משמעות ...........

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
משמעות ...........

שלום! עקב המצוקה היומיומית שפוקדת אותי ובין כל אותן הבעיות בחיי החלטתי לנסות ולפרוק קצת מהתחום בו עוסק פורום זה. ובכן, אני בחור בן 21. נולדתי למשפחה דתית לאומית. כל חיי גדלתי ברוח זו (כמובן שיש עניין אינדיווידואלי אצל כל משפחה ומשפחה). כלומר, גדלתי באווירה של ה"כיפות הסרוגות", "ישיבות הסדר" וכו' וכו'. כל חיי, מאז היותי קטן, הייתי אדם מופנם וסגור. הייתי תמיד בוגר מכולם מבחינה נפשית. כלומר, כל מה שעניין את כולם בגילאים השונים, לא עניין אותי. כאשר את כולם עניינו המשחקים, כדרך טבע העולם, אני תמיד ברחתי הביתה. תמיד ברחתי אל חדרי. תמיד חיפשתי את המשמעות מאחורי כל דבר. תמיד ניסיתי להבין ולהבין מה מסתתר אחרי כל דבר. וכך עם השנים, כיאה למשפחה דתית לאומית טיפוסית, שלחו אותי הוריי לישיבה תיכונית. בשנים של הישיבה התיכונית, כאשר התבגרתי במקצת,חונכתי כמובן ברוח הישיבה ובצורת החיים אותה היא הכתיבה. באותן השנים הייתי "דוס". כלומר, הייתי תמיד יושב בבית המדרש ומנסה ללמוד ולחקור. למצוא את העומק. להבין את משמעות החיים. ניסיתי למצוא את דרך החיים האידיאלית. את הדרך האמיתית והנכונה בה עליי לחיות. מהשנייה בה אני פוקח את עיניי בבוקר ועד לעלייתי למיטה. כמובן עם הזמן הכל התנגש. כאשר ניסיתי לחיות במסגרת החיים הזאת לא הסתדרו לי כל מיני דברים. למשל כשהייתי רואה סרטים מרגשים ויפים וליבי נצבט למראה שחקנית יפה, לא הסתדר העניין. לך תסביר לרב שלך על הסרט שראית אתמול. איפה העולם שלי ואיפה העולם שלו. וכך אט אט התגלגלו להן השנים, תוך שאני תמיד חי בבית עם הוריי, בשכונת הגיטו היהודי. בשנים האחרונות, תוך שעברתי תהפוכות כאלה ואחרות בחיי, התחלתי לשים לב לצורת חיי. לחברה בה אני חי. לאותם האנשים שכל חיי חונכתי וחשבתי כי הם הם היהודים האידיאליים. הם האנשים העמוקים המבינים את משמעות החיים הנסתרת. הם האנשים המוסריים שהולכים בדרך התורה וחיים בהרמוניה מופלאה עם העולם. אלה הם האנשים שיש להם תשובות. יהיה לי קשה להסביר זאת לאנשים שלא חיו בחברה בה אני חייתי, או לאנשים שכן חיו בחברה הזאת אבל לצערי עוד אטומים מלראות. אטומים מלראות את הצביעות והגועל. אטומים מלראות את החינוך הגדול לאידיאלים וערכים אבל תשומת הלב תמיד תהיה בעיקר על איך אתה נראה. על כל אותן השטויות הקטנות. הפרטים השוליים של החיים. בלי לשים לב לדברים הרציניים. לעומק, לבפנים. כמובן שאין בידי ובכוחי לבטא את דבריי והשקפת עולמי דרך מילים פעוטות אלו. אבל למרות הכל מנסה אני. עם הזמן הגעתי למסקנה מאוד מאוד חשובה בחיים. מסקנה שתמיד שמעתי עליה, אבל רק בשנים האחרונות הגעתי אליה מתוך עצמיותי. החיים הם לא שחור לבן. אין דרך אחת בה עלינו לחיות. אין דרך אחת ויחידה להיות יהודי. אין דרך אחת ויחידה בה נזכה לתואר "היהודי האידיאלי". אט אט הבנתי, כי לאלוהים לא אכפת מהשטויות הקטנות שכל חיי העסיקו אותי. איך אני הולך, עם כיפה או בלי כיפה. איזה גודל השרוול של ההיא, ואם היא הולכת עם חצאית או מכנסיים. כל אותם העיוותים עליהם גדלתי וחונכתי. התחלתי להבין, כי כל מה שאלוהים רוצה ממני זה לחיות את חיי בדרך הכי טובה שאפשר. לשאוף כל חיי להיות אדם טוב יותר ויותר. לקיים את המצווה הכי הכי חשובה - "ואהבת לרעך כמוך". רק לאהוב ולאהוב. להעניק אהבה בעולם. שכל מקום בו אדרוך אשתדל להעניק חום ואהבה לסובבים אותי. להושיט יד אל הנזקקים. לראות את היופי. לחוות את החיים בדרך הטבעית ביותר. לצחוק, לכעוס, לבכות, להתרגש, להתאהב, ליצור, לחוות, להתחדש...... לטייל בעולם. לראות את אותן המקומות המופלאים ולדעת בתוך תוכי שאלוהים אכן קיים. למצוא את אהובתי אי שם. להתחתן. להקים משפחה. ולגדל את ילדיי תמיד בשאיפה להיות אנשים טובים יותר ויותר. אני קורא לעצמי אדם דתי. אבל כשאלך ברחוב הבנאדם הפשוט והממוצע שיראה אותי, יגיד כי אני חילוני. למה? כי אני הולך בלי כיפה. אבל זה לא משנה לי. כי האדם הפשוט לא יכול לראות את תוכי. הוא לא יכול לראות את ליבי. הוא לא יכול לדעת במה אני מאמין ולאן אני שואף. זה קשה. קשה לי מאוד. פתאום לנסות לשנות הרגלים עליהם גדלתי כל חיי. אבל למרות הכל אלחם. למרות הכל אחיה לפי אמונותיי ועקרונותיי. לא אביט על אף אחד דרך העין החיצונית. אלא אסתכל אל תוכו. אל מי הוא בפנים. כי יודע אני כי היושב במרומים רצונו היחיד הוא שאעניק אהבה. שאקיים "ואהבת לרעך כמוך". בתקווה לחיים אני

