משלוח שטרם הגיע

The Witch King

New member
משלוח שטרם הגיע

זוגתי הזמינה משחק מ-Miniature market, לפני כחודשיים (14.5), כבד למדי, במשלוח ישיר Priority Mail.

המשחק טרם הגיע.

ע"פ המעקב של אתרי USPS, ודואר ישראל החבילה עזבה את ארה"ב ב-17.5.
בירור בסניף הראשי של הדואר מעלה כי היא לא נקלטה עדיין במערכת שלהם,
כלומר, או שהיא במכס
, או שסבסטיאן ופלאונדר גילו תחביב חדש בעקבות מתנה שצנחה עליהם מהשמיים
.

בירור איתם מספק תשובה שטחית בנוסח 'אתר הדואר מראה ששלחנו, ויכול להיתקע במכס עד 90 יום'.
על אף העיכובים במכס בתקופה האחרונה, אני יודע על משלוחים שעברו את המכס והגיעו, למרות שהוזמנו מאוחר יותר.

Claim דרך paypal כבר מאוחר מידי לפתוח (עבר את ה-45 יום).

חוצמלחכות ולקוות לטוב (זה הרבה כסף),
עצות מישו?

regex

New member
כל עוד המשלוח רשום - אין לך חשש

אם החבילה אבדה השולח יפוצה ותקבל משלוח חדש.

The Witch King

New member
כלומר כל עוד יש לי מספר מעקב לחבילה?

אם כן,
מתי אני צריך ליזום פיצוי או שליחה מחדש?
לאחר תום ה-90 יום וזמן המשלוח המוערך?

תודה.

Top10Movies

New member
אם תקוע במכס

מה היה המחיר של החבילה כולל המשלוח?

האם ניסית לברר מול המכס? יכול להיות שיצאה אליך דרישה לשחרר את החבילה שלא קיבלת.

ycyclop

New member
אני פסימי

מצטער. היתה לי חבילה שלפי מעקב של חו״ל היא הגיעה לסניף בארץ אבל לפי דואר ישראל היא לא הגיע.
לא מצאו את החבילה ולא עשו עם זה כלום. למזלי מי שהזמנתי ממנו את החבילה שלך לי שוב (משהו קטן אז לא היתה בעיה) אבל לי אין אימון גדול בדואר ישראל

The Witch King

New member
עדכון...

אז ככה (אזהרת פירוט):
אתמול בבוקר בדקתי את שני אתרי הדואר (ישראל ו-USPS) ושומו שמיים, אחרי כמעט חודש של חוסר עדכון וידיעה לגבי מיקום החבילה,
שני האתרים עדכנו כי היא מוחזרת לשולח עקב אי איסוף. |=<

בירור עם הסניף המרכזי בת"א העלה כי החבילה שכבה בסניף שלי (כנראה מס' שבועות), וכעת, משלא נאספה, נשלחה חזרה.
דהרתי לסניף, הסברתי המצב (יצויין כי יום לפני הייתי אצלם לענייני דואר אחרים, והתלבטתי עם החבילאי שם בנושא, והוא המליץ לחכות - במקום לבדוק שמא יש באמתחתו, במקרה, חבילה שלא נדרשה זמן רב ...).
הוא קרא למנהלת, הסברתי לה, והיא נתנה לי טלפון ושם לאשת קשר בסניף המרכזי, ע"מ שאדרוש הקפאת התהליך. בנוסף, מצידה, לקחה את פרטי ופתחה פניה דרך המערכת שלהם.

לאחר שתפסתי אישית את אשת הקשר (דרך טלפון שהשגתי דרך 171, מוקד הדואר), היא פתחה בתהליך העצירה הנדרש, וצלצלה אלי אחרי שעתיים, בתרועת ניצחון, והחבילה בחזקתה.
עוד היא הוסיפה (בערך בחמש פעמים שונות) שיש לי מזל שתפסתי אותה בזמן, אחרת היה מאוחר מידי (תהליך השבת החבילה ליעדה יערך לרוב דרך הים, להבדיל מהדרך הלוך, ע"מ לחסוך בעלויות ויארך לכן ה-מון זמן).

מוסר השכל (aka: 'מה לעשות? החבילה שלי לא הגיעה ואני לחוץ פצצותתת!!!1!'):

מידה והחבילה חורגת מזמן המשלוח ההגיוני (חבילות מארה"ב נשלחות לרוב בדואר אוויר, למעט חברות שילוח למינהן סטייל buy2USA, ועל כן- שבועיים-שלושה), ולא דווח על כל אירוע חריג לאחר בירור עם השולח (כולל עדכון באתרי המעקב), ייתכן שהחבילה הגיעה ליעדה, אך לא הוזנה במערכת.
במקרה שלי, גם חיפוש באמצעות מס' המעקב לא היה עוזר - הם הרי לא עדכנו - והיה עלי להתעקש שיעברו ידנית על חבילות פוטנציאליות בסניף.

כתובות אפשריות לכשלונות בדרך, בסדר הבא:
1. הסניף שלכם,
2. סניף הדואר המרכזי (03-6303383), לצלצל בשעות הבוקר-לפני צהריים, ולהיות עקביים וסבלניים. (במידה ולא עונים - ברירת המחדל של המספר הזה - חייגו 171 ותחפשו מישהו שיפנה אתכם לגורמים הרלוונטיים).
3. המכס, במידה ולא בחזקת הדואר, יכול להיות שהפיט דורש שחרור ולא הגיעה אליכם ההתראה.
4. חברת השילוח/הדואר באמצעותה נשלחה החבילה מהמוכר, במשלוחים אמריקאים לרוב USPS בפרוצדורה הנ"ל (קרדיט ל-regex).

זהו

regex

New member
עוד הצעה

בחברות השילוח השונות ובמיוחד ב USPS אפשר לבקש התראת אימייל כשיש עדכון במצב החבילה.

ככה תבטיחו שאם תהיה איזו שטות מצד הדואר תקבלו עדכון מיידי.

למעלה