משכנתא

משכנתא

אני מעונינת למכור דירה לעולים זכאי משכנתא. נקבתי במחיר והם טענו ששמאי מקרקעין יקבעו מה הערך והיה ויעריכו את הדירה בפחות החוזה יתבטל. תוכלו לעזור לי בבקשה?

ועוד שאלה

ביקשו ממני לרשון עוד 10 אחוז מערך הדירה כי רוצים לשפץ ובפועל לקבל פחות אני לא כל כך מעוניינת. זה יכול לסבך אותי בעתיד?

ציפי ג

New member
מעבר לפן הפלילי

אח"כ אם משהו מסתבך, לך יש חוזה שכתוב בו שקבלת X כסף, ואם תבטלי את החוזה עו את עלולה להדרש להחזיר את הX. זה אדיוט, אבל זה נעשה חדשות לבקרים. לצערי, עוד מקרה של אנשים שלא לומדים מהנסיון של אחרים.

לא שיפוץ ... ולא בטיח ...

העולים מקבלים את רוב מחיר הדירה כמשכנתא (כ-95%). כיוון שאין להם להוסיף את ה-5% החסרים וכן את מב הרכישה, עלות העו"ד, המתווך, הם פשוט רוצים חוזה מפוברק על 10% יותר ומקווים שהשמאי "יאכל" את הבלוף ויאשר את המחיר שבחוזה. מבלי שתסכימי לרמות בחוזה ומבלי שתסכימי לתנאי של קביעת המחיר ע"י השמאי הם כנראה לא ירכשו את הדירה כי אין להם אפשרות להוסיף את הסכום שיחסר להם.

כי בקרב עמי אני חי ...

תקרא את המאמר שפרסמתי בגלובס בנושא, (הקישור נמצא בתחתית התשובה הנ"ל)

תודה למשיבים

האמת שאני לא יודעת מה לעשות. אנחנו מאוד רוצים למכור וכל הזמן באים לנו קונים עם הקומבינה הזו שלא נראית לי כי להוסיף 10 אחוז זה לא מעט! לשמאים בפורום: לא הבנתי הרי השמאי נותן הערכה אז איך הם מקווים שיקבלו הערכה גבוהה יותר? נכון שבאים שני שמאים עכשיו,עם ההחמרה בקבלת משכנתאות? תודה מראש

המצב לא פשוט ...

ישנם אזורים המבוקשים במיוחד ע"י עולים ושם לצערנו כמעט כל הקונים יבואו עם הקומבינה הזאת ושם יהיה קשה מאוד למכור בצורה ישרה ונקיה. באיזה אזור הדירה שלכם נמצאת? אמנם השמאי נותן הערכה אבל הוא לא ממציא את המחירים ועליו להתבסס על מידע מעסקות וחוזים בסביבה. לצערי, ישנם אזורים בארץ שבהם יש הרבה חוזים מפוברקים. כך הם פשוט מקווים שהוא יטעה ויאשר את המחיר הרשום בחוזה. האם קראת את המאמר שלי בנושא הונאות ושומות בבנקים למשכנתאות
יש מקרים (לא תמיד) שבאים שני שמאים וזה נתון לשיקולו של הבנק.

ציפי ג

New member
את צריכה להסביר להם

שאם תהיה בעיה עם קיום החוזה מבחינתם, את תתבעי את 10 האחוז הללו, אפילו שלא תקבלי אותם. מענין מה אז הם יגידו.

מה יועיל ההסבר ../images/Emo35.gif

היא יכולה לתבוע - אין סיכוי שתקבל, פשוט אין להם, אם היה להם הם לא היו צריכים חוזה מפוברק, זה כל הרעיון

ציפי ג

New member
כאן אתה נמצא בכלל בבעיה

אם אין כסף, איך קונים דירה? לדעתי, עו"ד שנותן יד לפעולה כזו של מרשיו, עלול להתבע על ידי הבנק על הנזק שנגרם לו. גם המוכרים. גם השמאי. בשביל מה להכניס את הראש למיטה הזו?

לסכום, לדעתי ...... ../images/Emo20.gif

לא להתעסק בשטוית ובקומבינות יתכן וגם הם לא רוצים זאת. אם את רוצה את העסקה פני לעו"ד ותתפלאו שפתאום כן יכולה להתבצע עיסקה יפה ישרה והוגנת. ובא לציון גואל.( איך אומרים: מעולה לעולה כוחנו עולה. ) אל תפחדו, בהצלחה!!!

אין בעיה.......!../images/Emo20.gif

שולמית הם נוהגים בהגינות, עדיף שהעסקה לא תצא לפועל מאשר הם יסבכו אותך כי הם לא יקבלו כסף! הרי את החוזה לא תעשו לבד. תצטרכו לקחת או ביחד עו"ד. ואם כ"א לחוד, הדבר ייקר את עמלת עריכת הדין. בכל מקרה עו"ד שמבין במקרקעין ישמור עלייך על מנת שלא תסתבכי. בסה"כ את יכולה לבצע את העסקה.

nirdagan

New member
הם יכולים לקחת שמאי לפני הרכישה

כדי לקבל הערכה לגבי ההערכה הצפויה של השמאים שהבנק ישלח.

אתה צודק ... אבל ...../images/Emo9.gif

כנראה שגם אין להם כסף בשביל לקחת שמאי לפני חתימת החוזה ... וחוץ מזה מי אמר שהשומות יהיו זהות? בדירות של 100,000 - 80 $ סטיה של 10% זה בסך הכל סטיה די קטנה במונחים של כסף.

nirdagan

New member
תגידי להם ללכת הביתה

אם הם לא מסכימים למחיר אז שיקנו דירה ממישהו אחר.

לא הבנת..המחיר בסדר..רק הקומבינה לא

אני מבינה עכשיו שאי אפשר יהיה למכור בלי לקחת חלק ב"עסק" הזה כי זה שוק הקונים שם. לי לא יצא מכך דבר רק הסתבכות עם החוק.

כדאי לך לקרוא מה שכבר כתבתי..../images/Emo20.gif

איזה מהומה על לא מהומה. דברי עם הקונים דוגרי דברי עם עו"ד ותראו מה לעשות, הכל באופן חוקי בלבד. אולי הקונים בכלל לא מבינים שהם כביכול מרמים. מדוע להסיק מסקנות? דבר אחד ברור ומוחלת אסור לרמות, אסור לעשות קומבינות, אסור למכור במחיר אחד ולרשום מחיר שונה אני בטוח שזה מובן לך. לסיכום: דברי עם הקונים חושי אותם , ועל פי התרשמותך תחליטי אם לפנות לעו"ד.אל תפסלי מיד על הסף!!!!

למעלה