מדהים

אחי איזה כתיבה מדהימה איזה מסר אתה מעביר בשורות אלו,מסר שקשה מאוד להבין אלא כמו שאתה אומר ע"י החיים עצמם,ללא כל מורה,ללא כל עזרה,פשוט מאוד-החיים עצמם והזמן-הם המורה הכי טוב! אני כל כך מסכים איתך שאנשים מרוב שהם שואפים לטוב ושואפים לערכים הטובים הם שוכחים את הדרך.למשל בבתי הספר של ימינו שאמרוים לחנך וללמד, המורים שואפים להוליך את התלמידים לטוב,להישגים,שההורים שלו יהיו גאים בו וכך נהפכת ההצלחה למטרה נעלה,למטרה של השיגים וציונים גבוהים,תוך כדי זניחת דרך הארץ,זניחת הערכים החשובים בחיים,זניחה של הדברים המהותיים בחיים וכל כך חשובים לאדם ולעולם בכלל.הכסף נהפך למטרה ולא לאמצעי. אני כל כך מסכים איתך שהיום אנו שוכחים את מהות החיים ואת משמעותן ורק נאבקים ונלחמים על החיצוניות,ההישגים,שאלה דברים שאכן חשובים אך לא החשובים באמת ודי שטחיים. מאוד אהבתי את מה שרשמת....

מעמיק ומרגש!

מתקשר אצלי לכתבה שהיתה בהארץ השבוע שבה הורים שומרי מיצווןת דיברו על כך שהם מעונינים לפרוץ את הסגירות של החברה הדתית ויזמו ביס משותף לילדים חילונים. שלך חנה גונן

pacha3

New member
אמיתי נורא!

יכל להיות נחמד אם היינו יכולים לקבל כל אדם באשר הוא מבלי להסתכל על חיצוניותו,תודה לך ידידי.

