משכנתא 100%

matansh

New member
משכנתא 100%

האם ניתן לקחת משכנתא 100% על נכס. המטרה היא לקנות דירה לתקופה קצרה 5-7 שנים, את הריבית לשלם כל חודש ובסוף התקופה לשלם את הקרן (למכור את הדירה ולשלם בעזרתה). האם זה אפשרי בכלל לקבל 100% משכנתא על הדירה ? מהו לוח הסילוקין הנכון לחישוב ? האם הריבית אמורה להיות ריבית רגילה של משכנתא או יותר ? תוך כמה זמן אני אוכל לקבל את הכסף ?

artemma

New member
תפנה לבנק ותבקש הלוואה בשיטת EMI

בשיטה זו הם מוכנים לתת עד 100% מערך הנכס (כך לפחות לפי פירסומים של כמה בנקים שביקרתי לאחרונה). לגבי תשלומי ריבית: עד כמה שהבנתי בנקים נותנים לך אפשרות לא לשלם את הקרן עד שנתיים. לגבי מהירות קבלת הכסף: מרגע קבלת אישור עקרוני על המשכנתא (יומיים-שלושה מקסימום מהגשת הבקשה) זה עניין של ימים ספורים (עד שבוע). מידע זה נכון לאתמול כאשר הייתי בבנק למשכנתאות. בהצלחה

100% ../images/Emo35.gif

קשה לי להאמין שתקבל משכנתא של 100% (גם עם EMI) ... אלא אם כן אתה בעל כושר החזר גבוה המיוחד או שיש לך בטחונות נוספים. מה לדעתך הבנק יעשה אם אחרי 5-7 שנים, כשתמכור את הדירה, הכסף לא יספיק להחזיר את ההלוואה (וזאת אפשרות סבירה ביותר)? קח בחשבון שהמימון ניתן כל בסיס שווי הדירה כפי שנקבע ע"י שמאי מקרקעין או על פי מה שנרשם בחוזה (הנמוך ביניהם). לקבלת הכסף עבור הלוואה בסביבות 100% כדאי שתבנה על תקופת יותר ארוכה מאשר מספר ימים.

למעלה