משכנתא

louisew

New member
משכנתא

שלום, רציתי להתייעץ אנו עומדים לפני לקיחת משכנתא של 500000 ש"ח ל- 15 שנה ומתלבטים בין המסלולים. קבלנו הצעה ל: 1. מסלול דולרי ליבור + 1.8 2. פרים פחות חצי אחוז 3. קבועה ב 4.7 אחוז שאלותי הן 1. האם הריביות טובות ביחס למה שמציעים בנקאים אחרים. (אשמח לשמוע מאנשים שלקחו/לוקחים משכנתא) 2. האם במסלול דולרי המרווח מתעדכן אחת לפרק זמן מסוים תודה מראש וחג שמח

מסלולים ...

חפש בפורום בשבוע האחרון כבר היתה שאלה כזאת ותוכל לקרוא את התגובות. ריביות תוכל למצוא בקישורי הפורום ובעיקר באתר MIN. למיטב ידיעתי במסלול דולרי ושקלי המרווח אינו משתנה (צריכים לוודא זאת בהסכם ההלוואה) ... מה שמשתנה זה ריבית ה"ליבור", שער הדולר, ריבית הפריים ומדד המחירים.

nizanm

New member
הריבית הקבועה 4.7%

מתי ובייחוד איזה בנק הציע לכם את זה? אבקש תשובתך. תודה.

louisew

New member
ריבית קבועה

קבלנו את ההצעה לפני 10 ימים ויום האריכו לנו את ההצעה לעוד 10. מבנק לאומי למשכנתאות.

nizanm

New member
אז כך :

לדעתי זו ריבית טובה מאוד. אגב: באיזה מחיר הבנק קונה את הסחורה? נראה שהוא מוכר אותה בזול מאוד. מה קורה כאן? דיברתי עם קרוב משפחה מקצוען שתמה איך הם נותנים בכאלו אחוזים? הוא אמר לי שהוא - כמנהל תיק - מוכר להם את הסחורה במחיר יותר גבוה. הנה לכם טיפ: הוא הציע לבדוק את האותיות הקטנות ולא להסתמך רק על מה שהפקיד אומר. בהצלחה, בקרוב אצלנו.

msapir3

New member
ריבית 4.7%

כמה שידוע לי הריבית הינה רק לסכום של 50K ש"ח

louisew

New member
ריבית קבועה

כרע ההצעה לריבית היא עבור כמחצית מהסכום כ- 250,000 שקל אם אני לא טועה עלות הגיוס שלהם היא בסביות4% עדיין נשאר להם רווח יפה. כמו ן הרווח שלהם על פרים ודולרית כמובן שיותר טוב ולכן הם גם משווקים וממליצים עלזה.

nizanm

New member
לואיס. כל הכבוד . אהבתי !

ציון דבריך : " ...כמו ן הרווח שלהם על פרים ודולרית כמובן שיותר טוב ולכן הם גם משווקים וממליצים עלזה. " פקידי הבנקים ממליצים על מה שלבנק יש יותר רווח ! ! !

וכי לרגע חשבת אחרת?

מי דחף בזמנו ללווים את הריבית המשתנה (הצמודה) ... שלאחר מכן התברר שהנוסחה לחישובה היא חד כיוונים ... עולה רק למעלה גם כשהריבית יורדת

nizanm

New member
גנבים ../images/Emo124.gif בחסות החוק !../images/Emo150.gif

ועוד לאור היום
ומעמך
! אני זוכר את זה. עוד הפקידים אמרו במפורש : ריבית בשוק עולה - משכנתה עולה. ריבית בשוק יורדת - משכנתה יורדת. גנבים !

louisew

New member
ריבית קבועה

הפקיד בבנק אמר לנו שהריבית המוצעת מושפעת גם מפרמטרים כגון: אחוז ההון העצמי לעומת משכנתא במימון הנכס, מיקום הנכס, יכולת החזר (משכורות ביחס לגובה ההחזר החודשי)

למעלה