משמעות שמות

משמעות שמות

שלום, יש לי כמה שאלות בנושא שמות: 1- האם משמעות השם קשור לקבלה? 2- האם שם אחד יכול לתת מזל לאדם אחד אך לאדם אחר הוא לא יתאים? או שאם שם הוא שם לא טוב אז הוא לא טוב לאף אחד? 3- האם באמת שם של אדם יכול לתת לו מזל וההפך? 4- אם אני רוצה לבדוק האם השם שלי מתאים לי- למי עלי לפנות? האם אוכל לקבל פרטים על אדם מומחה /דתי שידע לענות לי על השאלות ולבחון את התאמת השם שלי? 5- האם שינוי שם באמת יכול לשנות לאדם את מזלו? לפתוח לו את המזל? תודה רבה אגב- חלי זה שם בדוי

golan heights

New member
שמות

שמות זה דבר לא פשוט בכלל ולא מתעסקים איתו. לא משנים שם בקלות, אלא צריך כובד ראש והתייעצות עם פוסק ותלמיד חכם גדול ולא סתם "דתי". בד"כ המקרים בהם משנים שמות הם: כשיש לגבר שם של אישה או לאישה שם של גבר, כשקראו לאדם על שם של סבא או דוד שנפטר צעיר או משהו כזה (במקרה כזה בד"כ מוסיפים שם נוסף) ועוד מקרה אחד או שניים בודדים. בכל אופן, כדאי לשלוח שאלה להרה"ג בן ציון מוצפי, תרשמי בגוגל "דורש ציון" זה האתר שלו, יש שם אפשרות לשליחת שאלה. תשאלי לגבי השם שאת רוצה. השם לא נותן מזל, אין איתנו יודע עד מה, אבל אפשר בקטנה להגיד שהשם כן קשור לצינורות השפע (לכן גם עדיף לא לקצר שמות, או אם יש 2 שמות לקרוא רק באחד)... מזל או חוסר מזל נובע אך ורק מהמעשים שלנו, שמירת מצוות או לא. כל העניין עם השמות שייך רק לצינורות השפע, ועדיף מאוד כמו שאמרתי בתחילה, לא לשחק עם השם, ולהתייעץ עם הרב מוצפי, ואם הוא אומר להחליף אז אפשר בהחלט לסמוך עליו.

תשובה

1. בקבלה אכן לומדים על משמעות השם - שהוא קשור למהות הנשמה. 2. שם לא טוב ושהוא לא שם יהודי לא טוב לאף אחד. 3. שם האדם מעיד עליו ועל מהות נשמתו. 4. אם השם שלך הוא שם יהודי הוא טוב, ואם זה לא שם על פי היהדות אז צריך להוסיף (לא להחליף) שם יהודי. בכל מקרה את יכולה להתייעץ על כך עם הרב עידו וובר . 5. כן, וכנ"ל בתשובה 4, אבל על פי הקבלה מי ששומר את המצוות זה מה שפותח ומשנה הכי הרבה את המזל.

מושי 58

New member
שינוי שם

בדרך כלל על פי ההלכה מותר לשנות רק במקרה חולי מסוכן ר"ל. השם הוא צינור של חיות, השפעת החיות מלמעלה היא דרך אותיות השם. לפתיחת "מזל" ישנן סגולות אחרות. ישנן מצוות סגוליות כמו מעשר כספים שהן מסוגלות לפרנסה. תתיעצי עם רב מוסמך בנושא.

חגית כץ

New member
שם האדם

כאשר הורים נותנים לילד שם, נזרקת בהם מעין נבואה מין קול פנימי שמכוון אותם איזה שם לבחור. תעשי סקר קטן בקרב הורים למה בחרו דוקא בשם של התינוק, ותגלי כי להרבה מהם היה דחף לא מוסבר לבחור דווקא בשם מסוים. ולכן כמעט ולא משנים את השם. רק במקרים קשים מאוד כמו מחלות וכדומה מוסיפים שם. אגב ידוע כי "משנה מקום משנה מזל" אולי זאת הזדמנות, להחליף מקום (מגורים/ עבודה/לימודים או כל מקום אחר שאת מרגישה שם תקועה)

אני לא יודעת עד כמה זה מדוייק

לפחות לגביי, אבל אני דיברתי עם רב שמתעסק כבר שנים במשמעות השמות עפ"י הקבלה ובהתאם לתאריך הלידה (העברי) והוא אמר לי דברים שנשמעו לי כל-כך נפלאים עד שהטלתי ספק גדול באמיתותם (כי אני מכירה את עצמי טוב יותר מכל אדם אחר, מה לעשות).

למעלה