משמעות החיים

משמעות החיים

יש למישהו עוד רעיון,מלבד התשובה הדתית השחוקה? לחיות כדי לעבוד את אלוהים,ממש טיפשי. שהרי לעובדו ע"מ לקבל פרס,אין ראוי.ושלא עמלק"פ-למה? לכבוד מה? והנה מזמן הייתי מתאבד,לולא פחדי משמחת רבים מחברי הפורום...

משמעות החיים היא להנות

ובשביל לקבל את ההנאה הניצחית על האדם לעמול בעולם הזה

מני 22

New member
הודעה שלך מראה בדיוק..

מי אתה, ומה אתה שווה מבחינה רוחנית. או שתתחיל ללמוד א ב או שתעשה את מה שכתבת, אתה זקוק דחוף לשיעור רציני באמונה או לחילופין פסיכאטר רציני, אבל אסור להזניח את הבעיה.

במיוחד השימוש בשם ה' המפורש

אדם שומר מצוות אמיתי היה כותב אלוקים. מני, מה שלום אח שלך?

מני 22

New member
צודקת.

אח שלי כנראה יעבור ניתוח בימים הקרובים אבל יש לו הרבה מצב רוח, והוא מאושר ומה שהכי חשוב זה שהרופאים אומרים שהוא יחזור לעמוד על שני רגלים. ב"ה היה הרבה ס"ד.

שפן1

New member
משמעות החיים

היא לצוטט באינטרנט ולהנות כל שניה כי חיים ק פעם אחת, סתאאאאאם לא !!! משמעות החיים היא לקבל את הטוב מהבורא, וזוהי מטרת הבריאה "להטיב לנבראים" ולכן פיתח הקב"ה באדם מכשיר לזה שזה התאוות והתענוגות אולם בכל אחד זה שונה יש אחד נהנה מאכילה ושתיה ושינה, יש אחד נהנה ממושכלות יש אחד נהנה מדברים רוחנים וכו' א"כ אנו רואים שהקב"ה הכשיר בנבראים רצון לקבל הנאה ותענוג וזה בהכרח ע"מ שלא יהיה לחם חינם כי אם היה בורא אותם ללא זה א"כ היו עושים המצוות מתוך הכרח לבד וללא ניסיון כי כך טבעם והיו מתביישים לקחת חלקם כי "מאן דאכיל נהמא דלא דיליה בהית לאסתכולי באפיה", וע"י זה שאדם משעבד את תאוותיו לקיום מצוות ה' שלא ע"מ לקבל פרס, הרי זוהי ממש תענוג ניצחי ונמצא ההפך העובד שלא עמל"פ, נהנה ביותר. אולם עיין בסוגיא זו באורך בדברי המהרי"ל אשלג זצוקללה"ה בספר מתן תורה ותכלית העניין בעבודת האדם, ובאורך מלכות נחזה פני מלך אכי"ר

sarav55

New member
מני תגיד שם וכל מי שמתפלל תהילים

יזכיר את אחיך להצלחה בניתוח תפילת רבים אינה עולה ריקם לפני כיסא כבודו

אלישיר

New member
אריאלה...

בעזי"ת היה לך ספק מי הוא המימוני? כתבת לא להאשים מישהו בכך שהוא... תכל'ס, לא הייתי עם אצבע קלה על ההדק, למרות שנפגעים יהיו בכל מקום חוץ מגן העדן. ההודעה לכולם "
זהירות אפיקוטרולס", נועדה כדי למזער את הסירחון שהוא משרה על הפורום. מה אעשה שלא נעים בלשון המעטה להיות בחברה קרובה עם אחד כזה? הלחינם אמרו להתרחק משכן רע? לשמור על ניתוק ממסית ומדיח (שזו ההגדרה של האפיקוטרולס)? הנה תעתיק כרטיסו האישי של מחרף מערכות ישראל הלזה -הוא ממש לא מנסה להסתיר את עצמו. משנכנס אדר-בדיחה 6ו מיימונידס1 / אתאיזם ודת ו 01:13 02/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 6ו מיימונידס1 / לשאול את הרב ו 01:12 02/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 6ו מיימונידס1 / ישעיהו ליבוביץ-הגותו ו 01:11 02/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 6ו מיימונידס1 / דתיים ו 01:10 02/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 6ו מיימונידס1 / חרדים ו 01:09 02/03/04 • משמעות החייםו מיימונידס1 / חרדים ו 00:28 02/03/04 ° מחקת? מה יש?ו מיימונידס1 / חרדים ו 17:35 01/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 5ו מיימונידס1 / דתיים ו 16:55 01/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 5ו מיימונידס1 / אתאיזם ודת ו 16:53 01/03/04 • משנכנס אדר-בדיחה 5ו מיימונידס1 / ישעיהו ליבוביץ-הגותו

לילשישי

New member
אתה יכול

להתאבד בלי לספר אבל בכ"א תנסה את הספרים של ויקטור פרנקל בנושא

בקשר לתהילים חברים זה עובד

יש לי בשורה שממחת שני ילדים שהתפללנו למענם , ברוך ה,תפילתנו עזרה ומצבם טוב וברוך ה"אבא קבל את תפילתנו

sarav55

New member
עליזה ומה עם הבנות שנפקדו

והבנות שהתחתנו זה גם עבד על זה

למעלה