משמעות השם נימרוד

zondi

New member
משמעות השם נימרוד

מה המעשה הנורא שעשה נימרוד שדתיים לא משתמשים בשם הזה? והאם יש בעיתיות כי לבני קוראים נימרוד

asaf2000

New member
נמרוד

משמעות השם כשמו כן הוא נמרוד בקב"ה. הסיפור המלא על נמרוד הלקוח מהמדרש מובא באריכות רבה באתר הזה (החל מאפיה שכתוב הפסוק: וימת הרן על פני תרח אביו בארץ מולדתו באור כשדים).

א77

New member
נמרוד

לפני עשרות שנים כשהחלו המתישבים בארץ עם שם זה, היה זה שם חלוצי. שם של צעיר הלוקח עצמאות. מחליט לשמור על עצמו בכחו הוא. כמובן שלשומרי מצוות וחוכי ישועות יש בעיה בזה. וכפי שכתבת.

אם כבר הזכרתם את זה...

תמיד תהיתי מדוע יש כזה דבר "שם לא טוב", הרי ידוע לכל שמשמיים מסכימים עם ההורים (ואפילו מכניסים להם ת'מילים לפה), מתי שהם בוחרים שם לרך הנולד..

../images/Emo79.gif מקפיץ!../images/Emo79.gif

מישו אולי??

TsLiLuSHSH

New member
בקשר לשם נמרוד !!!!!!!

לא יודעת איך להסביר את זה.. אבל אני פשוט מאוד מאוד אוהבת את השם נמרוד ולמרות שאני עוד רחוקה מלהקים משפחה... חשבתי שזה פשוט שם יפהפה לקרוא לילד שלי בעז"ה !!!
העניין הוא שאני בחורה דתיה... ואמרו לי שרצוי שלא /אסור שאני אקרא לבני בשם נמרוד... ואני פונה אליכם-בעיקר רבנים , מהם הגבולות? האם זה יהיה כזה נורא אם אני אקרא לבני בשם הזה ??
כי בסופו של דבר, האדם הוא שקובע את אורח חייו והתנהגותו ולא השם שלו!!!!! אז מה אתם אומרים? אשמח לקבל תשובה מוסמכת עד כמה שאפשר...
בברכת יום מקסים, צליל

למעלה