משכנתא לתושב ארעי

stkachov

New member
משכנתא לתושב ארעי

למישהו יש נסיון עם לקיחת משכנתא במעמד א5? אפשרי בכלל? יש דגשים מסוימים?

אין ניסיון ולא ניסינו

אבל לדעתי לתושה עם א5 לא יתנו משכנתא

גם בכרטיסי האשראי מגבילים,אז בטח במשכנתא

LA2015

New member
המידע שמסרת לא הכי מדויק :)

בתור בנקאי כבר 14 שנה
ברגע שיש ת.ז נותנים כרטיס אשראי - מידיעה רחבה וניסיון
מוזמן לקרוא את המדריך שכתבתי בעניין משכנתאות- תופתע אבל גם לתיירים וגם לבעלי א-5 נותנים משכנתאות.
ע"פ פירסומי בנק ישראל לשנת 2014 - כ 6% מהרכישות נדל"ן בארץ נעשו על ידי לא ישראלים וכ 2.5% מהמשכנתאו ניתנו ללא ישראלים וללא תושבים

וואלה? יפה

כתבתי שזה לדעתי ולא מידע מדויק

לאשתי שי בעיות עם הויזה,לא נתנו לה יותר מ 3000 ש"ח מסגרת
ויש כמה חנויות שלא מקבלים את הויזה שלה,כמו תחנות דלק והקוסמטיקאית שלה
ידוע לך למה?

LA2015

New member
כרטיסי אשראי

אישתי פתחה איתי חשבון בבנק שהיתה במעמד ב-1 בבנק הפועלים
ולא היתה שום בעיה עם חשבון, עם אשראי ולהוציא כרטיס אשראי - יש הבדל גדול בין הבנקים בנושא הזה - ואני קראתי פה שחבר'ה נתקלים בבעיות. חשוב גם לציין שאם בן הזוג הישראלי הוא "חזק" בבנק אז יותר יקלו על בן הזוג הלא ישראלי...
מאוד חשוב לדעת- אין על הבנקים מגבלות חשבון\אשראי בגלל שהלקוח אינו ישראלי- אבל יש בנקים קשים בעניין ויש פחות.

הכרטיס שאתה מדבר עליו הוא אלקטרון (ויזה) לדעתי - ואז יש בעיה בעיקר בתחנות דלק וחלק מהחנויות וזה גם כתוב בהסכם שלו. אני מקבל כרטיס אשראי מלקוחות ובחוזה הסליקה שלי בתור בעל עסק כתוב שיש כרטיסים שלא אוכל לכבד מסוגים כאלו.

אם זה מפריע לך ממליץ לנסות פעילות בבנה"פ
תנסה לקבל ישראכרט פשוט בבנק הפועלים - 5000 שח מסגרת ואין שום בעיה

יותר מזה - ממש א קשה בכלל ועובד מצויין
יש לאשתי UPCARD בבנק הפועלים שזה מאסטרקארד נטען- בהתחלה חששתי אבל זה מדהים- זה עובד בכל מקום! חנויות, הוראות קבע אפילו בחו"ל - ממש נוח ונחמד!

מדובר על כרטיס ישראכרט של בנק הפועלים

מגיל 18 שם
פשוט לא מכבדים בתחנות דלק וכאלה,לא טרחתי לבדוק מדוע

LA2015

New member
תנסה UPCARD

מעולה
תנסה את ה UPCARD שלהם
אני ממש מרוצה מזה- בארץ ובחו"ל ! והוא נטען מהחשבון שלי לכרטיס און ליין מיידית

meninblack4

New member
לא מכבדים בתחנת דלק

מפני שבתחנת דלק קודם כל לוקחים אישור על הכרטיס ואז אפשר לתדלק.
מכיוון שלכרטיס של אישתך אין מסגרת גם אי אפשר לקחת אישור.

randyloo

New member
לכל כרטיס אמורה להיות מסגרת כלשהי

לפעמים קטנה.
לגבי מספר זהות, מה שאשתי מצאה שעובד זה להקיש את הספרות שבמספר הדרכון שלה ובהתחלה אפסים. למשל אם מספר הדרכון שלה הוא: AB34CD78QT3 אז מספר "הזהות" בכרטיס האשראי יהיה: 000034783. לקח לנו זמן למצוא שזה עובד בכל מקום שבו צריך להקיש מספר ת.ז. (במיוחד בתחנות דלק)

