משלוח שאבד

vacumhead

New member
משלוח שאבד

אם חלק ממשלוח לארץ נעלם בדרך, האם חברת השילוח אחראית לכך? מה עושים במקרה כזה?

vacumhead

New member
אמנם לא עשיתי ביטוח אבל

נשמע קצת מוזר שחברת שילוח תגיד מצטערים אבד לנו ארגז, לא? הם לא אמורים לברר איפה הוא נעלם?

afikiminfo

New member
סביר להניח שיש ביטוח על החבילה

בדרך כלל מחיר השילוח כולל ביטוח. ערך החבילה הינו חלק מהפרמטרים. לדעתי תוכל לתבוע אותם. באיזה חברה מדובר? יום טוב אלי ששון

vacumhead

New member
איזה חברה?... בחייך

לא נכבס פה החיתולים , בכל מקרה מה שאתה אומר זה חשוב. אני לא יודע אם היה ביטוח. לא הייתי מודע לצורך לבטח כי הנחתי שאם אני מוסר למישהו חבילה כדי שיעביר אותה (ולא בהתנדבות) אז הוא מן הסתם אחראי להעביר אותו, אלא אם כן נגיד בא לוייתן גדול והטביע את הספינה. אבל להגיד מצטער איבדתי את החבילה וזהו, נשמע קצת מוזר. אשמח אם תוכל לפרט טיפה. הנה כמה שאלות שיעשו קצת סדר: 1. האם החברה צריכה לבטח בעצמה אלא אם כן נאמר לה במפורש אחרת? 2. האם יתכן שהחברה תשלח עבורך מטען יקר מבלי להזהיר אותך שהסחורה שלך תלויה על קרן הצבי? 3.האם חברות השילוח רושמות את הביטוח כסעיף נפרד (יחד עם מס נמל, מכס, עמיל מכס וכו')? 4. האם בכלל מקובל בשוק לשלוח ללא ביטוח? 5. מהו סד"ג עלות הביטוח מתוך החשבונית במקרה של שילוח ימי? סתם במספרים גסים כדי לסבר את האוזן.

afikiminfo

New member
תשובות

מאוד מוזר שמשלוח הולך לאיבוד בדרך. בד"כ הכל מקוטלג ואפשר לדעת היכן המשלוח בכל זמן נתון. הצטבר אצלנו לא מעט ניסיון עם שילוח - אנחנו עושים גם את התיאום עבור הלקוחות. והרי התשובות: 1. ביטוח - בדרך כלל החברה שואלת אם לבטח (חלק מהצעת המחיר) ובדרך כלל אני עונה שכן גם בלי לשאול את הלקוח שלנו עבורו אנחנו עושים את התיאום. קרה לי לפני כחצי שנה שתנור מיוחד של אחד הלקוחות שלנו חטף מכה בדרך - חברת הביטוח שילמה עבור הכל גם בלי שהגיע שמאי. 2. תלוי בחברה. עבדתי כמעט עם כל החברות ויש כמה שלא אתפלא אם המשלוח שלך נשלח לאנטארקטיקה. 3. ביטוח הוא סעיף נפרד בחיוב 4. חברות הביטוח עושות מה שהלקוח מבקש - רצית זול קיבלת זול (פשוט שומטים את הסעיף הזה והמחיר יוצא זול יותר) 5. העלות היא כחצי אחוז ממחיר השילוח. אני קצת לא מבין - מדובר בדוגמאות או במשלוח עיקרי? אשמח לשמוע תשובה. אלי ששון

vacumhead

New member
תודה ולגבי השאלה

מדובר בסחורה ממשית ולא בדוגמאות. נעלם לנו חלק מהסחורה. החברה לא טוענת לטעות בספירה או משהו כזה. היא מסכימה שמשהו נעלם אבל פשוט מתנערת מהאחריות שלה. תמוה גם שהיא לא נותנת אפילו תשובה איפה הארגז שנעלם. אם הכל ממוספר ומקוטלג אז החברה כבר היתה צריכה לדעת לפני המסירה שנעלם ארגז. אם הביטוח הוא בסדר גודל של חצי אחוז אז זה בעצם אומר שצריך להיות מטומטם בשביל לא לבטח. לכן אני שואל עוד פעם - מהיכרותך עם השוק, האם זו תופעה מקובלת לשלוח בלי ביטוח כמו שיש כאלה שאוהבים את הסלט שלהם בלי מלח. או שמדובר ממש רק במקרים נדירים של חסכנים.

afikiminfo

New member
כמה דברים

1. מאוד לא מקובל לשלוח ללא ביטוח. כפי שרשמתי קודם, החברה שאני עובד איתה בדרך כלל שואלת אם לבטח בכל הצעת מחיר (כנראה שזו דרכם של מקצוענים - לא לפספס את הפרטים הקטנים). אמנם טיפה יותר יקרים מאחרים, אבל יש מענה בעת הצורך. 2. בכמה כסף מדובר? יכול להיות שתוכל לתבוע בתביעות קטנות ולקבל כספך חזרה. 3. קיבלת מהם הצעת מחיר בטרם שילוח הסחורה? אלי ששון

vacumhead

New member
טוב התמונה כבר יותר ברורה

מדובר בכמה אלפי שקלים, זה אכן נושא לתביעות קטנות. קיבלתי הצעת מחיר ולא היה שום זכר לאפשרות לבטח. זה בהחלט לא מקצועי לא להציע לי ביטוח אם יש צורך ואם זה נהוג.

למעלה