משמעות ל ----"חבל על הזמן"

enigma5

New member
משמעות ל ----"חבל על הזמן"

בוקר טוב לכלם הביטוי "חבל על הזמן" הפך לביטוי שיגרתי בחיינו, יש מישהו שיכול לתת פירוש או משמעות, שנוכל להבין את הביטוי הנ"ל, והמשמעות צריכה להיות חד משמעית, תודה

sailor

New member
אין חד משמעות

יש משמעות ותיקה - משהו שלא כדאי לטרוח בגינו. משמעות בסלנג שגם הוא כבר לא כל כך חדש - משהו טוב מאד.

enigma5

New member
חבל על הזמן

,תודה sailor אני חושב שהמשמעות היחידה של " חבל על הזמן" זה משהו שאין לו הגדרה בז'רגון האקדמי וכל דבר בהקשר המשפטי יכול להיות מובן וקשור באינטלגנציה של השותפים לשיחה לדוגמא אם אני אגיד ש מכבי תל-אביב זו קבוצה "חבל על הזמן" מה הכוונה? (-: (-: (-: (-: (-: (-: (-:

sailor

New member
זו המשמעות

של הסלנג, אם כי חולון הוכיחו שדוקא הם קבוצה "חבל על הזמן".

גנגי

New member
שים לב גם

שבמשמעות החדשה יותר זה מתפקד כשם תואר, בעוד במשמעות שאנחנו רגילים אליה זה סתם משפט רגיל.

r o r o r o

New member
לעניות דעתי

תהיתי לא אחת איך נולד הביטוי שאומר בעצם את היפוכו, ולעניות דעתי המשמעות החדשה היא בערך "חבל על הזמן שיבוזבז בדברי שבח ארוכים". לדוגמה, "ראיתי אתמול סרט שחבל על הזמן" הייתה במקור: "אם אתחיל לספר לך איזה סרט מדהים ראיתי אתמול ולמה הוא כל כך מדהים זה ייקח המון זמן, אז חבל על הזמן ופשוט תאמין לי." מה דעתכם?

גנגי

New member
לדעתי (לעניות דעתי?) זה בכלל לא

"חבל על הזמן" אלא חבללזמן. כתיבה כזאת גם תבדיל את הביטוי מהביטוי הישן, ובא לציונה גועל.

r o r o r o

New member
ציונה, את באיחור קל

הכתיב הנכון הוא חבל"ז שגם נראה טוב וגם נשמע טוב שחבל על הזמן. אני לא יודע לאיזו גזרה דקדוקית זה שייך, אבל יש עוד הרבה כאלה, רובם בצבע חאקי: דגמ"ח, שכפ"ץ, סמג"ד, קפל"ד, מפח"ש וברחש.

sailor

New member
חבלז עם " או בלעדיהם

שימש בצבא דוקא במשמע המקורי. המוטו של האפסנאים היה "למה לך לחכות? חבלז"

alonaski

New member
אפרופו... באותו הקשר:

כשמישהו הוא "אמן בחסד" האם הכוונה - אמן בחסד עליון שכישוריו נדירים בזכות עצמו? או שהוא כישרון גרוע ורק בזכות חסדו של המורה שלו (או סתם גורם אחר) - הגיע לאן שהגיע? אני תוהה כיוון ששמעתי לא פעם שמשתמשים בביטוי גם במובן זה וגם במובן ההפוך לו. אז מה הכוונה המקורית?

enigma5

New member
חבל על הזמן --- הביטוי המושלם -- לחוסר...

שבוע טוב לכלם ותודה על התגובות אשרמחזקות אצלי את הדעה שהייתה לי קודם. אך סה"כ רציתי שמישהו ישכנע או יסיט אותי מהמחשבה דהיינו ש"חבל על הזמן " המשמעות חוסר היכולת לבטא, או לקטלג, את הנושא או המושא שבו אנו עוסקים, וצריכים להגיב או לתאר אותו , ואז אנו אומרים חבל"ז, וזאת מפני שאנו משתמשים לדוגמא בביטויים לא מתאימים לנושא המתואר אלא להרגשתנו, לדוגמא שאנו רואים ציור יפה, יש כאלה שמציינים אותו כמדהים בו בזמו שאפשר להגיד עליו שהוא יפה, אז ............ אם כבר נתנו לו את הציון הגבוהה ביותר "מדהים" מה יהיה אחד יותר יפה ממנו? חבל"ז
המשך יום נעים אופטימיות ניצחית

גנגי

New member
הכוונה לאמן מעולה.

בחסד עליון - עליון = ה', שמאציל עליו כישרון, מן הסתם. מעולם לא שמעתי את הביטוי במובן הפוך.

אולי כוונתו הייתה ל'בחסד' בניגוד ל'בזכות'.

כמובן, אין אומרים 'בחסד' במשמעות שבכותרת הודעתי, על אמן. ניתן לאמרה על, למשל, על סיטואציה: הוא הגיע לאן שהגיע בזכות ולא בחסד. (וייתכן שבכלל 'בחסד' במשמעות שציינתי באה תמיד כש'לא' לפניה - לא בחסד. ואולי אף למעלה מזה, תמיד היא מלווה ב'בזכות ולא ב~').

אני לא תמיד מצליח להבין...

למה מתכוונים כשאומרים "חבל על הזמן". חייבים להחליף את הביטוי הזה...

sailor

New member
קרא

את התשובה של גנגי למעלה. זה יעזור לך להבין לפחות בחלק מהמקרים. עוד סימן קטן - כשאתה שומע שחבל על הזמן, מדובר ברוב המקרים בסלנג.

בחלק מהמקרים אני מבין...

בייחוד אם מוסיפים בנזונה. אבל לפעמים אי אפשר לדעת, ואני נאלץ לשאול למה התכוון המשורר.

למעלה