LA2015

New member
מישהו אמר משכנתא :) - מדריך קצר למשכנתאות לזרים

היי
אז ככה- מדריך קצר למשכנתאות לבני הזוג שלנו - שאינם ישראלים
א.
במעמד של ב-2 או ב-1 הזר הינו תייר - ואם לישראלי ולו יש הכנסה מספקת לשביעות רצונו של הבנק ניתן לקבל משכנתא. אבל ההגבלה היחידה שהיא תהיה עד 50% משווי הנכס בלבד. כלומר תדרשו להשיג חצי ממחיר הדירה כהון עצמי. יש בנקים כמו בנק הפועלים שעושים ממוצע - אם לישראלי מגיע 75% מימון , ולזר מגיע 50% מימון - אזי כממוצע לזכאותם למשכנתא יחדיו יקבלו 63% מימון ממחיר הדירה!

כל הבנקים דורשים חשבון עו"ש ישראלי שקלי פעיל וכפי שציינתי יכולת החזר מתאימה (הכלל הוא שהחזר המשכנתא לא יעלה על 40% מההכנסות נטו של בני הזוג) - אם אתם מרוויחים 14,000 נטו יחדיו - החזר יהיה עד 40% מסך זה בניכוי הלוואות אחרות שיש לכם..

2.
מעמד של א-5 או תושב קבע
מעמד של א-5 או תושב קבע הוא תושבות לכל דבר ועניין (בלי קשר אם עברו 183 יום או לא הבנק לא מתייחס לזה- לבנק משנה מספר ת.ז). ולכן המשכנתא היא רגילה! אותם פרמטרים כמו ישראלי
עד 75% מימון משווי הנכס לאלו שאין להם נכס אחר, וגם כאן ידרשו יכולת החזר מתאימה וחשבון עו"ש פעיל.

3.
מיסוי- במעמד של ב-1 או ב-2 לא חלים על הזר כל מיסי רכישה ומס שבח, במעמד של א-5 רק אחרי 183 יום שיש לו זכויות בביטוח לאומי- יש לו חבות מיסוי זהה לשלנו.

רשות המיסים וביטוח לאומי מסתכלים על 183 יום ראשונים- הבנקים לא מסתכלים.

קצת סטטיסטיקה
ע"פ פירסומי בנק ישראל לשנת 2014 - כ 6% מהרכישות נדל"ן בארץ נעשו על ידי לא ישראלים (תיירים) וכ 2.5% מהמשכנתאות ניתנו ללא ישראלים וללא תושבים (תיירים)

מקווה שעזרתי

** הכותב הוא משפטן, שימש 7 שנים כמנהל אשראי בבנק למשכנתאות והיום עצמאי בתחום

hongbao0

New member
אז על פי מה שאתה אומר

הכי כדאי לקנות דירה מיד לאחר קבלת א/5 ע"י בן הזוג הזר? ואז אפשר לקבל 75% מימון, ולשלם חצי מס רכישה וחצי מס שבח?

LA2015

New member
יצירתי!

לא חשבתי על זה- אבל מה שאתה מציע זה "עוקף בג"צ" יפה מאוד!
תייר- עד 50% מימון בלבד- לא משלם מיסים
א-5' - מקבל עד 75% מימון מיד עם קבלת א-5 בבנק ואכן לא יהיה חייב במיסים עד שלא יקבל זכויות שזה מקץ 183 ימים

prizman

New member
המילה משכנתא עלולה לתעתע פה.

לפחות אותי הצליחו לבלבל או שההגדרות השתנו. ואני מסתדר יופי עם שוק ההון.
לפני כ 6 שנים לקחתי הלוואה לצורך רכישת דירה בחו"ל. הוסבר לי בבנק ארוכות שמדובר בהלוואה
ולא במשכנתא כי משכנתא ניתנת רק לצורך רכישת דירה בישראל ע"י תושב ישראל, שני תנאים
שאני לא עומד בהם. הסכמתי בכ"ז.
לצורך ההלוואה העמדתי כבטוחה את הדירה בישראל.
בחודש האחרון אני במגעים מול הבנק בנוגע להלוואה הזו ולהפתעתי הסתבר שהיא כן מוגדרת כמשכנתא.
בדקתי בכל מיני מסמכים של הבנק ואכן זו משכנתא.
אז מה ההסבר?
אם אני מצליח להבין נכון, די מסובך לנהל בירורים כאלו מחו"ל, ברגע שדירה ממושכנת תמורת הלוואה
זוהי משכנתא במובן הטכני.
הקאצ' למיטב הבנתי נמצא במקום אחר. יש משכנתא שמשמעותה הלוואה המסובסדת ע"י המדינה
ואותה אני או אותו תייר לא יכולים לקבל. לא יודע לגבי אותם תושבים ללא אזרחות.
מדובר בפער עם משמעות כספית לגמרי לא קטנה.
כל זאת כאמור מה שהצלחתי להבין בשיחות מקוטעות, לא אחראי למהימנות הפרשנות שלי
ואשמח למידע נוסף ועדכני.

