משלוחי מנות

אורנהמ1

New member
משלוחי מנות

לי צורם העניין עם משלוחי המנות. אמנם אני שולחת גם משלוחים אישיים אבל לעניות דעתי, המשלוחים היישוביים כמה שהם יפים , העניין הפך לחסר משהו. פעם...פעם היינו שולחים כל אחד לשתי משפחות שנקבעו לו, והתהלוכה הייתה עוברת ביישוב עם טרקטור של איציק ורמי ז"ל ברחבי היישוב בקול שירה צהלה ורינה. זה היה קהילתי. פעם הנוער והצופים היו מארגנים משלחוי מנות לחיילים של היישוב, לילדים נזקקים וחולים- , זה היה ערך מוסף שלנו- זה היה קהילתי. האם רק לי מפריע שזה לא קיים יותר?

ויסקאש

New member
צודקת,אולי בגלל שהישוב גדל ?

גם אני מרגיש שזה לא בדיוק זה.. ולכן גם אנו "מגבים" במישלוחים אישיים האם ניתן לחזור לשיטה של פעם ? המון עבודה לא ? אם כבר מדברים על פעם,טוב לא כזה פעם,אבל חסר לי תהלוכת העגלות עם כל הדרדסים..

משלוחי המנות

מה זהמשלוחי מנות ? מיחזור של כמה משלוחים בוריציות שונות. המשלוח המרוכז הוא דבר נחמד רק שאחרי החג מתחילות המחשבות מי שלח לי ומי לא. עם כבר שולחים אין צורך לצרף רשימת שמות . אני בעד תשלום של כל אחד לפי כיסו ומשלוח מנות אחיד לכל החברים את יתרת הכסף להעביר לגמח. כדרך הגב אני לא שלחתי לאף אחד ובמקום זה תרמתי ( למקום טוב ) רק לידיעה יש אנשים במדינה שאין להם כסף לתחפושות לילדים ולעביר את החג. אני חושב שקודם צריך לעזור להם . בשנה הבאה תשאל אותי ואני יסביר איפה ניתן לתרום.

שפרים

New member
משלוחי מנות ../images/Emo154.gif

לי דוקא מאוד נח הרעיון הזה של משלוחי המנות. לא צריך להשתעבד לזה . תהלוכה זה דבר מקסים ולדעתי אפשר לקיים תהלוכה בלי כל קשר למשלוחי המנות (כמו עדלידא). גם השנה, ילדי כיתה ה (אם אני לא טועה) אירגנו משלוח לחיילים. שיהיה המשך חודש אדר שמח

hnsa4

New member
משלוח מנות

: במשלוח מנות הכללי אין יוצאים ידי חובת משלוח מנות וגם לא ידי מתנות לאביונים,אז מה עשינו? תרמנו לקרן צדקה של הכפר, וזה בהחלט חשוב. בכל זאת יוצא שמטרת המשלוח-מנות המקורית- להרבות אחווה ורעות בין איש לרעהו, אינה מושגת כך, כי חסר הנופך האישי. אין הרעיון לבטל את נוהג המשלוח הכללי לחלוטין, אבל כדאי לחשוב על שינוי שיאפשר לא להפסיד את עיקרה של המצווה.אולי כדאי לשים בו שני מצרכים שאינם ממתקים,ואת הסכום שנחסך, להוסיף לסל הצדקה שגם עכשיו נוהג. בנוסף, יש את העניין של הפיכת החג הזה לחג-הממתקים-הבלתי-נגמרים. איך זה קרה? הממתקים אהובים בעיקר על הילדים,וגם זה,כנראה עקב ההתעלמות המוחלטת שלהם מהנזקים המיותרים של הסוכרים. .אבל אנחנו המבוגרים,יודעים היטב את הבעייתיות,ולנו זה גם גורם להעלות במשקל -אז למה שנעשה את זה אחד לשני? למה שנמלא סלסלות בסוכריות, עוגיות,במבה, שוקולדים וכל השאר,ונתן את זה למשהו שחפצים ביקרו? אולי יותר טוב לחשוב באמת על שתי מנות טעימות(רק שתיים)ולא מזיקות,ולהסתפק בפחות משלוחים,ולתת לידידינו הרגשה שבאמת הכוונה לשמח ולקרב?

ליבנה215

New member
התוצאה מצוינת

מתן רוב ההכנסה לגמ"ח מצדיק להמשיך בשיטה הנוכחית.במקביל אפשר לחדש את התהלוכות.

למעלה