משעמם לו בכיתה

luna10

New member
משעמם לו בכיתה

אני לא יודעת כבר מה לעשות ולייעץ לילד. הוא מתלונן כבר 3 ימים שמשעמם לו בכיתה. הוא ממש לא רוצה ללכת לבי"ס לצערי. הוא מבואס מהבי"ס ומהשיעורים בכיתה. הוא אומר שהמורה נותנת להם לעשות עבודה בכיתה , הוא מסיים אותה די מהר (וטוב) אבל צריך להמתין עד שהמורה תסיים לעשות את סבב הביקורת שלה לכל ילד וילד. ויש עוד 33 ילדים בכיתה. אז נגיד שלכל ילד היא מקדישה 1/2 דקה - זה בערך רבע שעה המתנה אחרי כל תרגיל. אז הוא מדבר קצת עם הילד שיושב לידו אבל זה משעמם כבר. הסתכלתי בתיק העבודות שלו וכל מה שראיתי היו כמה דפי צביעה , דפי עבודה של מילים מנוגדות ועוד שני דפים שהוא כתב בהם את המספרים 1 , 2 במחברת החשבון. וזהו. הוא לא נדבן גדול של אינפורמציה ולא מספר לי יותר מידי מה שקורה בכיתה. אבל זה באמת נראה לי קצת משעמם. הוא ילד שובב ומקסים (כמובן) אבל אם לא יעסיקו אותו ויאתגרו אותו הוא יכול ללכת לאיבוד בתוך הכיתה , לאבד את הריכוז ,להפריע ואז למורה עלולה להיות הסטיגמה של ילד שובב ומפריע. כמה אפשר לדרוש מילד שעוד לא בן 6 לשבת על הטוסיק ולא לקום או לא לדבר ולא לעשות כלום ולחכות למורה שתסיים את הסבב שלה. קשה היה לי לראות אותו הבוקר , הוא לא רצה לסוע לביה"ס בהסעה אז בעלי לקח אותו לביה"ס , הוא ממש בכה שהוא לא רצה ללכת לכיתה כי לא כיף וטוב לו שם. לא נראה לי שיש בעיה חברתית , הוא ילד חברותי ווהכיר ילדים בכיתה שגרים לידו. אבל הבכי שלו, קרע אותי. קורע אותי גם עכשיו. אני מתכננת לדבר הערב עם המורה ולשאול אותה מה עושים עם זה ומה באמת קורה בכיתה ואיך היא גורמת לילדים להיות עסוקים כשהיא מסתובבת. מה אתם אומרים ? איך עלי להתנהג עם הילד ומה להגיד לו ? כי קצת קשה לי עם התחושות הקשות האלו שלו. מה אומרים למורה ? תודה

goldy

New member
יש לי רעיון

ככל הניראה מדובר בבי"ס ממלכתי אז צפי להיתנגדות: אני מציע שתיגשי למנהלת שתעזור לאתר עוד תלמידים במצבו, וביחד הם יהיו בכיתה מיתקדמת. אפשר לעשות את זה לכל הרמות. כך, כשכולם יסווגו עפ"י רמתם ההיתקדמות הכללית תיהיה מהירה יותר. דעתך?

פלגיה

New member
חשוב לזכור שרק התחילה השנה

ושיכול להיות שהמורה צריכה עוד זמן להכיר את הילדים. בכל אופן טוב שתתקשרי אליה כדי להתחיל קשר אישי ביניכן, וגם כדי שתסתכל קצת יותר על הילד שלך. אני לא יודעת אם שיעמום הוא המילה המתאימה. בכל אופן לא נראה לי שזה "שיעמום" במובן הרגיל של ילד שכבר יודע כל מה שהמורה הולכת ללמד. מהודעתך נשמע לי שהוא חייב פעילות שמספקת תנועה, ושימוש בכל החושים יחד, ולא רק ישיבה במקום אחד וציור (אם גם במגוון רחב של סוגי דפים). מורות יכולות לשלב פעילות תנועתית בכיתה (בין אם לבוא ללוח ולשים כרטיסיה במקום מתאים, או לחש על הקיר תמונה מתאימה, או סתם לעשות חמש דקות של חילוץ איברים). לא כל המורות עושות את זה, ולכל אחת הסיבות שלה. בכל אופן קשה לראות ילד שבוכה בדרך לבית הספר, וזה לא אמור לקרות. רצוי אולי שתפתחי בזה את השיחה, ולא מתוך האשמה, אלא מתוך שיתוף במצבו של הילד ובקשת עיצה מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעזור לו. כדאי לך גם לתאר איך היתה ההתנהגות בגן ומה הוא אהב לעשות.

למעלה