משמורת משותפת

אהבת אם1

New member
משמורת משותפת

אני בהליך גירושין לא קל ובתוך דיונים בביה"ד. לצערי לפני שנה חתמתי עם בעלי על הסכם משמורת משותפת (היינו אז במשבר ורצינו לחזור ובעלי התנה את זה בכך שאחתום על ההסכם כולל משמורת משותפת). היום אני מצטערת על כך מאוד!! ורוצה לעשות הכול בכדי למנוע מהילדים שלי טלטול שכזה ונזק! יש לי 2 ילדים בני 4 ו- 3. בהסכם רשום כי הילדים ישנו אצלו יומיים בשבוע (ימי ראשון ושלישי) וכל שבת שנייה, כך יוצא שיום אחד אצלו יום שני אצלי וכן הלאה. ברור לי שדבר כזה יסב להם נזק רב ולמרות שאנחנו נגור בקירוב. אשמח לשמוע הצעות לפתרון המצב העגום. אני מרגישה שבתור אמא אני חייבת להילחם על טובתם ולמנוע ממצב מבלבל וחסר יציבות שכזה! ביה"ד הפנה אותנו לבחור מומחים ובניהם גברת ללי גרשנזון, מישהו יודע מה הנטייה שלה? עזרו לי!!!

zbug

New member
שני צדדים

לכל סיפור יש שני צדדים. לפעמים רק אחד חי בסרט ולפעמים שניהם. הלוואי ואפשר היה להכניס בני זוג לחדר סגור,עם מספר בוררים ויועצים,ולעשות סדר אמיתי באנדרלמוסיה שיש כאן היום. עו"ד,עו"ס,פק"ס רק יסכסכו בינכם,גם בני משפחה קרובים. רק את יודעת מי זה אב ילדייך!טוב שהוא יהיה בקשר איתם?? אולי הנסיעה אליו תתרום לילדים?אולי לא? היום מתגרשים מהר מידי כי זה קל מאוד....הילדים עוברים לאמא,איתם המזונות ושהאבא ישבור תראש.. ילדים לא מתגרשים מאבא.

אהבת אם1

New member
להיפך, היום מתגרשים יותר בעיקר בגלל

שנשים\גברים מודעים לצרוך שלהם לחיים טובים יותר. פעם היה אומנם יותר קשה להתגרש, בעיקר בגלל קשיים כלכליים וסטיגמות חברתיות, אז אנשים פשוט סבלו ביחד ואימללו את עצמם ואת ילדיהם. היום אנשים אומנם יותר עצלנים מלעבוד על זוגיות, אבל בהחלט מודעים לכך שיש חיים אחרים מעבר למה שנגזר ופורצים לדרך חדשה, בתקווה לעתיד פורה יותר. בקיצור, הרבה תלוי בכך, שעלתה רמת החיים הנפשית של האדם ובצורך שלו לחפש אחר אושר אמיתי... ואין ספק שלכל סיפור יש לפחות שני צדדים אם לא יותר. ובאמת שאני מבינה את הצורך שלו לא לאבד את האבהות ולהתעקש על יומיים בשבוע לינה + שבת פעם בשבועיים (ובסתרי ליבי אפילו מעריכה אותו, שהוא לא מתנער מהם), אבל אני חושבת על טובת הילדים ובאמת שאני לא רואה כיצד זה מטיב עימם! אני מפחדת שהסכם כזה יסב להם נזק, שאח"כ לתקן אותו יהיה קשה...

zbug

New member
זה בדיוק העניין

טובת הילד שיהיו לו שני הורים. הצורך של הורה מתבטל חלקית ברגע שיש לו ילדים. אני לא מאמין שחצי מהזוגות היו אומללים ולכן התגרשו. רק הגרושות שאני וחברי הכרנו (וזה הרבה נשים) כולן מצטערות שהתגרשו. הן "יצאו החוצה" וגילו שאיש לא מחכה להן . אני לא רוצה לדבר במילים גסות אבל הדוגמא ברורה. יש בודדות שבאמת היו חייבות להתגרש,בודדות. השאר זה, קלות דעת.! תבדקי סטטיסתית מי מתגרש 90% זה נשים. תשאלי את עצמך למה? אם את לא מאושרת אחרי 5 שנים עם גבר אז מה גורם לך לחשוב שיבוא "קוסם על פרארי" ויעשה לך את זה? אולי אתן שחכתן איך להיות אישה? נתנו לכן קצת כוח ביד ואתן מאבדות תצפון... צר לי מאוד על אלפי הילדים שגדלים ללא משפחה וצרכים לרוץ מעיר לעיר מבית לבית ללא כל סיבה מוצדקת. כמה עצוב שחוק שהיה אמור להגן על נשים מוכות,הפך להיות כלי בידי עורכי דין רעים וחסרי לב. אני על בני לעולם לא אוותר,לא אשן,לא ארגע, עד טיפת הצדק האחרונה. אם הגרוש שלך לא יעשה ה כ ל כדי שילדיו יבואו אליו (והרבה) אז כניראה שהוא באמת לא שווא אותם. שאלוהים יעזור לכן

מדוע גם המשמורת ברבני?

בעבר מישהי שאלה כאן על הגברת ללי גרשנזון. כך שאם תעשי חיפוש לפי שם זה בפורום, תוכלי לקבל מעט הכוונה. אם את רוצה לקבל יותר פרטים, שלחי אליי מסר פרטי.

גםאני77

New member
אם הבעיה זה רק הטרטור של הילדים אז

אפשר למצוא כל מיני סידורים עם רצף בימים ושיווין מבחינת מס' הימים שנמצאים אצל כל אחד מההורים. למשל: א,ב - אמא ג,ד - אבא ה,ו,ש - אמא שבוע אחרי זה הסדר מתחלף וחוזר חלילה. בחגים מתחלקים חצי חצי ושוב משתדלים ליצור רצפים של ימים. זה אפשרי. אם מדובר רק על שני לילות אצל האבא באמצע השבוע אז אפשר: א,ד - אצל אבא או ג,ד ואז ו,ש אצל אבא וסופ"ש אחרי אצל אמא

חשוב לבחור מומחה נכון

לערוך שינויים בהסדרי הראיה, זה רעיון טוב. אבל אני חושבת שהעניין הקריטי בשלב זה הוא זהות המומחה.

למעלה