משכנתא לבונסאי

סן תאי

New member
משכנתא לבונסאי

נתקלתי באתר של משתלת בונסאי במיאמי פלורידה. בקישור תלחצו על צילומי העצים לקבל מושג על מחיריהם. נראה לי שהבחור הגזים קצת. לא?

noamrathaus

New member
לא ממש

יש שם עץ בן 95 שנה, והם מבקשים 15,000, זה כ 13 דולר לחודש. לטעמים זה לא מוגזם על ההשקעה שלהם. כמובן שזה לא תחום הכספים שאני מסוגל להוציא :)

סן תאי

New member
לפי החשבון הזה

הפיקוס בן השלוש שלי שווה 468$
יש קונים ??? אני לא חושב שאין בונסאי הראוי לתג מחיר של 25,000$ אבל במקרה הזה נשמע לי מנופח. מה שכן, כנראה שבכל זאת יש קונים, המחיר הרי נגזר ממאזן בין היצע וביקוש.

minigan

New member
בונסאי כיצירת אמנות

שלום לכולם. הגיוני לבצע תחשיב/תמחור צמחים סטנדרטיים על בסיס עלויות ייצור, ביקוש והיצע, איכות הצמח ומקדם רווח סביר. אותם כללי תמחור אינם תקפים לגבי: בונסאי בן עשרות שנים, בעל ערך אמנותי, שתול בעציץ טוקונמה, מטופל על ידי צוות מומחים בניהול מאסטר בעל שם עולמי ומעוצב להפליא... אנחנו כל הזמן מדברים על בונסאי כעל אמנות ו"לא סתם צמח בעציץ", יש לזה מחיר. נדמה לי שקוראים לזה מחיר זכויות קניין רוחני. בכל מקרה לא נכון לחשב ממוצע עלות יומי. עלות אחזקה ועיצוב טכני של בונסאי גדלה מיום ליום בעקומה לוגריתמית. מחיר אחזקה וטיפוח יומי של בונסאי בן חמישים שנה גדול פי 50 מאחזקת פרה-בונסאי בן שנתיים. כנ"ל עלות הביטוח (כן בוודאי גם אתם תבטחו בונסאי שעולה עשרות אלפי שקלים) שעולה לפי ערך שוק של הצמח ולא לפי מחיר המים שמקבל. אם היו מחשבים את המחיר של המונה ליזה כיום לפי שעות עבודה ועלות החומר לא היו מכסים עלות יום אבטחה אחד שלה. הדבר נכון גם לגבי התוכנה שאנחנו מפעילים בעזרתה את "הקופסא הזאת". 100 דולר לדיסק אחד של מערכת הפעלה? יוסי

minigan

New member
עציץ טוקונמה במחיר 670,000 ין יפני

הצצה מהירה בקטלוג עציצי טוקונמה היפניים האיכותיים מגלה שעציץ אחד מדגם 35F14 עולה ביפן (ללא הוצאות משלוח, מכס, מע"מ וכו') 670,000 ין כלומר כ-28,000 ש"ח ליחידה אחת. דרך אגב אפילו גלזורה אין לעציץ החום הזה...

amihaye

New member
המשתלה בפלורידה ../images/Emo66.gif

עם המחירים שהם מבקשים הייתי מצפה לרקע קצת יותר מהודר לתמונה מהדיקט שהוא מחזיק.

סן תאי

New member
לדוגמא..

אני חושב ש GALIAMOS מתכוון לעצים מהסוג הזה שהוא העלה לפורום בעבר, התמונה לא איכותית העץ מדהים ביותר. אין לי מושג לגבי מחירים אבל מדובר בוודאי בלא מעט אלפי ש"ח

למעלה