

SShirly

New member
אני לא יודעת...

לדעתי קודם כל הוא צריך להרגיש טוב עם עצמו ורק אח"כ למצוא חברה. הוא לא צריך גלגל נוסף כדי להרגיש טוב. בנאדם צריך לצאת ממשבר בעצמו ולא להיות תלוי באחרים. זה נכון שחבר/ה יכול לגרום להרגיש טוב יותר. אבל זה לא הפתרון היחיד. לא יודעת... יתכן שזה תלוי בכל אחד. אולי אני טועה

PooKiPsiT

New member
../images/Emo45.gif

אם הוא ימצא חברה והוא יהיה מאושר, האושר שלו יהיה תלוי בבן אדם אחר. זה לא בריא ולא נכון. אם היא תעזוב אותו אחרי שבועיים הוא שוב יהיה בדיכאון, רק שהפעם בדיכאון קשה יותר. צריך שיהיה טוב לבן אדם עם עצמו. אח"כ שיהיה טוב עם מישהו אחר.

שריונר 7

New member
זה ניהיה פורום פסיכולוגיה/סוציולוגי

שיעשה מה שבראש שלו ושיהיה לו בסבבה....

למעלה