משמעות החיים

יוגי379

Member
משמעות החיים

היי, לא יודע אם זה הפורום הנכון אבל איכשהו התגלגלתי דווקא לכאן.
אז ככה, אנחנו רואים בחיינו שתמיד המעשה מקדים את ההבנה. אם בעבר לא חשבנו שלהשתזף זה מזיק, אם בעבר לא ידענו שאסבסט מסוכן, עם הזמן "נפל לנו האסימון" ולמדנו להתגונן כנגד דברים חדשים שהתגלו כמזיקים.
מה אני בעצם רוצה לומר? שאין חדש תחת השמש, הכול רגיל, מובן, ברור, לעיתים מפתיע.
אבל איפה כן אנו מוצאים חידושים? גילויים? בחיבור בין 2 או יותר אוביקטים
אנו רואים שחיבור בין 2 אטומים (מימן וחמצן) יוצרים חומר חדש, שונה באיכותו ובתכליתו: מים.
אנו רואים שמחיבור בין זרע וביצית נוצרים חיים
אנו רואים שרק כאשר טיפות קטנטנות מתלכדות ומתחברות, נוצרת טיפה גדולה - התוצאה: גשם
כאשר קיים פצע גדול בגוף, חייבים להתאחד מספר חומרים ביחד על מנת לטוות רשת שתעצור את הדימום
אז?
השאלה היא כזו: האם יכול להיות שה"דבר החדש", התפיסה החדשה שהאנושות עומדת לגלות היא ש: חיבור בין בני אדם יוצר משהו חדש? שלחיבור בין בני אדם יש ערך מוסף מעבר לאותם חלקים בודדים שלו?

ebi83

New member
לדעתי כבר גילו את זה..

"השלם גדול מסך חלקיו" זו מנטרה שרצה כבר שנים, בעיקר בהקשרים ארגוניים וחברתיים.

להבדיל, כבר הפשיזם האיטלקי השתמש באגודת הזרדים כסמל לכך שהאיחוד והאחדות בין אנשים הופכת אותם לחזקים ושלמים יותר מאשר כל פרט ופרט בעצמו.

כיום לטעמי מדובר במובן מאליו שכזה, אולי בגלל זה ההתייחסות אליו היא יותר מרומזת ולכן עולות לך השאלות האלה...

יוגי37

New member
השלם גדול מסך חלקיו

נכון , אבל אני לא מדבר על גישת הגשטלט
אני מדבר על הרקמה שנמצאת מאחורי אותה תמונה רקומה. אותה רקמה נסתרת שלא רואים אלא אם אתה יודע להפוך את התמונה.
ונכון, אגודת זרדים או אגודה אחת כמו שרבי עקיבא טען, רק שנגלה שהאגודה הזו מתקיימת מכוונות, מרצונות שדווקא להן ישנה השפעה על התהליכים וההתרחשויות שמתרחשות בעולמינו.
פעולה תתגלה כתוצאה.
מחשבה תתגלה כסיבה לפעולה.
מכאן שהעולם שלנו פועל בספירה נוספת. את אותה הספירה איננו חווים באותם 5 החושים שאיתם נולדנו.

ebi83

New member
עם קבלה עוד לא התחלתי להתעסק..

ויש לי עוד עשור, חתונה וילדים עד שאני מקבל לזה אישור רשמי

einat162

New member
אני לא יכולה לראות מה יוביל לגילוי או הגדרה

של אותו "דבר חדש". חיבור בין בני אדם תמיד היה, בצורה כזאת או אחרת (משפחתית, רומנטית, מינית, חברית), אין תוצר חדש שיכול לאנשים לתהות אם החיבור הוא המשפיע. אני חושבת שאולי המשוררים והפייטנים באמת ישבו וחשבו על זה לעומק- אבל בד"כ מדובר על קשרים רומנטיים ומיניים בלבד. אולי להוציא את חיים נחמן ביאליק, שגם את השיר שלו "הכניסיני תחת כנפך" אפשר למתוח לתחום המיני (קשר רומנטי/מיני שמתבסס על קשר חזק אחר).

יוגי37

New member
חיבור בין בני האדם - גילוי חדש

לא על כך אני מדבר.
אני מדבר על חיבור שונה באופן איכותי מאותם יחסים שהזכרת.
אני חותר לכך כי קיימת מערכת שנקרא לה, מערכת התת מודע. כשאני מתקשר למישהו במערכת אני נכנס לשדה של כוונות ורצונות שיש להן השפעה על הפרט ועל הכלל.
אני חותר לכך כי הפרדיגמה החדשה של המאה ה 21 תבין ותגלה שליחס בין בני האדם יש השפעה על כל מה שנמצא מתחתיו ברמת המודעות, מהדומם, ועד לצומח, חי, האדם ואף בצורה רחבה יותר.
לכאן אני רומז כשאני מדבר על פרדיגמה חדשה שתגיע בעקבות גילוי סגולותיו של החיבור בין בני האדם.

למעלה