**משנכנס אדר*

קלייר11

New member
**משנכנס אדר*

הטבע מתגנדר צבעי אביב וצלילי אביב כשמכריזים על הסיסמא - "משנכנס אדר מרבים בשמחה" - גם השדות ומדרונות ההרים לובשים ארשת של עליצות. יש צהוב של חרדלים וחרציות מסביב, ובתוכו בולט אודם האש של הנוריות, אחרוני הכלניות וראשוני הפרגים. גם הסגול העדין של השלח כבש לו שטחים נרחבים ובתוך זה - כאילו לשם גיוון - מציצות נקודות התכלת של ,לשון הפר ומקור החסידה הגדול. עמוסי זרים חוזרים הילדים מטיוליהם ...כשסומק לחייהם משלים את שפע הגוונים של פרחי הבר בעקבות הצמחייה העשבונית מתקשטים גם העצים. השקד האפרסק גמרו כבר את תקופת פריחתם הקצרה וכעת בא תורם של קרוביהם .השזיף, התפוח ושאר הוורדניים כך גם בחורש ובשטחי הנוי. אלה שעמדו בשלכת התעוררו כבר מתרדמתם הקצרה: לבנה מכוסה כבר עלווה חדשה רעננה, ובענפי אלון התבור והאלה הארצישראלית נראים גם עגילי הפרחים. ואם נעבור בחורשת אורנים נתכבד בגשם זהוב, היורד עלינו מהפרחים הזכריים. חלק גדול מזה יוצר שטיח צהוב על פני הקרקע, או צף על פני השלוליות, אך לפחות חלק מגרגירי האבקה מגיע בעזרת זרמי אוויר עולים גם אל תעודתו - אל האיצטרובלים הזעירים האדמדמים, אשר בקצוות הענפים .העליונים אחד מעצי החורש לבש ממש בגדי חג, הרי הוא כליל החורש. האם ראוי הוא לכינוי "כליל" שפירושו - זר פרחים או עטרת, וביטוי הוא לכלה מקושטת, ליופי מושלם? זאת אולי לא ברוב ימות השנה, כשהוא עומד צנוע, נמוך קומה, אחד מיני רבים. אבל כעת, אחרי שלכת החורף הוא מכוסה כולו פריחה וורודה, ויכול לשמש כסמל לעדנה ורעננות. אם .כן - השם באמת מגיע לו בזכות לבושו האביבי פריו - תרמיל פחוס וארוך, המכיל זרעים רבים, מעין טבעות כסף. אולי זה נתן את היסוד לאגדה הנוצרית שלפיה תלה עצמו בין ענפיו תלמידו הבוגד של ישו הנוצרי - יהודה איש קריות. הזרעים מסמלים לפי זה את מטבעות הכסף שהוא קיבל בשכר בגידתו ואמנם העץ מכונה .JUDSBAUM ובגרמנית JUDASTREE באנגלית (דב הלוי (שער הגולן)

bimbo.

New member
אמי יקירה, אודה לך מאוד אם תוכלי

לשלוח לי תמונות מהמפגש האחרון. תבת המסרים שלי הוציאה לי לשון ולא יכולתי לשלוח לך מסר.

boaz31

New member
מתי פורים- מי יודע- כמו אותה-

שאלה שהיינו בילדותנו שואלים את התרנגול-הודו והוא היה עונה בדרכו שלו וכולנו הינו צוחקים ומפסוטים- מי זוכר????

offe

New member
ועוד בוקר יפהפה במזגיותי

מנצלת את הימים האחרונים של החורף לפני בוא הקיץ המשאירני ספונה בביתי. בועז - דרדרדרדרדר - הזכרת לי נשכחות
D
קלייר - על הבאת החומר המעניין. וכל אלה שכבר קמו ואלה שיחזרו מהשיטוטים שיהיה עוד יום פורה, מרגש, נעים וכו'. אתמול בערב הייתי במכון כושר - תראו איזה תסריט יפה: אני הולכת במרץ על ההליכון ובאותו זמן מציצה דרך החלון לחדר שבו בני מתעמל בהתעמלות המודרנית שהצעירים מתעמלים קיקבוקסינג - כמה נחת והנאה זה מביא. סיפרתי לכם שהייתי בשבת בצומת ביל"ו איתו ועם התינוקת - מאחר ואשתו הייתה עסוקה עם הוריה - ואתמול אומר לי: אמא, את יודעת, בשבת מאוד נהניתי מהטיול שלנו. אין אין אין עוד שעות איכות כאלה. המשך יום טוב בידידות offe

emmy5

New member
יעלי אתמול היתי בהרצעה מעניינת על..

קשר בין פורים והאנטישמיות המודרנית... "פרשת זכור" ,ליהודים ...

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo4.gifאמי, אני מקווה שנהנית מההרצאה

אופי- זו אחת מהאמירות והרגעים

של הכי הכי נחת בחיים - והלוואי שיהיו לך עוד רבים כאלה
...

אנימו

New member
כשנכנס אדר. חידה (לא של חמיצר)

ואם תבקשו אתן רמזים בהמשך. בינתיים אתם מתבקשים לזהות מי בתמונה????

אנימו

New member
אממי. חיכיתי לתגובה כזו. לי יש תמונ

אחרת באלבום. אולי אצליח בהמשך לסרוק ולהעביר. המשיכי לנסות. הפרס מצטבר(לא ברור עדיין טיבו). מחכה לניסיונות נוספים ואז אשלח הרמז.

אנימו

New member
אממי. שלחתי לך בונוס-פרס ניחומים

מעוגת פירות של קפה לשעה עשר.

לא זוכרת אלא שהיתה תימניה......

ולא בא לי כעת לחפש...אני עוברת מהר על חמשת הפורומים שלי ויוצאת...

למעלה