משלוח עד הבית

kechel

New member
משלוח עד הבית

אני רוצה לקנות משהו קצת גדול וכבד באיביי. איך דואגים שזה יגיע במשלוח עד הבית?

תמיד כשקניתי באיביי זה היה מגיע לסניף הדואר, אלה היו שולחים לי מכתב והייתי צריך לבוא לאסוף את זה. אפשר לעשות שזה יגיע עד הבית כמו דואר רשום?

(אני מעוניין לקנות שטיח ושולחן ואין לי איך לקחת את זה מהדואר)

eladogden

New member
אתה צריך לבדוק עם המוכר/ת

כי אם הוא/היא מסוגלים לארגן משלוח של פריטים בסד"ג שכזה לחו"ל, הם כנראה עובדים עם חברת שילוח, אשר שולחת את זה בים או באוויר. במקרה כזה, בכל מצב, יהיו לך עלויות נמל בישראל (ים או אוויר), שחרור ממכס, מיסים וכיו"ב. במשלוח ימי, לדוגמא, כל נושא החבילות עד 75$ ו/או עד 500$ לא קיים וכל משלוח חייב במיסים מלאים (אם אינך תושב חוזר או עולה חדש). אם אכן זה נשלח במשלוח ימי, העלויות בנמל גבוהות ב-ה-ר-ב-ה מעלויות באוויר... מי שחושב שמשלוח ימי ברוב המקרים זול יותר מאווירי, טועה וחוטף בומבה כשהמטען מגיע לארץ.
במקרה של חברת שילוח, אם אכן שולם לך 'עד הבית' חברת השילוח תוציא מוביל שעובד אתה, לאחר שחרור המטען, והמטען יובל עד אליך הביתה (בד"כ, ללא פריקה לתוך הבית).
אלעד

kechel

New member
לא הבנתי הכול

יש פה שתי סוגיות:

1. הגדרת המשלוח.
אני רוצה לקנות שטיח שמחירו פחות מ75$. המשלוח שכתוב הוא Standard Int'l Shipping. מה בדיוק עלי לבקש מהמוכר כדי שזה יגיע אלי עד הבית?

2. עלויות נוספות בישראל.
קראתי באתר המכס, ולפי מה שהבנתי כל מוצר עד 75$ פטור מכל מס:
"משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא.
הפטור אינו חל על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.
ערך כולל של עד 75$ - לא כולל הובלה וביטוח אם הם מחושבים בנפרד מערך הטובין."

לא ראיתי שמדובר על משקל או גודל, המגבלה היחידה זה מוצרי טבק ואלכוהול.
לפי מה שאני מבין, אני לא אמור לשלם מכס, מע"מ ומס קניה. האם אני טועה?

eladogden

New member
שים לב לכלל...

כללי
כל אדם בישראל רשאי לייבא בייבוא אישי טובין בדואר חבילות/באמצעות חברת בלדרות

משלוח דרך הים לא נחשב משלוח שכזה, ועל כן מדרגות הפטור לא תקפות לגביו. אם השולחן הוא גדול מדי לחברות הדואר, הוא יישלח בים באמצעות חברת שילוח - לא דואר ולא חברת בלדרות כמו 'פדקס' 'יו פי אס' וכו'.
אלעד

trilliane

Well-known member
מנהל
איך לא נחשב? גם דואר ישראל מאפשר משלוח דרך הים

ובמדריך המכס אין שום הסתייגות מ"דואר חבילות אווירי בלבד".
כמו כן לא ברור לי מה ההבדל בין חברת שילוח לחברת בלדרות, למיטב ידיעתי זה אותו הדבר ("בלדרות" = שליחים, לא "אקספרס").

trilliane

Well-known member
מנהל
כללי היבוא האישי לא מסייגים את סוג המשלוח, חלים גם בימי

וכך זה גם למשל במשלוח הימי של BUY2USA. הם חלים על יבוא אישי בדואר חבילות / חברת בלדרות, לא רק אם השליחה היא באוויר.
&nbsp
אם מדובר בחנות בארה"ב ויש בעיה לשלוח ישירות לישראל, אני ממליצה להשתמש ב-BUY2USA. שירות הלקוחות שלהם טוב וכבר עזרו לי בעבר כשהתייעצתי לגבי משלוח כבד באמצעות השירות הימי שלהם (ועד כה לא שילמתי מעולם מסים כי זה לא עבר את רף הפטור).

G Gabi

Member
באמצעות איזו חברת שילוח הם מציעים את השירות הימי?

trilliane

Well-known member
מנהל
באמצעותם... אחרי שהם מסיימים לשחרר מהמכס הם משתמשים בדואר

שליחים (של דואר ישראל) כדי לספק את החבילות עד הדלת.

למעלה