LA2015

New member
סלט שלם :)

מנסה לעשות סדר
לפי נוהל בנקאי תקין 451 משכנתא היא הלוואה לרכישה\בניה או הרחבה של נכס בארץ - תוך שעבוד נכס בארץ (לא קשור לאזרח או תושב ישראלי גם תייר יכול לקבל)
מסלולי ההלוואה לדיור (משכנתא) ניתנים בתנאי הגנה ברורים של הפיקוח על הבנקים, ובריביות אטרקטיביות כי היא נחשבת סולידית ולמטרה שאינה מסוכנת. בנק ישראל מעודד את הבנקים למתן הלוואות אלו!

אתה לקחת הלוואה לדיור (משכנתא) כי שעבדת נכס בארץ אבל השתמשת בכסף לרכישת נכס בחו"ל ולכן המשכנתא שלך היא לכל מטרה. היא נהנית מכל ההגנות והפיקוח הבנקאי של הלוואה לדיור (כי שעבדת נכס מגורים להבטחתה) - אבל!!! וזה אבל גדול!!! הריבית היא ריבית של הלוואה בנקאית רגילה - כי השימוש בכסף הוא עם פן עיסקי (רכישת נכס בחו"ל). וזה עשוי להגיע ל 3% יותר ממשכנתא לדיור רגילה (שניתנת לקנות\לבנות או להרחיב נכס בארץ)

זו משכנתא על כל המשתמע, תחת פיקוח של בנק ישראל, במסלולי משכנתא לכל דבר אבל כיוון שהשימוש בכסף הוא לא לרכישה\בניה או הרחבה של נכס בישראל- הריבית היא לכל מטרה (כמו הלוואה רגילה)

לגבי הלוואת זכאות ממשלתית או זכאות לדיור למשתכן או 0% מע"מ שהיה אמור להיות או מענק ממשלתי - רק תושבי ישראל, נשואים, עם ותק בנישואין + ילדים+ שירות צבאי זכאים לקבל- אכן תייר אינו יכול לקבל הלוואות זכאות ממשלתיות אלו

מקווה שעשיתי סדר

prizman

New member
תודה על הפירוט.

אלו עקרונית גם המסקנות שאני הגעתי אליהן, זה אכן נקרא משכנתא אך לא כולל את ההטבות הניתנות במשכנתא
מבחינת הטבות ריבית.
רק תקן אותי אם אני טועה, לפחות בזמנו, לפני 20 שנה ויותר, גם רווקים היו זכאים למשכנתא בתנאים
המקוריים רק שעל סכום נמוך יותר והחל מגיל מסוים, 27 כמדומני. ההטבה הזו בוטלה מתישהו?
השורה התחתונה אם כך היא שאין מה לעלוץ על האפשרות למשכנתא כי להוציא את נושא פיקוח
בנק ישראל שממילא לא שווה הרבה מדובר בהלוואה ככל הלוואה למי ששמו אינו פישמן למשל.

LA2015

New member
אכן

משכנתאת זכאים לרווקים היא מאוד קטנה- היא מתחילה להיות משמעותית רק עם נישואין וילדים משותפים
אכן אין מה לשמוח יור מידי - זו משכנתא בתנאים יקרים בהרבה

רק הערה קטנה- החל משנות ה 90 - אין מה לגעת בהלוואות הזכאות כי הן במסלולים מאוד לא משתלמים

meninblack4

New member
בשבוע הבא אנחנו חותמים על משכנתא - אישתי עם א/5

אין בעיה עם זה.
לגבי הכרטיסי אשראי - לאישתי יש עם מסגרות די גבוהות. אין שום סיבה שלא ייתנו. מבחינת כל הגורמים היא נחשבת כאזרחית לכל דבר.

למעלה