משמעות השם תאי???

ברבאמא 2

New member
משמעות השם תאי???

מישהו יודע מה המשמעות? מאיזו שפה? זה מתצלצל יפה אבל לא ידועה לי המשמעות.. אולי יש למישהו רעיון איפה אפשר למצוא פירוש לסוג שמות לועזיים???

shirka

New member
תאילנד אולי...../images/Emo3.gif../images/Emo9.gif../images/Emo98.gif

אז ככה: אני מכירה ילדה בשם זה שלפי

הוריה פירוש השם "מלאך", אבל לפני שנה הייתי בארה"ב הופיעה בטלוויזיה ספורטאית אמריקנית, אצנית ידועה או משהו ששמה תאי והיא הסבירה שפירוש השם יפה ביפנית. בכל אופן לקוחות יפנים של בעלי שנשאלו בנושא, לא שמעו את המילה הזאת אף פעם... אז לא יודעת מה פירוש השם אבל לפחות יש לך שתי אפשרויות לבחור איך תרצי לפרש את השם

תמי ס

New member
זה שמה של בתי...

אני לא שייכת לפורום שלכם, במקרה הצצתי וראיתי את שאלתך. ובכן, לבת שלנו החלטנו לקרוא תאי, בתחילה פשוט אהבנו את הצליל הרך של השם, לאחר מכן קיבלנו פירושים שונים. אז נאמר לנו (לא בדקנו אם זה אכן נכון) שבתאילנד הפירוש של תאי הוא "גן עדן", גירסה נוספת טוענת ש-תאי בלטינית פירושו שיוויון. אך שוב, בחרנו בשם הזה בגלל הצליל הנעים שלו. תאי היום כמעט בת 7 והיא מאד גאה בשם שלה ומאד שמחה על התגובות שהיא מקבלת (יש גם כאלה שלא אוהבים את השם אך הרוב מתלהבים) ומה שבטוח, אצלה בכיתה היא תאי היחידה...

תמי ס

New member
אגב...

ראיתי שרשור נוסף שלך ברבאמא לגבי שמות... כנראה שיש לנו טעם דומה... לבני הבכור קוראים דין...

AnnabeIIe

New member
משמעות השם תאי

tai בויאטנמית הוא כשרון (talent) בסינית tai פירושו גדול

פנדורה4

New member
ראי=גן עדן, תאי=חופש

אגב, ראי - במספר שפות (דווקא באירופה) תאי -משמעות חופש (התרגום של תאילנד - ארץ החופש)

תמי ס

New member
אכן גם על זה שמעתי

עוד שתי גרסאות שמעתי כמו שאמרתן והן דרך וחופש. אתן צודקות.

כמיסה

New member
באתר הורים יש רשימות שמות

עם הפרושים והמקורות שלהם כדאי לנסות

איזה שם יפה

אף פעם לא שמעתי אותו הוא ממש יפה ומיוחד, אמנם יש לי עוד הרבה זמן אבל הכנסתי אותו לראש הרשימה

nitzani

New member
לבן שלי קוראים טאי

והמשמעויות הן בת משפחה חרדית החליטה שזה ראשי תבות של טובת /טוהר ארץ ישראל אנחנו קראנו לו כך גם כי מצא חן בעינינו השם גם כי המשמעות שלו היא חופש (תאילנד היא ארץ האנשים החופשים ) ולמה ב- ט גם כי זה כתוב יותר יפה בעברית גם כי זה יותר נדיר מתאי וגם כדי שלאנשים יהיה מה לשאול ותמיד שואלים לבא אוטוטו אנחנו נקרא טום כדי לשמור על ה-ט

כפוש

New member
איזה יופי - גם אני חשבתי על זה לבן

שלי! בשבילי טאי זה ראשי תיבות של טלי-איתן-יחד (שזה אני ובעלי). מקצת שביררתי על השם הבנתי שיש לו המון משמעויות בסינית כמו: הגדול מכולם, שלמות, שמש ועוד. אני ממש שמחה לשמוע את מה שנכתב כאן וזה מחזק לי את כוונתי לקרוא לו כך. קצת פחדתי שכולם יעקמו פרצוף לשם המוזר - מסתבר שאני לא לבדי...

למעלה