סינפלית

New member
איזה מוזר..לי קורה את אותו הדבר רק

הפוך...לי קורץ העולם הדתי.אני שבאה מעולם חילוני ומסורתי התחלתי לראות את הכיעור ביופי העולם הזה...התחלתי להתקרב לדת ולהתחזק. כל מכריי לא מבינים מה עובר עלי ולא לוקחים את זה/אותי ברצינות.אם תראו אותי ברחוב לא תתדעו שנפקחו עיניי,שאני קוראת באהבה את ספרי ברסלב ותהילים,שבשוכבי ובקומי שפתי מתפללות לבורא עולם,לא תראו שהאמונה בוערת בי מבפנים.ומה שעצוב הוא שכשתסתכלו בי לא תראו את הקרע שבי.לא תבחינו בעצב תהומי שבתוך ליבי,כי יודעת אני ששני העולמות-החילוני והדתי-מתנגשים בי ואחד לא נותן לשני מנוח.פשוט מפחדת לעשות את הצעד הבא לא רוצה לעזוב את אחיזתי מהעולם החילוני שבו חיים כל מכריי,כל אהוביי,אבל כשאני מתקרבת לעולם הדתי וממשיכה להתחזק,מבפנים אני מרגישה כאילו אלפי פרחים לפתע נפתחים בתוך נשמתי,אז בלי שאף אחד רואה,כשאני לבד עם עצמי בחדר אני עומדת במקום עוצמת עיניים ומתפללת חזק חזק בדמעה לבורא עולם שיאיר לי את הדרך בה הוא רוצה שאצעד,הדרך שבה אהיה בן אדם טוב יותר אוהב יותר שלם ושמח יותר...ושאפסיק להלחם בעצמי."והלוואי שזה הכל עד לכאן" יוו יצא לי קצת עצוב...הנה דוגמא ממש "בשידור חי" למחשבות שמתרוצצות לי כשאני חושבת על העולם החילוני שאני אוהבת שונאת,ושאני לא מסוגלת להתנתק ממנו.עדין לא.

pacha3

New member
נשמה מתוקה....

כולנו מחפשים את האידיאל,אני כמוך גדלתי במשפחה מסורתית קמעה, בגיל 16-17 החלטתי לנסות את אורח החיים הדתי...ואכן היה לא רע בכלל... אך עזבתי את העולם...מרוב שהאמנתי בלנסות ולהיות אידיאל כזה או אחר...כבר לא היכרתי את עצמי ושיקרתי לעצמי...וכמובן שזה הדבר האחרון שאנו רוצים.... עצתי לך:תהיי כנה עם עצמך...את לא חייבת להתנתק לגמרי מעולם כזה או אחר...תחיי את חייך בדרך הכי מקורית והכי את שאת יכולה....את יכולה גם לקרוא ברסלב וגם ללכת להצגה וגם לקרוא קוראן וגם לקרוא תנך,תני לזה לבוא מתוכך{לדרך והכיוון שלך}ואז זה יהיה הכי טוב בשבילך שולח המון נשיקות והצלחה{שבטוח תהיה לך}מאהובך הנצחי והמרוחק קמעה{רק פיזית} שלום

אני לא מאמין....

בדיוק אותו דבר כמו שסיפרת קורה לי. אני אדם חילוני מבית חילוני (כשרות וקידוש וחגים) ואני היום כבן 18 ובדיוק כמוך גם אני מבחוץ נראה חילוני אך בפנים אני די מסורתי. כבר המון זמן אני נמשך לדת ומנסה להתחזק אך אני פוחד לעשות את הצעד הבא...מפחד להיות דתי (לא רוצה הליות דתי אלא באמצע-מסורתי) מפחד להתחזק יותר מדי ומפחד מהתגובות של הקרוים שלי. לי אישית קוראים בציניות "הרבי" /"החוזר בתשובה" וגם אותי לא בדיוק מבינים ולא לוקחים אותי ברצינות. גם אני בדיוק כמוך כשאני לבד אני מתפלל וקורא דברי תורה...די בסתר. אני עצמי לא רואה את עצמי כאדם דתי לעוד כמה שנים (לא רוצה להיות דתי) אך מסורתי כן וכך אני חשוב שאחרי הצבא אני יהיה יותר בקיא בקטע הזה ובטח אחרי החתונה....

pacha3

New member
אתם צריכים להבין דבר אחד

ושאף אחד לא יפחיד אתכם וכדומה, הרצון שלכם הוא לדעת את מקורותיכם ומי אתם ומה זה יהודי לכו תלמדו ,תתעניינו שום דבר רע לא יקרה מזה,אבל תישארו נאמנים לעצמכם, אתם לא חייבים להיכנס לזרם מסויים או להתחיל לעשות ככה וככה הכל צריך לבוא מבפנים תהיו אמיתיים מספיק וכנים מספיק עם עצמכם ואל תפחדו כי האמת...שאין לכם ממה לפחד המון הצלחה ואהבה

זה דיבור של לב יהודי אמיתי.

כי לא הכובע קובע, לא המעיל מועיל ולא העניבה מעידה על ענווה.

למעלה