משמורת משותפת

6Sigma

New member
משמורת משותפת

אישתי ואני התחלנו תהליך גירושים, הגענו להסכמות על כל הנושאים כולל משמורת משותפת ולסיים את התהליך בגישור.
עורכת דינה של אישתי ניסחא את טיוטת ההסכם כך שמנוסח כי אישתי משמורן יחיד עם הסדריי ראיה נרחבים לבעל(50-50), לשאלתי מדוע נוסח כך, עורכת דינה טוענת כי המסמך נוסח כך בכדי שאישתי תוכל למצות את זכויותיה בביטוח לאומי (קצבת ילדים ומענק לימודים). התייעצתי עם עו"ד מטעמי שהעביר לי תיקונים להסכם כולל נושא המשמורת.
האם יש בסיס לכך שאישתי לא תוכל למצות את הזכויות הנ"ל (הוסכם כך על ידינו) מאחר ואין משמורן יחיד?? באם נכניס סעיף מתאים להסכם זה אמור לפתור את הבעיה?
תודה

משמורת משותפת

ערב טוב:
&nbsp
הגם שהמגמה היא שלא יפגעו זכויות או הטבות שניתנות לבת הזוג במקרה משמורת משותפת
&nbsp
בפועל כל רשות פועלת ומפעילה שיקול דעת שונה
דוגמה לגבי ארנונה ישנן מועצות/עיריות שאינן מבחינות בין משמורת משותפת למשמורת בלעדית ברם יש אחרות שכן עושות אבחנה כזו.
&nbsp
בהיבט של מס הכנסה :
נקודת הזיכוי המקובלת עקב משמורת בלעדית אצל האישה מתחלקת בין בני הזוג לפי חלק יחסי.
&nbsp
המגמה של ביטוח לאומי הוא להעניק סיוע בתחילת שנת הלימודים לאם אשר מגדלת הורה במשמורת משותפת כמו לאם חד הורית.
&nbsp
אמנם יש ממש בדברי המגשרת שאם אתה רוצה להיות סמוך ובטוח שבת זוגתך תוכל ליהנות מההטבות של אם חד הורית ,
נכון יהיה לאמץ את הטרמינולוגיה שהציעה המגשרת.
שכן גם אם יהיה ניסוח ממוקד לגבי ההטבות זה לא מבטיח שהמוסדות המעניקים את הסיוע יהיו כפופות להן
&nbsp
אשמח לדעת
האם עניתי לשאלתך ??
האם יש צורך בהבהרה נוספת
&nbsp
&nbsp

6Sigma

New member
משמורת משותפת

ראשית, תודה על תגובתך, משיחה שביצעתי עם מוקד הפניות של הביטוח הלאומי נאמר לי כי במקרה של משמורת משותפת מענק לימודים יגיע למי שסוכם כך בהסכם הגירושין.
האם יש הבדל עקרוני (מעבר לטרמינולוגיה) בין משמורת משותפת להסדרי ראיה נרחבים( 50-50% חלוקת זמן) עם כל הסייגים של מרחק מגורים, הוצאות חינוך חופשים וכו'..?
תודה

משמורת משותפת

ערב טוב
ישנה טעות נפוצה בקרב רבים וטובים שלהורה המוגדר כ"משמורן" יש איזה שהוא זכות עודפת על מי שאינו כן.
&nbsp
הלכה למעשה ההבדל היחידי בין משמורת משותפת למשמורת בלעדית הוא בחלוקת זמני השהייה .
&nbsp
קרי , במשמורת משותפת חלוקת השהייה אצל שני ההורים הינה מאוזנת ושוויונית הילד אצל שני ההורים באופן שווה.
&nbsp
החלטות לגבי הילד כגון ביה"ס בו ילמד טיפול רפואי או כל החלטה הנוגעת להתפתחותו אמורה להיות תמיד משותפת המינוח לזה הוא "אפוטרופסות " אשר כאמור הינה
משותפת תמיד , אלא במקרים חריגים שאחד ההורים בעל לקות קשה או מוותר עליה במפורש.

6Sigma

New member
משמורת משותפת

תודה לך על תגובתך העניינית, אני חייב לציין שעשית לי סדר בכל עולם המינוחים.
הייתי רוצה להקשות ולשאול, במידה ומגיעים לסיטואציה בה אחד ההורים רוצה להגר למדינה אחרת לדוגמא, האם העובדה שהינו מוגדר כמשמורן יתן לו עדיפות בעת דיון בבית משפט?
תודה

למעלה