משנכנס אדר.....

משנכנס אדר.....

תמיד אומרים שכופרים עושים את זה בשביל הנוחות כדי לפרוק מעליהם את עולה הקשה של הדת, אז הנה יגעתי ומצאתי פעמים שעל האנוס להחמיר על עצמו במקום שאחרים מקילים.
1) אנוס ששכח יעלה ויבוא, אסור לו לחזור ולהתפלל שוב מכיון שאינו מאמין בהלכות יעלה ויבוא הרי שאם יתפלל שוב, לשיטתו ברכתו לבטלה.
2) אסור לאנוס לצעוק מלח מלח בין נטילת ידים להמוציא, מכיון שאינו מאמין בחובה להטביל את פרוסת המוציא במלח הרי שלשיטתו נחשב הפסק.
3) אנוס שהיה מהלך באוויר ע"י אמירת השם המפורש אווירוניאל, ושמע/ראה מאחורי הפרגוד קול רעם/ברק אסור לו להפסיק ולברך על הרעם/ברק מכיוון שאינו מאמין בברכה הרי שלשיטתו לא נחשב שלוחי מצווה ומסתכן בנפילה בגלל היסח הדעת מהשם הקדוש.
4) אנוס שנכנס לפרד"ס ופגש באלישע בן אבויה מגדולי היוצאים בשאלה, חייב לברך ברוך שחלק מחכמתו ליראיו למרות שאלישע בן אבויה יצא מכלל חכמי ישראל, הרי לשיטת האנוס בוודאי שישמעאל בן אבויה נחשב מכלל חכמי ישראל ולכן חייב האנוס בברכה.

מרבין בשמחה...

ונשאלת השאלה למה כתוב מרבין ולא מרבים?
אלא שמכיון שאמרו חז"ל אין שמחה ללא אשה אם כך בצדק אמרו מרבין בלשון נקבה ולא מרבים.

ה

ההוא ארמאה

Guest
אנוס שמחלל שבת

חייב להניח תפילין באותו השבת. משום שכל בן ישראל מצווה לשאת/לקיים שתי אותות מידי יום - 1) ברית המילה, 2) תפילין או שבת. ואם חילל שבת חייב להשלים את האות השנייה בהנחת תפילין.

גדול. חודש אדר מוציא מאיתנו את הטוב ביותר

ומה הפסק לגבי אנוס שאכל רוקפור ורוצה לאכול בייקון כמה זמן צריך להמתין ?...

תשובת הרב

אכל גבינת רוקפור ורוצה לאכול אחריה בייקון עליו להמתין שנה שלמה עד שיאכל את הבייקון וזאת למה? מכיון שאמרו חז"ל עבר [ו]שנה נעשית לו כהיתר, הרי שאם ימתין שנה יותר לו לאכול את הבייקון.

ממש חזירות

ריח של נקניק חזיר עושה לי בחילה. בייקון – גם מבשר הודו דוחה אותי. "סטייק" לבן – ניראה לי ג'יפה כשאפשר לאכול סטייק בקר מעולה (איפה עוד בעולם עושים "סטייק" מחזיר ?!?!). נקניקית חזיר דווקא טעימה אבל אני נמנע בעקרון מנקניקיות בכלל.

לגופו של עניין - אם אתה אוהב את זה - תאכל בייקון פונדו עם גבינה מותכת 30% ותקנח עם עוגיות חמאה עם קרם שמנת ועם פיסות בייקון קלויות מלמעלה - ממש סעודת בריאות :))))

למעלה