משלימה מידע

עב

New member
משלימה מידע

אמי זכרה את שמות האחים והאחיות של אבא שלה אבל שום פרטים לא היו לי עליהם. לאט לאט אני משלימה. כאשר אמי קיבלה מעטפת מסמכים של דודתה, היה בפנים "נייר קדיש". זהו נייר בו רשמו את תאריכי האזכרה לכמה שנים. הנייר הזה היה לזכרו של הדוד שנדור באום (וכך ידעתי מתי נפטר) וכתב אותו לאיוש באום. הורי טענו שזה מקרה בלבד ואין לייחס לכך חשיבות. על הנייר הופיעה כתובת המגורים שלו בשנת 1959 - שדרות לנין 51 (התקופה הקומוניסטית!). למזלי, גם משפחת הוכפלדר גרה באותו רחוב במספר 50 ולכן ידעתי ששמו המקורי של הרחוב (וכך הוא מופיע גם כיום) זה שדרות טרז. ביקשתי מהחוקר לבדוק מי היה אותו באום לאיוש משדרות טרז והיום קיבלתי תשובה: הוא היה באמת אחיו של סבי כך שההימור שלי הצליח. עכשיו אני יודעת פרטים על 6 מתוך השבעה: מתי והיכן נולדו ונפטרו. נשארה רק תעלומה לא חשובה במיוחד והיא מקום לידתו של הבן הבכור, ליפוט. מילא. דבר מענין לגבי משפחה זאת: חלק היו אורתודוכסים וחלק ניאולוגים. לאיוש עבד בחברה קדישא הניאולוגית של פשט וככזה נקבר בבית העלמין שלהם. נשאר לבדוק מה קרה לשלושת ילדיו של לאיוש באום. אולי מתחבאים לי עוד קרובים בבודפשט?

חוה3

Member
כל הכבוד עב על ההתמדה!

מזל גדול שישנם מסמכים שנותנים קצות חוט להמשיך הלאה. הלוואי עלי שהיו לי כאלה ממשמפחת אמי. שם אין לי, לא תמונות, לא מכתבים ,שום כלום. בהצלחה במציאת ילדי לאיוש.

הלני

New member
"נייר קדיש" = ספרון יורצייט?

אם כן, ממש זכית כי בספרון יורצייט יש בד"כ פרטים על הנפטר עצמו ולא על קרוביו... עבודה מאומצת ויסודית מביאה לתוצאות. הלואי על כולנו. בהצלחה גם בהמשך ! הלני

עב

New member
נייר קדיש =קדיש פאפיר א'

זהו נייר עליו כתובים ימי האזכרה במשך השנים הקרובות. היו ניירות מהודרים וגם ניירות פשוטים מאוד. אני מצרפת את הנייר בו צוינו האזכרות של שנדור באום שהיה סתם גלויה. צריך לזכור שהייתה זאת התקופה הקומוניסטית, שנתיים לאחר המרד והדיכוי היה קשה מאוד. באשר ללאיוש: החוקר רב התושיה שלח לי גם מודעה שפורסמה בעיתון היהודי הונגרי UJ ELET ובו באמת יש פרטים על באום לאיוש: "באום לאיוש נפטר בן 75 שנה, עבד 35 שנה בחברה קדישא של פשט ואחר כך בשירות בית היתומים של בודפשט. חבריו לעבודה אבדו חבר. לסלו שטרן החזן הראשי ערך את הטקס וההספד נישא בפי הרב הראשי דר' שלגו לאסלו". (ותודה לחברי מפורום תרבות הונגריה - agibagi ו- BT1). זהו צד א' עם התאריכים ל 29 השנים הבאות. אפשר לראות בצד ימין למעלה את התאריך העברי והלועזי של פטירת שנדור (ממש היום לפני 47 שנים). מענין לראות שסבא רבא ברוך באום נפטר בראש חודש טבת, אשתו גיטל כ"ז כסלו, שנדור ב - י"ט כסלו, סבא שלי ב' טבת. החורף הוא כנראה עונה מסוכנת למשפחת באום.

עב

New member
צד ב

צדה את עיני השורה התחתונה - באום ליוש, בודפשט, שדרות לנין 51. ידעתי שהשם המקורי של הרחוב הוא שדרות טרז שהפך ללנין ובשנת 1989 חזר להיות טרז. כמו כן ידעתי מקרובי שחלו שינויים קלים במספרים. מכאן הדרך לגילוי היתה קצרה כי יכולתי לכוון את החוקר לארכיון הרובע וזה דבר מאוד חשוב בבודפשט כי לכל רובע ארכיון משלו. הארכיון הכלל עירוני קשה לחיפוש ומאוד איטי.

ענתר

New member
אנא תזהרי לך בחורף

השלמות הפרטים הללו חשובות ביותר, הופכות את המידע היבש לאדם

DGL242

New member
איזה יופי לך!!!! אני למדתי ממך שיש

לעשות את הדברים עם הרבה אורך רוח הסבלנות משתלמת קדימה להפתעות חדשות טובות נוספות.

שרי סילבר

Active member
הנה גם את טסה עם המידע... מחזיקה לך אצבעות שאכן, או טו טו את מחברת לך לעץ עוד קרובים ממשפחת באום. ואגב, ההודעה היא שידור חוזר. אמש, תוך כדי כתיבתה נחת החשמל בשכונה. בלית ברירה הלכתי לאכול ארוחת-ערב לאור תאורת-חירום. היה מאד רומנטי...

למעלה