משמעות המילה SHODAN

משמעות המילה SHODAN

יובל, כתבת לפני כמה זמן פירוש למשמעות המילה שודאן, וכתבת שזה קשור לשערים שיש במקדשים יפנים, והשער הראשון קרוי כך... קודם כל אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים אבל מאיפה המידע הזה ? בתקופה בה חייתי ביפן, למדתי שהשער הראשון בכניסה למקדש קרוי TORII, ומעולם לא שמעתי שום שם אחר. המילה SHODAN מורכבת משני סימנים (קובץ GIF מצורף) SHO פרושו התחלה DAN פרושו רמה עד כמה שידוע לי למילה עצמה אין קשר למבנה המקדשים ביפן. שיטת הדאנים משמשת באמנויות רבות ביפן אשר רובן אינן קשורות לאמנויות הלחימה. --- קליגרפיה יפאנית, סידור פרחים, נגינה בחליל שקוהאצ´י, וכו´. הרעיון עם השערים במקדשים יפה אמנם אבל האם תוכל לציין מאיפה המידע הזה? בברכה, זאב א.

katana

New member
פירוש למילה שו-דאן

המילה כפי שהזכרתם מורכבת משתי מילים שמשמען ביפאנית שו=ראשון, דאן=מדרגה, משמע המדרגה הראשונה קרי, מי שהתאמן בקראטה והוענקה לו חגורה שחורה ראשונה. פירושים אלא מהווים את הפירוש העממי והפשוט של שודאן. אני ממליץ גם התעמקות מחשבתית בנדון כגון: שו-דאן, הצעד הראשון בקראטה, כניסה בשער הראשון לעולם אומנויות הלחימה בכלל והקראטה בפרט וכו´. כל טוב אבי בלייר

הצעד הראשון...

בעולם המערבי, החשיבה היא שמי שקיבל חגורה שחורה (שודאן), אז הוא למד הכל ויודע הכל). לעומת הגישה המסורתית, שסוברת שקבלת שודאן היא רק הכניסה של התלמיד לאומנות לחימה שבה הוא מתאמן. לפני שקיבלתי שודאן, הרגשתי שאני קרוב לפיסגה של הר, וידעתי שאגיע לפיסגת ההר, יהיו לי דברים חדשים ללמוד. כשהגעתי לשם, נגלו לפני מרחבים אדירים של נוף רחב ידיים, שהדרך לגמוא אותו, כרוך בצעידה עמוקה לתוך עולם אומנויות הלחימה... ככה לפחות אני חש.

הגם שהסמנטיקה מעניינת ...

הרי מסתבר לשמחתי, כי כולנו מדברים ומבינים את אותו הדבר ...

למעלה