בוקר טוב לכלם הביטוי "חבל על הזמן" הפך לביטוי שיגרתי בחיינו, יש מישהו שיכול לתת פירוש או משמעות, שנוכל להבין את הביטוי הנ"ל, והמשמעות צריכה להיות חד משמעית, תודה
,תודה sailor אני חושב שהמשמעות היחידה של " חבל על הזמן" זה משהו שאין לו הגדרה בז'רגון האקדמי וכל דבר בהקשר המשפטי יכול להיות מובן וקשור באינטלגנציה של השותפים לשיחה לדוגמא אם אני אגיד ש מכבי תל-אביב זו קבוצה "חבל על הזמן" מה הכוונה? (-: (-: (-: (-: (-: (-: (-:
תהיתי לא אחת איך נולד הביטוי שאומר בעצם את היפוכו, ולעניות דעתי המשמעות החדשה היא בערך "חבל על הזמן שיבוזבז בדברי שבח ארוכים". לדוגמה, "ראיתי אתמול סרט שחבל על הזמן" הייתה במקור: "אם אתחיל לספר לך איזה סרט מדהים ראיתי אתמול ולמה הוא כל כך מדהים זה ייקח המון זמן, אז חבל על הזמן ופשוט תאמין לי." מה דעתכם?
הכתיב הנכון הוא חבל"ז שגם נראה טוב וגם נשמע טוב שחבל על הזמן. אני לא יודע לאיזו גזרה דקדוקית זה שייך, אבל יש עוד הרבה כאלה, רובם בצבע חאקי: דגמ"ח, שכפ"ץ, סמג"ד, קפל"ד, מפח"ש וברחש.
כשמישהו הוא "אמן בחסד" האם הכוונה - אמן בחסד עליון שכישוריו נדירים בזכות עצמו? או שהוא כישרון גרוע ורק בזכות חסדו של המורה שלו (או סתם גורם אחר) - הגיע לאן שהגיע? אני תוהה כיוון ששמעתי לא פעם שמשתמשים בביטוי גם במובן זה וגם במובן ההפוך לו. אז מה הכוונה המקורית?
שבוע טוב לכלם ותודה על התגובות אשרמחזקות אצלי את הדעה שהייתה לי קודם. אך סה"כ רציתי שמישהו ישכנע או יסיט אותי מהמחשבה דהיינו ש"חבל על הזמן " המשמעות חוסר היכולת לבטא, או לקטלג, את הנושא או המושא שבו אנו עוסקים, וצריכים להגיב או לתאר אותו , ואז אנו אומרים חבל"ז, וזאת מפני שאנו משתמשים לדוגמא בביטויים לא מתאימים לנושא המתואר אלא להרגשתנו, לדוגמא שאנו רואים ציור יפה, יש כאלה שמציינים אותו כמדהים בו בזמו שאפשר להגיד עליו שהוא יפה, אז ............ אם כבר נתנו לו את הציון הגבוהה ביותר "מדהים" מה יהיה אחד יותר יפה ממנו? חבל"ז
כמובן, אין אומרים 'בחסד' במשמעות שבכותרת הודעתי, על אמן. ניתן לאמרה על, למשל, על סיטואציה: הוא הגיע לאן שהגיע בזכות ולא בחסד. (וייתכן שבכלל 'בחסד' במשמעות שציינתי באה תמיד כש'לא' לפניה - לא בחסד. ואולי אף למעלה מזה, תמיד היא מלווה ב'בזכות ולא ב~').