משכנתא ?

roni05

New member
משכנתא ?

שלום לכולם !!! אני חדש פה, אחלה פורום אז ככה..... אני עומד לרכוש דירה לראשונה לא לקחתי משכנתא בחיי עשיתי סקר שוק,בבנקים והגעתי להחלטה כזאת: אני יפצל את המסלולים לשליש משתנה כל שנתים וחצי 4.4% שליש קבוע 5.45% ושליש דולרי 1.6% + ליבור החילוק הוא בשביל לפזר סיכונים פרטים: הדירה עולה 680000 ש"ח והוני הוא 150000 ש"ח כך שהזכאות והמשלימה מסתכמות בכ - 530000 ש"ח שאלותי הם כך: 1- האים החילוק של המסלולים הוא נכון וכדיי ? 2- האים מסלול הדולר הוא כדי (לפני עליית הדולר) ? 3- ומה אתם אומרים על "בנק לאומי למשכנתאות" כי אני עומד להתחתן איתם ל -25 שנים אני מאוד מאוד מקווה שתעזרו לי אין לי כל כך ידע במשכנתאות תודה מראש !!! נ.ב הריביות שציינתי הם נכונים להיום .

משכנתא ב-3 חלקים ...

אם אתה רוצה יעוץ רציני פנה לחברת MCP (תמצא את הקישור ברשימת הקישורים). 1) החלוקה ל-3 היא מקובלת אבל אף אחד לא יודע אם היא כדאית יותר מחלוקה ל-2 או בחירת מסלול יחיד. 2) מי יודע? מי ידע שהדולר יצנח ב-3 חודשים מ-4.86 ל-4.43? 3) טוב כמו כל האחרים - מומלץ להשוות ריביות ותנאים בין הבנקים. ועוד ... א) את הריבית המשתנה אני אישית לא כל כך אוהב בגלל נוסחת העדכון המתייחסת בדרך כלל לריבית תעריפית ולא לוקחת בחשבון את ההנחה בריבית שאתה מקבל כיום (לעומת התעריפית).

למעלה