משמעות של ציורים

RB28

New member
משמעות של ציורים

שלום לכולן/כולם. הבת שלי בת 4,והיא אוהבת מאד לצייר ויש להוסיף שהיא מציירת מדהים. השאלה שלי היא: ברוב הציורים שלה מופיע מוטיב חוזר-בית-,רציתי לדעת אם יש לזה משמעות ומהי. תודה

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי אי אפשר לפרש ציורי

ילדים, אלא על ידי איש מקצוע, שראה את הילד ומתייחס לקונטקסט כללי (וגם לכמות גדולה של ציורים). אני מניחה שיש גם משמעות לצורה שבה מצוייר הבית, ליחס בינו לבין העצמים האחרים בציור ועוד. כשיש מוטיב חוזר אצל הילדים שלי הרבה פעמים זה פשוט בגלל שזה איזה "טרנד" בגן...

נעה גל

New member
אני מסכימה עם לאה לגבי הזהירות

הנדרשת בציורי ילדים. אבחונים מסוג זה נעשים ע"י פסיכולוגים ולא עומדים בפני עצמם. כלומר, גם צריך לקחת רצף של ציורים על פני זמן וגם להכיר את הילד ואת ההסטוריה שלו. רק כשיש את כל המרכיבים יחד אפשר להגיע למסקנות לגבי הילד. אם הנושא מענין באופן עקרוני ישנו ספר הנקרא " ציורי ילדים כאמצעי הבעה ואבחנה (הילד ניכר בציוריו)" של יהודה רימרמן בהוצאת אוצר המורה (אפשר לקנות את הספר דרכם). יש לי את הספר בבית, לפעמים אני מעיינת בו, אני לא יכולה להמליץ עליו או לא להמליץ עליו משום שאני לא מבינה מספיק בנושא. בכל מקרה, זה מה שהוא כותב לגבי ציורי הבית: "מכל העצמים של העולם הדומם אין חביב על הילד מהבית. על עף שכיחותו בציורי ילדים נחקר הנושא אך מעט... הבית של בני 4-6 הוא, על פי רוב, מרובע היוצר קיר חזיתי ועליו נשען הגג המתואר ע"י טרפז או על ידי משולש. יש גם בתים ללא גג. ציור בית חסר גג בגיל זה אין פירושו כי לבית גג שטוח. כאשר מתבקש ילד לצייר בית בעל גג שטוח, הוא מצייר את השטח הבלתי נראה כאילו היה בולט ונראה. קן הציור אינו בטוח ולא אחיד. עדיין אין ידו של הילד מסוגלת למתוח קו ישר. גם הרווח בין הצלעות הקיצוניות אינו אחיד, והזויות מגלות נטיה להתעגל. בבית של בני 4-6 חסרים עדין חלונות או דלתות, קו הקרקע ולעתים הגג. אם יש חלונות, הרי כמעט תמיד הם נשענים על הצלעות הקיצוניים וצמודים לגג, כאילו שתי עיניים בדמות ה"איש" (אנטרפומורפיסם). קיר הבית שקוף ובעדו בולטים הרהיטים, ליתר דיוק - שולחן וכסאות. לעתים מצויים על השולחן פרחים ומעליו - נורת חשמל. שקיפות הקיר אינה מפריע לקבוע בו חלונות. הבית הוא חד קומתי ובו שני חלונות משני צדדיו ומופיע בציוריהם של בני הכפר באותה מיד כמו בציוריהם של בני העיר. בתים גבוהים, שבהם יותר משני חלונות נדירים מאוד ועושים רושם של גורדי שחקים." נראה לי שהמשמעות של מוטיב חוזר בציורים של בית היא שהילדה שלך היא ילדה
.

בתי והציורים

זה משהו לא מהעולם הזה. אנחנו קוראים לה "הפיקסו". היא יודעת לצייר בית ושמש ועננים וילדה (ועושה את זה יפה, כשמתבקשת באיבחונים או בגן, הכולל פרטים והכל) אבל זה פשוט לא מעניין אותה! כשהיא מציירת להנאתה זה נראה מופשט לחלוטין, המון צבעים עזים, קוים רחבים, עיגולי צבעים נוגדים, וכו´. אני מתה לתת את הציורים שלה פעם לאיש מקצוע שיסביר לי מאיפה זה בא. לא ריאתי אף ילד בגן שלה מצייר בצורה כזו.

למעלה